2024. 03. 04. hétfő
Kázmér
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Márton kontra Evanics: Kalocsai FC – Bajai LSE 3–3 (Videóval!)

Tamás Ferenc  |  2015. 11. 02., 14:43

Presztízsrangadóhoz illő, igazán parázs összecsapást produkált a két edző fiaival november elsején, koradélután, amelynek pikantériáját az adta, hogy a jelenleg a Baját irányító Evanics Zoltánt éppen Márton Zsolt váltotta az előző évben a Kalocsa kispadján.

Az augusztus végi Kiskőrös elleni hazai veresége óta a Márton-alakulat nem vesztett csatát őszi hadjárata során, ám éppen a presztízs okán, így is

háromesélyes volt a Bajával megvívandó derbi,

hiszen az ellenfélről köztudott, hogy a Sugovica-partján azért örök idők óta legalább főiskolai szinten művelik a labdarúgást.

Képgaléria megtekintése (125 db kép)

Forrás: KALOhírek

Ennek megfelelően igen nagy vehemenciával, igen elszántan feszült egymásnak a két alakulat – szikrázott a levegő a belépők során –, sőt egy Vuits Viktor megugrásnak köszönhetően majdnem góllal nyitott a Kalocsa. És milyen a foci? Ami „ott” nem ment be, az a másik oldalon gólban realizálódott, amikor Péter Csaba kapujából kivetődve „megtalálta” az alapvonal közelében Sibalint, aki a párizsi Olimpia színpadán is sikert aratott volna „homorításával”.

Tizenegyes!

A büntetőt Princz értékesítette a 8. percben (0–1). Rá alig három percre jött az újabb hidegzuhany és a menetrendszerű Sibalin gól, amelynél a publikum ismét a KFC fiatal hálóőrét találta meg „szurkolásával” (0–2).

Szerencsére a Márton-bandérium nem roppant meg, hanem továbbra is űzte-hajtotta ellenfelét, aminek eredményeként egy kintről érkező labdát Szalontai préselt a bajai ketrecbe (1–2). Aztán lélektanilag éppen a legjobbkor, az első játékrész finisében már

Kohány Gabi gólja után tombolt a lelátó.

Centerünk a kapunak háttal állva úgy vette át a labdát, hogy mozdulatával már elbizonytalanította a rátámadó két védőt, majd befordult és kilőtte a hosszú alsót (2–2).

Képgaléria megtekintése (125 db kép)

Forrás: KALOhírek

A második félidő rögtön vendéggóllal indult – Péter kirontott majdnem a tizenhatos sarkáig, és egy akrobatikus vetődéssel kiiktatta a bajai támadót, de saját védőjét is.

Ismét büntető,

amelyet Princz„hercegi” eleganciával értékesített (2–3).

Ezután a Kalocsa félórája következett, mivel a mieink egyre inkább beszorították a vízivárosiakat. Hol alig durrantottunk mellé, hol Vuits alig emelt fölé, hol pedig a Baja cerberusa Tóth Dani remekelt.

Aztán a nagy nyomás a 76. percre góllá érett, amikor

a végig remeklő Kollár Máté bemért egy szabadrúgást a tizenhatos körtéjéből (3–3).

MESTERMÉRLEG:
Márton Zsolt edző:
– Az egyéni hibák rányomták bélyegüket a mérkőzés ilyeténképpeni alakulására, de az mindenképpen dicsérendő, hogy 0–2 és 2–3 után is volt tartása a csapatnak, mi több huzamosabb időre sikerült beszorítanunk a Baját, amikor a mi akaratunk dominált. A srácok hozzáállásával meg vagyok elégedve, mindenki igyekezett hozzátenni valamit, hogy végül is emelt fővel hagyhattuk el a pályát.

Képgaléria megtekintése (125 db kép)

Forrás: KALOhírek

KFC – Bajai LSE 3–3 (2–2)
150 néző, vezette: Tóth Cs.
Kalocsa: Péter (Antóni) – Pintér (Farkas), Vuits A., Szalontai, NaszVuits V., Kohány B., Kollár, Dostyicza Follárdt (Kárpi), Kohány G. 
Edző: Márton Zsolt.

Gólszerző: Szalontai (1–2) a 21., Kohány G. (2–2) a 38., Kollár (3–3) a 76., illetve Princz 11-esből (1–0) 8., Sibalin (2–0) a 12., Princz 11-esből (3–2) a 47.percben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 13:21
Magyarország elkötelezett a zöld energia mellett, ezért a megújulók mellett a nukleáris energia használatra épít. Az országnak nagy szüksége van az új atomerőműre. Minderről Lantos Csaba energiaügyi miniszter beszélt Pakson miután a Paksi Atomerőműben járt, ahol a 4-es blokk karbantartása folyik éppen, majd az új blokkok építési területét tekintette meg, ahol Jákli Gergely elnök-vezérigazgató tájékoztatta a projekt aktualitásairól. (x)
2024-02-28 08:54:51
A szavalóverseny létszáma korlátozott, de még lehet jelentkezni – tudtuk meg Bolvári Ferdinándtól a kedd délelőtti sajtótájékoztatón, míg Bolváriné Gärtner Anikó az esemény kapcsán egyesületük tevékenységéről szólt, az ezt kiegészítő Király Róbert egyebek mellett a 6300.hu internetes oldalt népszerűsítette.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 03. 02., 15:19
Lássuk milyen fontos ünnepek, szünetek várnak ránk idén tavasszal. Még >>>
2024. 03. 01., 07:30
Egyre több európai reptéren törlik el a kézipoggyászokban való folyadék szállítás tilalmát. Még >>>
2024. 02. 29., 12:05
A díjak ez esetben sem lehetnek magasabbak, mint a normál átutalások díjai. Még >>>
2024. 02. 29., 11:14
A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt törekvése a hátrányos helyzetű járások, így a Jánoshalmai, a Bácsalmási, a Kunszentmiklósi, a Kiskunmajsai, a Tiszakécskei járás, valamint a Kalocsai, a Kiskunfélegyházi, a Kiskunhalasi, a Kiskőrösi és a Bajai járás vállalkozásainak fejlesztése. Még >>>
2024. 02. 28., 13:59
25 ezer liter szeszes folyadék került elő földalatti tartályokból és különböző helyekről, amelyek értéke 150 millió forint volt. Még >>>
2024. 02. 28., 13:35
Március elsején ismét megnyitja kapuit a kalocsai uszoda, és előreláthatólag egész évben várja majd a látogatókat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK