2023. 06. 05. hétfő
Fatime
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Helytálltunk a tavalyi bajnok ellen

Tamás Ferenc  |  2016. 10. 31., 10:18

Az idei ősz tizenkettedik játéknapján az előző bajnok Félegyházát fogadta a több sebből is vérző csapatunk, és talán ha nincs az a szabadrúgásból bevédett potyagól, akkor 0–0-val lehozhatta volna a derbit a Márton-alakulat.

Igen gyér érdeklődés mellett indult Holczimmer spori sípjelére az összecsapás – amit a borzongósan szeles idő és csapatunk tabellán elfoglalt jelenlegi helyezése egyaránt indokolhatott –, de tény az, hogy a kezdéskor 50–60 szurkoló állta körbe a pályát.

A mieink teljesen érthetően visszaálltak és megszállták a térfelet, lélegzetet sem hagyva a vendégnek a kibontakozásra. Jól működött a „kalocsai retesz”, rendre elakadtak a félegyházi kísérletek a KFC-sáncain.

A második játékrész negyedórájának a vége felé aztán Valkai a „Kígyó térről” szabadrúgásból betalált, igaz kapusunk mentségére legyen mondva a kavargó szél, és a szikrázóan vakító napsütés, de tény az, hogy Varga Sanyi kesztyűi között utat talált a labda a hálónkba (0–1).

Képgaléria megtekintése (30 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A mienk nem adták fel

– mindenki erőn felül is tette a dolgát –, ám a meccs hajrájában újra a vendégek örülhettek, amikor egy jobb oldali elfutásuk után a keresztbe ívelt labdát a hosszún érkező Pék a kapunkba suvasztotta (0–2).

Nem adtuk fel, küzdött a csapat, minek eredményeként a 86. percben egy kipattanó labdát Kiss Dominik úgy hat méterről a félegyházi ketrecbe vágott (1–2).

Sajnos már nem volt elég idő az eredmény egalizálására, pedig mindent megtettek a srácok a döntetlen kiharcolásáért.

MESTERMÉRLEG:
Márton Zsolt edző:
– Nem tudom bántani a csapatot, mert végre volt egy olyan hazai mérkőzésünk, ahol úgy érzem, hogy a tavalyi bajnokkal partiban voltunk. Igaz, az első félidőben a bunkerfocit választottuk, de azt hiszem, jelenlegi állapotunkban ez volt a leghatékonyabb fegyver. Sajnos olyan elkerülhető gólt kaptunk úgy harminc méterről, ahol a háromtagú sorfal inkább zavaró volt, mint segítette kapusunk hárítását, ezért is érthetetlen, hogy Sanyi miért kérte a falat. Meggyőződésem, hogy ha az a gól nincs, akkor ez a meccs 0–0, és az igazságos eredmény lett volna. Becsületére váljon a csapatnak, hogy 2–0 után is tudott szépíteni ebben az állapotában, amiben jelenleg vagyunk, és gratulálok mindenkinek az odaadó játékért.

KFC – KHTK 1–2 (0–0)
100 néző, vezette: Holczimmer T.
Kalocsa: Varga – Pintér, Dobler, Szabó, NaszNádasdi (Böjtös) – Kiss D., Kohány B., Kollár, FollárdtKohány G. (Kiss B.).
Edző: Márton Zsolt.

Ifjúsági eredmény: 3–1 a vendég KHTK javára. Gólszerző: Gyuris Bence.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 01., 18:49
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>