2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Igazságos döntetlen a kecskeméti bajnoki nyitányon

Tamás Ferenc  |  2021. 02. 02., 08:59

Január 30-án, szombaton négy párosítással - Hartai SE – Soltvadkerti TE, Kiskunfélegyházi HTK – Akasztó FC, Szabadszállási SE-Bácsalmási PVSE, Kecskeméti LC – Kalocsai FC – folytatódott a 2020/2021-es Bács megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság küzdelemsorozata.

Az idei év első három játéknapján az őszről, a járványhelyzet miatt elhalasztott találkozókat pótolják a mérkőző felek, így a Kalocsa, a kecskeméti nyitány után „Jankovácra” utazik majd egy vérbeli rangadóra, utána pedig a mieink a jól megérdemelt szabadnapjukat töltik.

A Kecskeméti LC elleni összecsapásainkról csak annyit, hogy a 2019/2020-as évadban találkoztunk velük először, amikor 2019. augusztusában 0–0-át játszottunk a „Széktón”, majd az ezt követő kalocsai találkozásunkkor meglepetésre, akkor a dobogóra törő Kalocsa 2–0-ra kikapott a végül 13. helyen végző megyeszékhelyi gárdától. Akkor a KLC mindkét gólját az a Bozsik Máté jegyezte, aki ezúttal is betalált Varga Sanyi kapujába az 1–1-re végződő 2021-es nyitányon.

Tehát nem sikerült fiainknak a remélt „hármasugrás”, azaz az előkészületek utolsó két tesztgyőzelme után (Sükösd, Bölcske), Kecskeméten nem sikerült a három bajnoki pontot begyűjtenie a Kohány bandériumnak. Aki ott volt és látta a mérkőzést, az állítja, hogy igazságos volt a pontosztozkodás, de a meccs történéseihez az is hozzátartozik, hogy a 90 percből 50 percet emberhátrányban játszott a Kalocsa. Történt ugyanis, hogy a „spori” védelmünk egyik „bástyáját” Nasz Balázst egy ütemtelen belépője utáni talpalásért kiállította az első játékrész 41. percében. Ennek tükrében viszont dicséretes a pontszerzésünk a jelenleg ötödik helyen álló kecskeméti együttes ellen. A találkozó kronológiájához hozzátartozik csapatunk egyenlítő góljának szerzője, Mátyás Danainak a nagyszerű találata is, aki a befejezés előtt jó tíz perccel hozta a mieinknek a pontszerzést (1–1).

Góllövőnk: Mátyás Dani
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Eldördült a startpisztoly, elkezdődött tehát a tavaszi menetelés, amelyre majd három hónapot vártunk, ismét pattog már a pettyes, remélhetőleg márciustól már azok előtt zajlik majd, akik számára a foci többet jelent egyszerű játéknál, hiszen életük nélkülözhetetlen színfoltja. Csak jönne már a tiltás utáni feloldás!

MESTERMÉRLEG:
Kohány Balázs edző: – Az első félidőben haloványabban teljesítettünk – rögtön az elején lekontráztak bennünket, amelyből gól is született – ezt tetézte meg Nasz rossz ütemű közbelépése, amelyből emberhátrányba is kerültünk. A szünetben sikerült rendezni a sorainkat, a második játékrészben már egy kategóriával jobb Kalocsa futballozott a pályán, az emberhátrányt eltüntetve. Egy újabb tehetséges 16 éves fiatalt is avattunk Török Márk személyében, akinek külön is gratulálok, a csapatnak pedig a remek második félidei teljesítményéért jár a gratuláció.

Folytatás február 7-én, vasárnap 14 órai kezdéssel a bajnokjelölt Jánoshalmi FC otthonában,

ahol majd a szezon legnehezebb ütközete vár a mieinkre.

Kecskeméti LC – Kalocsai FC 1–1 (1–0)
Zárt kapuk mögött, vezette: Tóth Csaba.
Kalocsa: Varga S. – Rideg L., Knap T., Nasz B., Rábóczki K. (Follárdt Z.) – Matos M. (Lakatos-Lengyel M.), Tóth L. – Sümegi B. (Török M.), Dostyicza D., Nébl M. (Mátyás D.) – Farkas Z.
Edző: Kohány Balázs.
Gólszerző: Bozsik Máté (1–0) a 8., Mátyás Dániel (1–1) a 78 percben.
Kiállítva: Nasz Balázs a 41. percben (talpalásért).


Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés