2022. 11. 27.
Virgil
: 413 Ft   : 397 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Igazságos döntetlen a kecskeméti bajnoki nyitányon

Tamás Ferenc  |  2021. 02. 02., 08:59

Január 30-án, szombaton négy párosítással - Hartai SE – Soltvadkerti TE, Kiskunfélegyházi HTK – Akasztó FC, Szabadszállási SE-Bácsalmási PVSE, Kecskeméti LC – Kalocsai FC – folytatódott a 2020/2021-es Bács megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság küzdelemsorozata.

Az idei év első három játéknapján az őszről, a járványhelyzet miatt elhalasztott találkozókat pótolják a mérkőző felek, így a Kalocsa, a kecskeméti nyitány után „Jankovácra” utazik majd egy vérbeli rangadóra, utána pedig a mieink a jól megérdemelt szabadnapjukat töltik.

A Kecskeméti LC elleni összecsapásainkról csak annyit, hogy a 2019/2020-as évadban találkoztunk velük először, amikor 2019. augusztusában 0–0-át játszottunk a „Széktón”, majd az ezt követő kalocsai találkozásunkkor meglepetésre, akkor a dobogóra törő Kalocsa 2–0-ra kikapott a végül 13. helyen végző megyeszékhelyi gárdától. Akkor a KLC mindkét gólját az a Bozsik Máté jegyezte, aki ezúttal is betalált Varga Sanyi kapujába az 1–1-re végződő 2021-es nyitányon.

Tehát nem sikerült fiainknak a remélt „hármasugrás”, azaz az előkészületek utolsó két tesztgyőzelme után (Sükösd, Bölcske), Kecskeméten nem sikerült a három bajnoki pontot begyűjtenie a Kohány bandériumnak. Aki ott volt és látta a mérkőzést, az állítja, hogy igazságos volt a pontosztozkodás, de a meccs történéseihez az is hozzátartozik, hogy a 90 percből 50 percet emberhátrányban játszott a Kalocsa. Történt ugyanis, hogy a „spori” védelmünk egyik „bástyáját” Nasz Balázst egy ütemtelen belépője utáni talpalásért kiállította az első játékrész 41. percében. Ennek tükrében viszont dicséretes a pontszerzésünk a jelenleg ötödik helyen álló kecskeméti együttes ellen. A találkozó kronológiájához hozzátartozik csapatunk egyenlítő góljának szerzője, Mátyás Danainak a nagyszerű találata is, aki a befejezés előtt jó tíz perccel hozta a mieinknek a pontszerzést (1–1).

Góllövőnk: Mátyás Dani
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Eldördült a startpisztoly, elkezdődött tehát a tavaszi menetelés, amelyre majd három hónapot vártunk, ismét pattog már a pettyes, remélhetőleg márciustól már azok előtt zajlik majd, akik számára a foci többet jelent egyszerű játéknál, hiszen életük nélkülözhetetlen színfoltja. Csak jönne már a tiltás utáni feloldás!

MESTERMÉRLEG:
Kohány Balázs edző: – Az első félidőben haloványabban teljesítettünk – rögtön az elején lekontráztak bennünket, amelyből gól is született – ezt tetézte meg Nasz rossz ütemű közbelépése, amelyből emberhátrányba is kerültünk. A szünetben sikerült rendezni a sorainkat, a második játékrészben már egy kategóriával jobb Kalocsa futballozott a pályán, az emberhátrányt eltüntetve. Egy újabb tehetséges 16 éves fiatalt is avattunk Török Márk személyében, akinek külön is gratulálok, a csapatnak pedig a remek második félidei teljesítményéért jár a gratuláció.

Folytatás február 7-én, vasárnap 14 órai kezdéssel a bajnokjelölt Jánoshalmi FC otthonában,

ahol majd a szezon legnehezebb ütközete vár a mieinkre.

Kecskeméti LC – Kalocsai FC 1–1 (1–0)
Zárt kapuk mögött, vezette: Tóth Csaba.
Kalocsa: Varga S. – Rideg L., Knap T., Nasz B., Rábóczki K. (Follárdt Z.) – Matos M. (Lakatos-Lengyel M.), Tóth L. – Sümegi B. (Török M.), Dostyicza D., Nébl M. (Mátyás D.) – Farkas Z.
Edző: Kohány Balázs.
Gólszerző: Bozsik Máté (1–0) a 8., Mátyás Dániel (1–1) a 78 percben.
Kiállítva: Nasz Balázs a 41. percben (talpalásért).


Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022. 11. 23., 13:47
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)
2022. 11. 23., 07:49
Különös, kiszámíthatatlan korban készülnek életük első nagy megmérettetésére, és választanak irányt életüknek a mai végzősök. Ezért is tartották meg most a szalagavatót a szokásos, év eleji időpont helyett. Most azonban az ünneplésnek volt itt az ideje – a végzős diákok keringőjét videóra is vettük!
2022-11-20 16:06:00
Az ország 354 településén, mintegy 21 ezer egyéni gazdaság részvételével kezdte meg november 14-én a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az egyéni gazdaságok összeírását. A válaszadók november 25-ig online, azt követően pedig december 15-ig összeírók segítségével, személyesen vagy telefonon keresztül válaszolhatnak a kérdésekre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 26., 10:04
A régimódi krumplis palacsinta egyszerűen elkészíthető, olcsó és finom vacsora. Még >>>
2022. 11. 25., 15:28
A kalocsai nyomozók pár óra alatt megtalálták azt a férfi, aki a gyanú szerint betört egy asszonyhoz. A sértett megzavarta, ezért elszaladt az elkövető. Még >>>
2022. 11. 25., 09:14
Fontos tudni, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut. Még >>>
2022. 11. 24., 13:15
Valótlan tartalmú levelek terjednek az interneten úgy, hogy feladóként rendőri vezetőket jelölnek meg. Még >>>
2022. 11. 24., 12:01
Összesen kilenc olyan munkaszüneti nappal számolhatnak a magyarok, amelyek hétköznapra esnek. Még >>>
2022. 11. 24., 09:10
A programsorozat idén a textilre összpontosít, így sok kezdeményezés a ruhaipar ökológiai lábnyomának csökkentésére, a ruhák újrahasznosítására, élettartamuk meghosszabbítására irányul. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK