2021. 10. 16. szombat
Gál
: 360 Ft   : 310 Ft Benzin: 428.6 Ft/l   Dízel: 432.1 Ft/l   Írjon nekünk

Harta után Mizsén is piros jelzést kapott a „Kalocsa Expressz”

Tamás Ferenc  |  2020. 11. 03., 09:23

Október 31-én, szombaton a KFC listavezető helyről utazhatott a tizedik Lajosmizse otthonába az ősz tizenegyedik játéknapján, de talán azért is engedtük félve a csapatot, mert megyei fociberkekben is köztudott volt, hogy a mizseiek még nem szenvedtek vereséget eddig saját pályájukon az ősz csatározásai során.

Nem is kezdődhetett volna rosszabbul számunkra a találkozó! Már rögtön az elején előnyhöz jutottak a hazaiak, amikor bal oldali védelmünket rendesen zavarba hozták, majd a középre ívelést a rutinos Juhász higgadtan a kalocsai kapuba helyezte (1–0). A folytatásban a hazaiak hálóőre Házi is bizonyította, hogy érti a dolgát, hiszen láthatóan nem rozsdásodtak be még az ízületei.

A fordulás után igen elszántan folytatta a hátrányban lévő Kalocsa a mérkőzést, amikor jól láthatóan átvették a játék irányítását. Igaz, ebből aztán profitálhatott a kinyíló KFC ellen a „Mizse”, amit Kiss révén rögtön gólra is váltottak (2–0). Öt percre rá a hazaiak Rapi góljával már mindenről döntöttek (3–0), habár ekkor még közel félóra volt hátra. Láthatóan „megfoghatta” csapatunkat a várható vereség veszélye, hiszen a KFC ettől kezdve már helyzeteket is alig produkált. A befejezés előtt két perccel büntetőkhöz jutottak a házigazdák, ám Árva tizenegyesét Vatai hárította. Ezt követően még egy pazar Tóth Levi szabadrúgás borzolta a mizsei idegeket, de a hazaiak hálóőre Házi ezúttal is feladata magaslatán állt.

Forrás: BAON Sport


Így, az ősz során eddig gyorsvonati sebességgel a már kilenc győzelmet begyűjtő Kalocsa ezúttal pont nélkül maradt, igaz, talán hiányzott játékunkból az elszántság a párharcok megvívásában, no meg a férfias keménység, a jó értelemben vett egészséges agresszivitás. Jön az éllovas, az örök vetélytárs Kiskőrös gárdája hozzánk, jó lenne, ha a Kohány-legénység valami meglepetéssel is szolgálni tudna majd a borvárosi armada ellen. A kőrösiek még százszázalékos teljesítménnyel, tízből tízet nyerve vezetik a tabellát, ám a második Kalocsa sem panaszkodhat – tizenegy meccsből kilencet nyertek – amellyel 82 százalékos kiemelkedő teljesítménnyel üldözik a listavezetőt.

MESTERMÉRLEG:
Kohány Balázs edző: – Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, hiszen ellenfelünk az ősz során otthon még veretlen volt, azaz senki nem tudott ebben a bajnokságban még győzni Mizsén. Aztán az is kiderült, hogy sajnos nem az eddig megszokott hozzáállásunkkal álltunk bele a meccsbe, valahogy az elszántság is hiányzott belőlünk a párharcok férfias megvívásában. Ráadásul az elején rögtön gólt is ajándékoztunk a hazaiaknak, amit szinte tálcán kínáltunk fel nekik. Azt követően is a védelmünkre eddig egyáltalán nem jellemző egyéni hibákból kaptunk még további két gólt és csak futhattunk a pénzünk után. Remélem mindannyian tanulunk a hibákból, de innentől már a vasárnapi Kiskőrös elleni csúcsrangadóra kell készülnünk, amely a sérülésekkel bajlódó játékosaink miatt sem lesz egyszerű feladat.


Lajosmizsei VLC – Kalocsai FC 3–0 (1–0)
130 néző, vezette: Vörös Gábor.
Kalocsa: Vatai – Szabó, Knap, Nasz (Pandúr), Rábóczki (Kohány) – Tóth L., Lakatos-Lengyel – Farkas Z., Dostyicza (Sümegi), Nébl (Mátyás) – Follárdt.
Játékos-edző: Kohány Balázs.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 16., 13:53
A legnagyobb visszaesést Litvániában mérték, 56,8 százalékosat, a legnagyobb növekedést pedig Cipruson, 12,1 százalékosat. Még >>>
2021. 10. 15., 18:40
Újabb tizenkét súlyos állapotban lévő Covid-beteget szállítanak pénteken Romániából Magyarországra - közölte a román egészségügyi minisztérium. Még >>>
2021. 10. 15., 17:43
Az új óvodához, majd a Paksi közben épülő Inkubátorházhoz látogattak el a délután folyamán, ahol Boromisza Viktor, a Városüzemeltetési és Fejlesztési Osztály vezetője vezette körbe a testület tagjait és általános képet adott az építkezések műszaki hátteréről. Még >>>
2021. 10. 15., 15:44
Ha eddig rossz emlékeid lettek volna a tökfőzelékkel kapcsolatosan, ez a recept talán megváltoztatja az előítéleteidet. Próbáld ki az NlCafe könnyű, gyors és egyszerű tejfölös tökfőzelék receptjét! Még >>>
2021. 10. 15., 14:50
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy 2021. október 18.-án 7:00 órától – 2021. október 22.-én 12:00 óráig, a Sörház köz közútjában elhelyezkedő csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása, és a folyóka elemek cseréje érdekében, a munkaterület környezetében a közút teljes szélességben lezárásra kerül. Még >>>
2021. 10. 15., 12:10
A következő napokban elég hideg hajnalok várnak reánk hazánkban az Időkép szerint. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés