2021. 11. 27. szombat
Virgil
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Megvan az első győzelem!

Megvan az első győzelem!
Tamás Ferenc  |  2021. 08. 31., 09:53

Augusztus 28-án, szombat délelőtt 10 órakor meccselt a Kohány Balázs edzette Kalocsai FC a Kecel alakulata ellen, ahol a több helyzetet kialakító mieink megérdemelt győzelmet arattak a végére enervált hazaiak otthonában.

A KFC az előző heti Félegyházától elszenvedett 1–0-s hazai veresége után mindenképpen nyerni szeretett volna a borvárosiak otthonában, amelyet odaadó játékkal, el is értek a Kohány-tanítványok. Az 59. percre már 3–0-ra vezetett a játék valamennyi elemében jobb Kalocsa – soraiban a Szabadszállásról érkezett új centerével, Boldizsár Csabával, aki góllal debütált új csapatában. A nagyobb akarással és sebességgel futballozó mieink megérdemelt sikert arattak a hazai nézők egyöntetű véleménye szerint is, pedig az első játékrészben sok volt mindkét gárda játékában a pontatlanság támadásépítésben.

Ám, a második félidőben a nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt Kalocsa főleg a széleken bontotta meg a haziak védelmét, majd a mögé kerülések utáni beadásokból térdre kényszerítették a tompább kecelieket.

A gólok rövid története: a félóra végén büntetőhöz jutott a Kalocsa, amikor Nagy Márkkal szabálytalankodtak. A tizenegyest Dostyicza döngette a vetődő kapus felett a léc alá (0–1).

A második játékrész rögtön kalocsai góllal folytatódott. Tóth Levente parádés passzával a lyukra futó új centerünk Boldizsár Csaba emelte el a labdát a kifutó kapus feje fölött a keceli ketrecbe (0–2). Vérbeli profi megoldás volt az indítás és a befejezés is. A második félidő 14. percében a gólhelyzetet kialakító Boldizsárt hátulról csúnyán felvágták, ami azonnali pirost érdemelt volna, de csupán sárga lett belőle. A megítélt szabadrúgást Dostyicza lőtte a lábak erdejében a keceli kapuba (0–3). A mérkőzés 65. percében Brindza révén megszerezték a hazaiak becsületgóljukat (1–3). Ezt követően a végig remekül játszó Nagy Márk még zúgó kapufát lőtt, de a nagy kedvvel játszó Matos Martin is többször megverte a jobb oldalunkon a hazaiak bal oldali védelmét.

MESTERMÉRLEG:
Kohány Balázs edző: – A látottak után elmondhatom, hogy nagyon magabiztos győzelmet arattunk, aminek nagyon örülök, hogy így alakult a 90 perc során. Végig mi irányítottuk a meccset, és mint láthattuk, a második félidő közepén, helyzetek sokaságát teremtettük és hagytuk ki, ami miatt kicsit elégedetlen is vagyok. Ebben a meccsben ugyanis több volt számunkra, de a legfontosabb az volt, hogy ennek az újjászerveződő csapatnak meglegyen az első győzelme. Végig uraltuk a mérkőzést és ilyen arányban is megérdemelt sikert arattunk, amihez csak gratulálhatok csapatomnak.

Képgaléria megtekintése (30 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Kecel FC – Kalocsai FC 1–3 (0–1)
120 néző, vezette: Allaga Iván
Kalocsa: Vatai – Rideg, Knap, Kerekes, Szalánczi (Szabó V.) – Tóth L., Nagy M. – Farkas Z. (Matos M.), Dostyicza (Tamás B.), Kiss D. (Romsics P.) – Boldizsár (Rakiás).
Edző: Kohány Balázs.

Folytatás szeptember 5-én, vasárnap 16:30 órától hazai környezetben,

amikor majd a Harta gárdája érkezik hozzánk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.
2021-11-22 20:30:56
A hatályos megállapodás szerint addigra kétirányú forgalmú utat kell kialakítani a korábbi nyomvonalán, súly- és sebességkorlátozással. Most újabb kéréssel fordult az önkormányzathoz a kivitelező érsekség, a szokott módon kész tények elé állítva a testületet, de a grémium ezúttal nem engedett. Közben újra szóba került az út kiváltásának lehetősége. Röpke néhány év alatt megvalósulhat...

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>
2021. 11. 25., 13:46
Így vették birtokukba a gyerekek a kalocsai koripályát - VIDEÓVAL! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei