2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Legyőztük a tavasszal még veretlen Márton-alakulatot

Tamás Ferenc  |  2019. 03. 31., 12:56

Március utolsó hétvégéjén szombaton, a Kalocsai Futball Club megyei első osztályú dobogóra törő együttese „tizenegyespárbajban” nyert a Kiskunhalas egykoron szebb napokat megélt együttese ellen.

Az őszi halasi összecsapás előtt a csipkevárosiak mindössze egy árva pontocskával várták a KFC elleni derbit, míg a mieink akkor már a dobogó második helyén álltak. Akkor ott, igazságos 1–1-es döntetlen született egy jó mérkőzésen, amellyel mindkét csapat elégedett lehetett a lefújáskor.

Tavasszal, a Márton Zsolt vezette Halas még veretlen volt a kalocsai fellépése előtt, míg a mieink egy győzelem (Lajosmizse), egy vereség (Félegyháza), és egy döntetlen (Bácsalmás) mellett várták a Halas elleni összecsapást. Ennek értelmében pedig a megszerezhető kilenc bajnoki pontból csupán négyet nyertünk. Ami azonban mindenképpen hozzátartozik az igazsághoz, hogy

a Kohány-bandérium mindhárom ütközetét „idegen síkon” vívta,

így viszont már jóval árnyaltabbnak tűnik a csapatunk eddigi 44 százalékos teljesítménye.

A találkozó gyászszünettel indult, ahol a mérkőző felek egy perces főhajtással adóztak a meccs reggelén elhunyt egykori kalocsai edző, Molnár Ferenc emléke előtt.

Képgaléria megtekintése (32 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A március 30-i,

szombati Halas elleni kalocsai derbi sportnyelven szólva mindenképpen öngóllal kezdődött számunkra,

amelyet a szurkolók szerint a szombati játéknap megválasztásával és a pálya főkapujának a bezáratásával „érdemelte ki” a vezetőség.

A találkozó során aztán a KFC három ajtó-ablak ziccer kihagyása után sajnos még Vuits révén 11-est is hibázott, ám

”csékánk” a 39. percben azért Matos beadása után betalált, amivel megszereztük a vezetést (1–0).

Képgaléria megtekintése (32 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A fordulás után ellaposodott a mérkőzés, majd a 86. percben Fomumbodeyah 11-esből betalált és ezzel egalizálta az állást, ám egy időn túli büntetőből 

a csereként beállt Kollár visszavette a vezetést a hazaiaknak (2–1).

MESTERMÉRLEG:
Kohány Balázs edző:
– Nagyon készültünk, hiszen megmondom őszintén, a félegyházi vereség után éreztem a csapaton, hogy egy kicsit mélypontra került, ami megfogta a gárdát. Bíztam benne, hogy ma egy jobb játékkal tudunk majd előrukkolni, ám a jó játék sajnos nem jött össze, viszont a győzelem igen. Remélem, hogy ez megadja a kellő lökést a csapatnak és elindulunk játékban is felfelé. Bár hozzá tenném, hogy a mezőny legjobbja így is a halasi kapus volt, amihez külön gratulálok, a csapatomnak viszont a három pontért mondok köszönetet.

Kalocsai FC – Faddikor Kiskunhalas FC 2–1 (1–0)
200 néző, vezette: Allaga I.
Kalocsa: Hegedűs – Zorván, Pintér, Nasz, Rábóczki – Pandúr – Matos, Dostyicza (Salacz) (Busa), Márkus (Kollár) – Follárdt (Mátyás), Vuits V. (Vuits A.).
Edző: Kohány Balázs.

Ifjúsági eredmény: 2–0 a KFC javára.
Gólszerző: Katus R., Farkas Z.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés