2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Hat forduló óta nyeretlen a Kalocsa csapata

Hat forduló óta nyeretlen a Kalocsa csapata
Tamás Ferenc  |  2022. 04. 12., 13:57

Április 10-én, vasárnap a határ menti Bácsalmás otthonában szerepelt a Kohány Balázs edzette Kalocsai FC gárdája a bajnokság soros fordulójában, ahol immár ötödik idei bajnoki fellépésén is nyeretlen maradt az ősszel még a dobogóért harcban álló együttes, ám a zsinórban elszenvedett öt (!) fiaskója és egy döntetlenje után már a megyei mezőny nyolcadik helyén tanyázik az együttes.

A sors pikantériájának köszönhetően, április 6-án, szerda délután éppen a Bácsalmás csapatát fogadta a Kalocsa a Bács megyei Kupa második fordulójában, ahol 2-2-es döntetlent értek el fiaink, majd büntetőkkel ütötték el a határ menti gárdát a továbbjutástól. Ezzel a mieink feljutottak a Magyar Kupa országos főtáblájára, ami több mint dicséretes.
Igaz, az őszi megyebajnoki találkozón szeptember végén a Bácsalmás nyert Kalocsán 1-0 arányban, ami akkor igencsak meglepetésnek számított a megye labdarúgásában, még akkor is, ha ellenünk mindig szoros meccseket játszott a határ menti együttes.

De visszatérve az április 10-i, bácsalmási találkozóra, sajnos a hiányzóink – Szabó „Vale”, Nagy Márk, Szávuj Miklós, Rakiás Milán, Tóth Levente, Mátyás Dániel, Vass Levente – nagy száma ezúttal is áthúzhatta Kohány edző taktikai elképzeléseit, éppen ezért a kilencven perc során elért döntetlenünk akár sikerként is kezelhető a bácsalmási oroszlánbarlangban.
A találkozón aztán kiderült, hogy már a félóra végén Farkas Zalán góljával a vendég Kalocsával volt az előny (0-1), amelyet csak a mérkőzés finisében Crkvenjakov tudott egalizálni (1-1). Csapatunk jelen helyzetében a korábban az öt zsinórban begyűjtött bajnoki veresége után a bácsalmási döntetlen akár a kilábalás elindulásának is tekinthető, ám sok van még a zárásig, de mi megelőlegezzük a srácoknak a formajavulást és a középmezőny élére jutást.


Forrás: KALOhírek / archív


A bácsalmási összecsapásról többek között az is elmondható, hogy az első játékrészben több ígéretes helyzetet alakítottunk ki, amelyekből akár megnyugtató előnyt is szerezhettünk volna. A második félidőben viszont a széltől erősen támogatott hazaiak domináltak, uralva a játékot a pályán. De sérültjeink és hiányzóink nagy számát tekintve a KFC elégedett lehet a pontszerzéssel a döntetlen specialista délvidéki társulat otthonában.

Bácsalmási PVSE – Kalocsai FC                 1-1 (0-1)
Vezette: Tóth Róbert
Kalocsa: Varga S.-Rideg L., Knap T., Rábóczki R., Szalánczi G.-Romsics P., Kerekes K. (Kohány B.) – Matos M., Dostyicza D., Bányai E. (Tamás B.) – Farkas Z.
Játékos-edző: Kohány Balázs
Gólszerző: Farkas Zalán (0-1) a 34., Crkvenjakov Dalibor (1-1) a 81. percben.

Folytatás április 15-én, Nagypénteken 16.30 órai kezdéssel Kalocsán,

amikor majd a Kecskeméti LC együttesét fogadjuk az idei első bajnoki sikerünk kiharcolásának reményében.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.
2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés