2023. 02. 01. szerda
Ignác
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Márton kontra Evanics: Kalocsai FC – Bajai LSE 3–3 (Videóval!)

Tamás Ferenc  |  2015. 11. 02., 14:43

Presztízsrangadóhoz illő, igazán parázs összecsapást produkált a két edző fiaival november elsején, koradélután, amelynek pikantériáját az adta, hogy a jelenleg a Baját irányító Evanics Zoltánt éppen Márton Zsolt váltotta az előző évben a Kalocsa kispadján.

Az augusztus végi Kiskőrös elleni hazai veresége óta a Márton-alakulat nem vesztett csatát őszi hadjárata során, ám éppen a presztízs okán, így is

háromesélyes volt a Bajával megvívandó derbi,

hiszen az ellenfélről köztudott, hogy a Sugovica-partján azért örök idők óta legalább főiskolai szinten művelik a labdarúgást.

Képgaléria megtekintése (125 db kép)

Forrás: KALOhírek

Ennek megfelelően igen nagy vehemenciával, igen elszántan feszült egymásnak a két alakulat – szikrázott a levegő a belépők során –, sőt egy Vuits Viktor megugrásnak köszönhetően majdnem góllal nyitott a Kalocsa. És milyen a foci? Ami „ott” nem ment be, az a másik oldalon gólban realizálódott, amikor Péter Csaba kapujából kivetődve „megtalálta” az alapvonal közelében Sibalint, aki a párizsi Olimpia színpadán is sikert aratott volna „homorításával”.

Tizenegyes!

A büntetőt Princz értékesítette a 8. percben (0–1). Rá alig három percre jött az újabb hidegzuhany és a menetrendszerű Sibalin gól, amelynél a publikum ismét a KFC fiatal hálóőrét találta meg „szurkolásával” (0–2).

Szerencsére a Márton-bandérium nem roppant meg, hanem továbbra is űzte-hajtotta ellenfelét, aminek eredményeként egy kintről érkező labdát Szalontai préselt a bajai ketrecbe (1–2). Aztán lélektanilag éppen a legjobbkor, az első játékrész finisében már

Kohány Gabi gólja után tombolt a lelátó.

Centerünk a kapunak háttal állva úgy vette át a labdát, hogy mozdulatával már elbizonytalanította a rátámadó két védőt, majd befordult és kilőtte a hosszú alsót (2–2).

Képgaléria megtekintése (125 db kép)

Forrás: KALOhírek

A második félidő rögtön vendéggóllal indult – Péter kirontott majdnem a tizenhatos sarkáig, és egy akrobatikus vetődéssel kiiktatta a bajai támadót, de saját védőjét is.

Ismét büntető,

amelyet Princz„hercegi” eleganciával értékesített (2–3).

Ezután a Kalocsa félórája következett, mivel a mieink egyre inkább beszorították a vízivárosiakat. Hol alig durrantottunk mellé, hol Vuits alig emelt fölé, hol pedig a Baja cerberusa Tóth Dani remekelt.

Aztán a nagy nyomás a 76. percre góllá érett, amikor

a végig remeklő Kollár Máté bemért egy szabadrúgást a tizenhatos körtéjéből (3–3).

MESTERMÉRLEG:
Márton Zsolt edző:
– Az egyéni hibák rányomták bélyegüket a mérkőzés ilyeténképpeni alakulására, de az mindenképpen dicsérendő, hogy 0–2 és 2–3 után is volt tartása a csapatnak, mi több huzamosabb időre sikerült beszorítanunk a Baját, amikor a mi akaratunk dominált. A srácok hozzáállásával meg vagyok elégedve, mindenki igyekezett hozzátenni valamit, hogy végül is emelt fővel hagyhattuk el a pályát.

Képgaléria megtekintése (125 db kép)

Forrás: KALOhírek

KFC – Bajai LSE 3–3 (2–2)
150 néző, vezette: Tóth Cs.
Kalocsa: Péter (Antóni) – Pintér (Farkas), Vuits A., Szalontai, NaszVuits V., Kohány B., Kollár, Dostyicza Follárdt (Kárpi), Kohány G. 
Edző: Márton Zsolt.

Gólszerző: Szalontai (1–2) a 21., Kohány G. (2–2) a 38., Kollár (3–3) a 76., illetve Princz 11-esből (1–0) 8., Sibalin (2–0) a 12., Princz 11-esből (3–2) a 47.percben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 30., 15:30
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!
2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023. 01. 26., 08:05
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.
2023-01-25 16:31:00
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>
2023. 01. 30., 14:56
Így alakult a Duna és a Tisza vízállása hétfőre a hydroinfo.hu adatai alapján. Még >>>
2023. 01. 30., 10:35
A szívroham és a stroke valószínűsége 40 és 50 százalékkal alacsonyabb volt azok körében, akik ennyit gyalogoltak. Még >>>
2023. 01. 29., 17:35
Minden olyan rövid időn belül történt, hogy a két pilótának esélye sem volt a katapultálás folyamatának beindítására. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK