2022. 05. 20. péntek
Bernát, Felícia
: 385 Ft   : 364 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Ismét hetet vágott a Kalocsa az edzőmeccsén

Tamás Ferenc  |  2022. 02. 20., 19:02

Február 19-én, szombaton kora délután Sükösdön vizitált a Kohány Balázs edzette „megyeegyes” tavaszi szezonjára hangolódó Kalocsai FC gárdája és a hazaiak impozáns műfüves arénájában úgy vágtak hetet a mieink, hogy közben a házigazdák helyzetig sem jutottak.

A tavaszi rajtra készülés jegyében Sükösdön is egyértelmű győzelmet aratott a KFC csapata, ráadásul a Kohány bandérium kapott gól nélkül hozta le a találkozót. A mieink soraiból ezúttal csak három alapember hiányzott – Dostyicza Dani csapatkapitányunk, Szabó „Vale” a védelem „szürke eminenciása”, és a középpályáról a rosszul még egyszer sem játszó Nagy Márk, aki Haráról igazolt hozzánk. Ennek ellenére, igen bő kerettel, tizenkilenc (!) játékossal jelent meg a Kalocsa a Sükösdi szparingtalálkozón, amire már régen volt példa a klub történetében.

Csapatunk az alábbi összeállításban kezdte a játékot:
Kalocsa: Vatai – Rideg, Knap, Rábóczki, Szalánczi – Tóth L., Kerekes – Matos, Rakiás, Bányai – Farkas Z.
Az első félidőben négy gólt jegyzett ez az együttes, a gólok rövid története a következő:
A találkozó 10. percében Bányai „firkálta” meg a hazaiak jobb oldali védelmét, majd középre gurítását Kerekes tempóból a hosszú alsóba helyezte (0-1). A 19. percben ismét egy szemre is tetszetős támadást vezetett a KFC Rakiás tempópasszát a nagy kedvvel játszó Farkas Zalán a kifutó kapus zoknija mellett a sükösdi kapuba küldte (0-2). Rá öt percre ismét Bányai csapta be a hazaiak jobb oldali védelmét, majd ismét tálcán kínálta a labdát a védelem közötti résbe belépő Farkas Zalánnak, aki ezúttal is eredményes volt (0-3). A félidő finisében aztán a hazai védelem ismét teátrálisan eladta a labdát, Rakiás újból lecsapott rá, majd ezúttal is kiszolgálta Farkas Zalánt, aki kamatoztatta gyorsaságát és már a Kalocsa negyedik gólját jegyezte (0-4).
A második félidő elején Kohány edző két szélső hátvédjét is cserélte, ekkor a második 45 percre így futott ki a Kalocsa: Varga – Matos M., Knap, Kerekes, Rábóczki – Tóth L., Romsics P. – Bányai, Rakiás, Farkas Z. – Szávuj M.
Az 57. percben ezúttal a frissen beállt Szávuj szolgálta ki Rakiást, aki a tizenhatoson belül a kiinduló kapus válla felett a sükösdi ketrecbe helyezte a labdát (0-5).
A 60. perctől aztán még öten (!) – Tamás Beni, Kohány Balázs, Kohány Gábor, Vass Levente, Mátyás Dani – szálltak be friss erőként csapatunk játékába. A 80. percben aztán Kohány Balázs pazar találatával már a hatodik vágányra állt a Kalocsa (0-6), majd a lefújás előtti percben Mátyás Dani is betalált (0-7).

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Mestermérleg
Kohány Balázs edző:

Igazából ez a hét volt a felkészülésünk csúcsterhelésének a „szakító próbája”, amivel már csak azért is elégedett voltam, mert magas volt az edzéslátogatottságunk is. A héten ezért el tudtuk végezni azt a munkát, amit elterveztem. Panaszkodtak is a fiúk a meccs előtt, hogy egy kicsit fáradtabbak, de a látottak után elmondhatom, hogy így is tudták élvezni a játékot. Hiszen szép támadásokat vezettünk, és szép gólokat is tudtunk lőni. Sükösdön pedig már évek óta jóval szorosabb meccseket szoktunk játszani, ezért különösen is örülök annak, hogy ilyen magabiztos győzelmet arattunk. Edzünk keményen, bízom benne, hogy meg lesz az eredménye a két hét múlva kezdődő tavaszi folytatásra. Még egy felkészülési mérkőzésünk van hátra, amikor majd február 26-án, szombaton Bonyhádra látogatunk a téli felkészüléseinket záró találkozóra."

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>
2022. 05. 20., 09:43
A sértettek nem sejtették, hogy a férfi az összes kölcsönkért pénzt azonnal szerencsejátékokra költi, kevés sikerrel: elbukott mindent. Még >>>
2022. 05. 19., 18:03
Nem maradunk idén fecskék nélkül: a kalocsai városházán már javában csinosítják, építgetik a fészkeiket. Fészkenként, évente 4-5 utód várható, de CSOK-ot - talán kellő jövedelem híján - nem igényelnek. Nézzék meg rövid videónkon, hogyan csinálják! Még >>>
2022. 05. 19., 17:47
A Kalocsai Közétkeztetési Intézmény hirdeti a pályázatot. Még >>>
2022. 05. 19., 11:02
Az agár sisakoskosbor a legkorábban nyíló és leggyakoribb orchideánk, megyénkben sokfelé találkozhatunk vele. Még >>>
2022. 05. 18., 10:13
Május 26-án szeretettel várnak mindenkit a Csajdakert Játszótér ünnepélyes átadó ünnepségére! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés