2022. 08. 10. szerda
Lőrinc
: 401 Ft   : 393 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Kiestünk a kupából az első fordulóban

Tamás Ferenc  |  2020. 08. 05., 08:48

Augusztus 2-án, vasárnap játszotta a Kalocsai FC együttese a Magyar Kupa első Bács megyei fordulóját, ahol büntetőpárbajban alulmaradt a Kecskeméti LC társulata ellen.

Vasárnap elkezdődött a menetelés, postosabban a kupamenetelés a Kalocsai FC megyei első osztályú gárdája számára is, ám szűk két órára rá, már véget is ért az erőltetett menet a Kohány-bandérium számára. Történt ugyanis, hogy 1–1-es végeredmény után, tizenegyes párbajban elvérzett a csapat. Pedig a kalocsai szurkolók szinte már visszaszámoltak a 90. perc letelte után, amikor még 1–0-ra vezettünk, ám ilyen a foci, a vendégek Maczelka révén egy bombasztikus átlövéssel egalizálták az állást a 92. percben.

Pedig úgy indult a találkozó, hogy a negyedóra végére már a hetedik (!) szögletét rúghatta a Kalocsa. Nébl Martin Bundesligába illő, banánívű sarokrúgásait követően többször is megvolt a százas ziccer, ám az érkezők rendre hibáztak, vagy a tömörülő védelemben elakadt a labda. A vendégeknek ekkor csupán epizódszerep jutott, mivel alig-alig jutottak el a KFC tizenhatosáig. A félidő utolsó percében Nébl ezúttal egy jobb oldali szabadrúgást ívelt fel a „hosszún” érkező Nasz Balázs fejére – többen már fejesgólnak kezdtek örülni –, de a labda kicsúszott a bal alsó kapufa tövénél.

A szünetben kettős cserére szánta rá magát Kohány mester – Tóth Levit és az új szerzemény Sümegit, Lakatos-Lengyel Marci és Follárdt Zolkó váltotta. Rögtön a kezdés után sikerült a mieinknek kisebb tűzijátékot rendezniük a kecskeméti kapu előterében, azonban lövési kísérleteink elakadtak a vendégek élősáncában. A 49. percben egy meredek indításra Follárdt rajtolt rá, miközben a megyeszékhelyiek élénken lest reklamáltak, de Zolkó „csak” a felső kapufát találta telibe, ám a kipattanót a lendülettel érkező Lakatos-Lengyel a jobb felsőbe fejelte (1–0). Így elmondhatjuk, hogy a két cserénk valóban meghozta az átütőerőt. A folytatásban aztán a jobb szélen megugró Farkas Zalán többször is lefutotta védőjét, ám a beadásai vagy pontatlanok voltak, vagy elakadtak a védőkben. Aztán a végére a mieinknél már elfogyott a koncentráció – testben és lélekben us elfáradtunk – miközben Maczelka elengedte a balost és kilőtte Vatai kapujának bal felső sarkát (1–1).

Így, következtek a büntetőrúgások. A megyeszékhelyiek nem tudtak hibázni, míg nálunk Vuits Attila első rúgóként kihagyta, Follárdt, Farkas Zalán és Nasz pedig betalált. Mivel a vendégek az ötödiket is értékesítették, így nekünk már nem kellett tovább kísérletezniük és ezzel megszületett a 3–5-ös végeredmény.

Képgaléria megtekintése (41 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírekMESTERMÉRLEG:
Kohány Balázs edző:
– Igazából elárulhatom, hogy egyáltalán nem vagyok elégedett a 90 perc döntetlenje után, mert talán el sem kellett volna jutnunk a tizenegyes párbajig, sőt azért van pár olyan játékosom is, akivel nagyon nem vagyok elégedett. Igaz, egyértelműen a bajnokságra készülünk, tehát lesz még időnk arra, hogy megszerezzük a játékhoz elengedhetetlenül szükséges frissességet is, de mindezek ellenére a Kecskemét elleni találkozót igenis meg kellett volna nyernünk. Sajnos az utolsó percek dekoncentrációja miatt nem tudtuk a meccset győzelemmel lezárni, egyértelműen az utolsó percben kapott gólunkat ilyen megengedhetetlen figyelmetlenségünkre írom. Mindezek ellenére ezt a mérkőzést meg kellett volna nyerni, le kellett volna zárni, az, hogy többször is a védelmük mögé tudtunk kerülni a második félidőben és nem tudjuk pontosan bepasszolni a labdát az érkezők elé, ez több, mint idegesítő, és ezen mérkőzések mehetnek el a jövőben. Egy-két játékosommal éppen ezért nagyon elégedetlen vagyok, tehát nekik változtatniuk kell, mert különben nem fognak játszani.

Kalocsai FC – Kecskeméti LC 1–1 (0–0) (büntetőkkel 3–5)
200 néző, vezette: Tóth R.
Kalocsa:
Vatai – Rideg, Knap, Nasz, Szabó – Tóth L. (Lakatos-Lengyel M.) – Sümegi (Follárdt), Vuits A., Dostyicza, Nébl (Kohány B.) – Farkas Z.
Játékos-edző: Kohány Balázs.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 07:48
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.
2022. 08. 07., 08:20
Már 850 ezer hektárt érint az aszálykár az országban, az előrejelzések szerint az idén az őszi búza termésátlaga nem éri hektáronként a négy tonnát, de a korábbi éveknél alacsonyabb lesz az őszi árpa, a rozs, vagy a tritikálé termésátlaga is.
2022-08-04 18:27:00
A 61-es főúton, Pincehely belterületén ma, augusztus 4-én dél körül autó gázolt gyalogost. Az elgázolt nő a helyszínen életét vesztette.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 10., 13:03
A pályázat megvalósítására 3,347 milliárd forint vissza nem térítendő, 100% intenzitású támogatást biztosítanak. Még >>>
2022. 08. 09., 17:41
A vádlott a sértett egy fa szerszámnyéllel kitartóan, testszerte ütlegelte, aminek következtében a férfi a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2022. 08. 09., 10:01
A Készenléti Rendőrség toborzói a jánoshalmi térségben élőknek tartottak tájékoztatót. Még >>>
2022. 08. 08., 17:46
Nagy területen lángra kapott a száraz fű Kecskemét külterületén. Még >>>
2022. 08. 08., 16:35
A célok között szerepel az ittas vezetők kiszűrése. Még >>>
2022. 08. 08., 13:50
Dr. Temesvári Péter 2018 májusától a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Hivatal jegyzője volt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés