2022. 05. 18. szerda
Alexandra, Erik
: 388 Ft   : 369 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Nagyon kellett már csapatnak és szurkolónak egyaránt

Tamás Ferenc  |  2022. 05. 02., 17:37

Május 1-jén az ősi ellenfél Soltvadkert gárdáját fogadtuk a tavasz nyolcadik játéknapján a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság XXII. fordulójában és a második félidőben mutatott ötletgazdag, kreatív támadójátékunkkal beáraztuk az egykor szebb napokat megélt, a kiesés elől menekülő borvárosi alakulatot.

Már az első félidőben is többször adhatott volna büntetőt Sebestyén spori támadóink tizenhatoson belüli buktatásáért, ám ő pont akkor tette ezt meg, amikor a közönség is úgy vélte, hogy kompenzálni igyekszik korábbi szarvashibáit. Szerencsére a félidő hajrájában megadta Tóth Levi buktatásáért a már többször kiérdemelt „tizinket”, amelyet Dostyicza az őrültek higgadtságával értékesített a pihenő előtti percekben (1-0).
A fordulás után aztán a nagy kedvvel játszó mieink sorra vezették a formás és tudatosan felépített támadásainkat és rögtön az első percekben ismét a vadkerti kapuban táncolt a labda. Ezúttal Szabó „Vale” hozta fel tempósan a középpályán a labdát, majd remek ütemben „tette lyukra” a kilépő Farkas Zalánt, aki a kifutó kapus zoknija mellett a hosszú alsóba gurította a labdát (2-0). Percekre rá Tóth Levente szerzett pazar gólt. Egy formás háromszögelés után mellel maga elé tette a labdát, majd félfordulatból a vadkerti kapuba bombázott (3-0). Őt a fiatal Romsics Peti találata követte a 64. percben (4-0), majd a frissen beállt Rakiás tette fel a koronát csapatunk teljesítményére, amikor úgy vett át egy előre ívelést, hogy közben már meg is verte védőjét az átvétellel és befordulva megszerezte csapatunk ötödik találatát (5-0).
Remélhetőleg ez az önbizalom növelő gólgazdag siker visszaadja majd a játékosaink hitét és önbecsülését, mi szurkolók csak köszönettel tartozunk a régen várt produkció után.

Képgaléria megtekintése (23 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Folytatás május 7-én, szombaton 17 órai kezdéssel Tiszakécskén,

ahol a „Kécske fakó” lesz majd a mieink ellenfele. Kalocsai győzelem esetén helyet cserélhet majd a két csapat a tabellán és felzárkózhatunk a tabella élmezőnyéhez.

Kalocsai FC – Soltvadkerti TE     5-0 (1-0)
120 néző, vezette: Sebestyén László
Kalocsa: Vatai A.-Rideg L. (Vass L.), Knap T., Szabó V., Rábóczki R.-Romsics P. (Kohány B.), Tóth L.-Bányai E., Dostyicza D. (Rakiás M.), Tamás B. (Kohány G.)-Farkas Z. (Mátyás D.)
Játékos edző: Kohány Balázs
Gólszerző: Dostyicza Dániel (1-0) tizenegyesből a 42., Farkas Zalán (2-0) a 49., Tóth Levente (3-0) az 52., Romsics Péter (4-0) a 64., Rakiás Milán (5-0) a 88. percben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 12., 08:00
Az új paksi blokkok reaktorépülete számos különleges építészeti megoldást vonultat fel a speciális alapozástól a robusztusság biztosításán keresztül a beton minőségééig – hangzott el a Paks II. Zrt. Tudásmenedzsment Akadémiája áprilisi előadásán. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 17., 19:07
Indulhat a temetői kápolna és környéke felújítása! Még >>>
2022. 05. 17., 13:46
A rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei és az összegyűjtött információk alapján beazonosították a testvérpárt, akik nem voltak ismeretlenek a hatóság előtt. Még >>>
2022. 05. 17., 09:09
Az internetes csalások számos válfajáról hallhattunk már, ám a kiberbűnözők pillanatok alatt reagálnak az aktuális történésekre és gyorsan felismerik, milyen úton húzhatnak hasznot az internet felhasználókból. Még >>>
2022. 05. 16., 17:30
A projekten dolgozó szakemberek úgy szeretnék végezni munkájukat, hogy a legkevesebb fennakadást okozzák a lakóknak. Még >>>
2022. 05. 16., 09:14
Eddig 10 százalékkal többen ajánlották fel adójuk egyszázalékát, mint tavaly ugyanilyenkor. Még >>>
2022. 05. 15., 17:57
Durrdefektet kapott, majd felborult egy tűzoltóautó a Borsod-Abaúj -Zemplén megyei Nagybarcán, amikor egy lakástűzhöz vonult Lénárddarócra. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés