2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Igazságos döntetlen az örök vetélytárssal

Igazságos döntetlen az örök vetélytárssal
Tamás Ferenc  |  2024. 02. 28., 12:48

A bajnokság tavaszi nyitányán mintegy 300 néző előtt, igazságos pontosztkozkodást hozott a szomszédvári derbi. Az első félórában az aktívabb Kalocsa, míg a második félidőben a játékot uraló vendég Kiskőrös dominált. A február 24-25-i hétvégén elrajtoló tizenöt csapatos vármegyei I. osztályú mezőny nyitó fordulójában két hazai győzelem mellett két döntetlen és három vendégsiker született a találkozók során.

A Márton Zsolt edzette kőrösiek a második játékrészben meglepték az addig vezető hazaiakat – sokmozgásos, rövidpasszos és főleg tudatosan felépített akciókkal presszió alatt tartották a Kalocsát, sőt, bő tíz percnyi játék után Godslove egyenlített is a mérkőzés 54. percében.

A szép számban érkezett szurkolók is érezhették, hogy kapnak is majd valamit a pénzükért, hiszen a foci nélküli böjtjük mára véget ért, és ismért hódolhatunk kedvenc játékunknak.

A Soltvadkert, a Kakasd, a Bölcske és a Paks elleni edzőmeccsek is egyaránt jelezték, hogy nem „kiugró” még a forma, ám ami bíztató lehet számunkra, hogy a foktői muskétásokkal kiegészülő csapatunk játéka kezd stabilizálódni. Sőt, azt is tudta mindenki, hogy a Kiskőrös elleni bajnokin már nincs több „ha”, hiszen innentől már élesben kell felvállalni a párharcokat. Szerencsére a jó csapatszellemünk átsegíti majd annak felelősségét, hogy mivel tartoznak egymásnak és ez őket irányító szakmai stábnak. Igaz, most már csak játszani kéne, amolyan igazi kalocsai virtusból.

De visszatérve az Anda Kalocsa – Kiskőrös nyitányra, a jól kezdő Kalocsa uralta a mérkőzés első harminc percét, míg a vendégek ekkor még nem találták a „derbi ritmusát”.

A 20. percben aztán a Tóth testvérpár – mint már annyiszor az előző évad során-, ismét fontos gólt hozott össze. Tóth Kristóf sarokrúgását a legmagasabbra felugró Levente bátyja reagált a legjobban, és Tóth Zoltán kapujába fejelte a labdát (1-0). Már addig is, de a folytatásban is, több szabálytalan belépőt engedtek meg maguknak a mérkőző felek, amiért Tóth Csaba „spori” 8 sárga lapot is kiosztott a két együttesnek.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A fordulás után aztán meglepetésre a korábban kezdeményező hazaiak labdabirtoklása jelentősen mérséklődött, míg a vendégek átvették az irányítást.

A Márton legénység innentől már uralta a „terepet” – sokmozgásos, helycserés támadásaival, amelyekkel igyekezett megbontani a hazaiak védelmét. Mindeközben a KFC szinte magára húzta ellenfelét, annyira visszaállt. A pihenő utáni bő tizedik percre aztán egalizálták az állást (1-1). A Kőrös ezek után már a győzelemért szállt harcba, ám a mieink Rideg vezérletével középen jól zártak, ahol fennakadtak a vendégek próbálkozásai. Igaz, a széleken – főleg a bal oldalunkon – többször is mögénk kerültek, amelyen Kohány edző kötelező cseréi sem segítettek. Ha nehezen is, de csapatunk hozta a pontszerzést, amely az összkép alapján igazságosan mondható.

Anda Kalocsa FC – Kiskőrös LC 1-1 (1-0)
300 néző, vezette: Tóth Csaba
Kalocsa: Varga S. – Török M., Rideg L., Tamás B., Vass Z. (Rábóczki R.) – Tóth L., Székely Ö. (Tamás Z.) – Farkas Sz. (Farkas Z.), Tóth K., Szabadi Á. (Bányai E.) – Monori M. (Katus Z.)
Edző: Kohány Balázs
Gólszerző: Tóth Levente (1-0) a 20., Godslove Ukwuoma (1-1) az 54. percben.

Folytatás március 2-án, szombaton Tiszakécskén,

a Kécske „fakó” otthonában. Kezdés 14:30 órától, a Városi Sportcentrumban.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK