2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Nem sikerült átlépnünk önmagunk árnyékát

Nem sikerült átlépnünk önmagunk árnyékát
Tamás Ferenc  |  2022. 10. 14., 12:40

Október 9-én, vasárnap a megyei harmadosztályból feljutott Baja újonc csapatát fogadta a KFC az idei ősz soros fordulójában, ahol a Sugovica-partiak eddig tizenkét bajnoki pontot gyűjtöttek a mieink két döntetlenjével szemben.

Az ideális labdarúgóidő ellenére a közönség csak gyéren csordogált a kezdésre, jó ha voltunk száza, amikor Bosnyák játékvezetővel az élen felálltak a csapatok a kezdéshez.
Pedig a mieink jól nyitották a mérkőzést, hiszen az első félóra végére már legalább három ajtó-ablak ziccere volt a Kalocsának, amelyeket még az „ötösről” sem sikerült a fiúknak gólra váltania. Gyakorlatilag már a meccs ezen időszakában vezetést érdemeltünk volna-többet birtokoltuk a labdát, több helyzetet alakítottunk ki-, sőt a látottak szerint is mi voltunk a kezdeményezők, hiszen a bajai térfélen szőttük ekkor akcióink zömét. Ennek ellenére 0-0-val vonultak a csapatok pihenőre a félidőben.

A második játékrész elején szabadrúgáshoz jutott a Baja, Varga Sanyi kapujától mintegy 18 méterre, amelyből Baladin forgácsoló felső kapufát ért el, de szerencsére megmenekültünk a góltól.
A Bányai helyére becserélt Monori Martin került ziccerbe, amikor a kifutó kapus mellett is elpasszolta a labdát, de a játékszer a hosszú alsó előterében surrant ki a pályáról. Majd a vendégek már a második kapufájukat jegyezhették a hajrába fordulva, amikor a lehulló kipattanót Vukovics fejelte a kapunkba (0-1) Rá ötpercre, Farkas Szabi szabadrúgásból egalizálta az állást (1-1), amikor fiatal tehetségünk megtalálta a rést a bajai kapu jobb alsó sarka felé a lábak erdejében.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A Kohány Balázs vezette mieink, így ismét egy olyan meccset játszottak, amikor a fiúk még mindig nem érezhették meg a győzelem semmihez sem fogható varázslatát, hiszen már hat találkozón vagyunk túl az augusztus végi bajnoki rajtunk óta, de még egyszer sem söpörtük be a bajnoki pontokat, amely a győzelmünkért járt volna.
Ezúttal a Baja ellen némi szerencsével akár a győzelmet is kiharcolhattuk volna, hiszen igyekezetben, akarásban fölé nőttünk a vendégeknek. Sajnos, Fortuna ezúttal is cserbenhagyott bennünket, hiszen még nálunk gólszerzési lehetőségek maradtak ki, addig a vendégek szinte a semmiből előnyhöz jutottak. Ugyan a józan várakozások nehéz meccset jósoltak az eddig nyeretlen Kalocsának, ám azért ellenfelünk sem a régi időket idéző bajai fociját játszotta… Ha Fortuna csak egy kicsit is kegyesebb hozzánk, a kiharcolt döntetlenünk helyett, akár az ősz első győzelmét is megszerezhettük volna. Igaz, mindnyájan jól tudjuk, hogy a fociban nincs „ha”, csak marad a bizakodás, hogy végre elkerüljünk a kieső helyről és reménykedjünk egy szebb és eredményesebb folytatásban.

Kalocsai FC – Bajai LC 1-1 (0-0)
140 néző, vezette: Bosnyák Sándor
Kalocsa: Varga S.-Busa D., Rideg L., Rábóczki R., Tamás Z. (Pirisi R.)-Tóth L., Lakatos-Lengyel M.-Matos M., Farkas Sz. (Romsics P.), Bányai E., (Monori M.)-Farkas Z.
Edző: Kohány Balázs
Gólszerző: Vukovics Martin (0-1) a 79., Farkas Szabolcs (1-1) a 83.percben.

Folytatás október 16-án, vasárnap 14:30-as kezdéssel az újonc Kunbajai SE otthonában.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK