2023. 03. 25. szombat
Irén, Írisz
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Nyertünk, de…

Tamás Ferenc  |  2023. 02. 15., 12:58

Csapatunk február 12-én, felkészülési mérkőzésen azt a „Nádvárt” fogadta, amelyet augusztus végén otthonában büntetett 6-0-ra. Igaz, ezúttal sem egy szépségdíjas találkozót játszott a két gárda egymással, ám az, hogy kapott gól nélkül hoztunk le a meccset, bíztató lehet a jövőt tekintve.

Csapatunk ugyan annak rendje-módja szerint „abszolválta” a Nemesnádudvar elleni találkozót – Rideg Laciék hozták a kötelezőt, de sok hiba csúszott a játékunkba, nem volt igazán meggyőző együttesünk teljesítménye a kilencven perc során. Ilyen mérkőzésekre szokták volt mondani, csak az ellenfelet kell tudni megválasztani…

Azért ezúttal is kiütköztek azok a gondok, amelyek Kohány edzőt is nyomaszthatják. A közvetlen védelemmel és a kapusainkkal talán nem is lenne baj, hiszen talán ez a legbiztosabb alakzatunk. Igaz, ebben két olyan remek „szűrő” segíti a gárdát, mint Lakatos-Lengyel Marci és Tóth Levente, akik szó szerint kihúzzák az ellenfél támadóinak méregfogát.

De kérdem én, ki fog itt irányítani?"- teszik fel törzsszurkolóink is a kérdést, középpályásaink teljesítményét szemlélve. Bizony sok igazság van a felvetésükben, hiszen a szakvezetés is egyre tanácstalanabb, hogy kire ossza a karmester szerepét, hiszen középpályásaink többsége nem „Evanics karakterű”. Mindez kiütközött a mostani edzőmérkőzés során, ahol nem volt aki a „fazont szabja”. Talán a remek rúgótechnikával és megfelelő periférikus látással is rendelkező Farkas Szabika lenne az egyik jelöltünk, de ebben a sorunkban éppen ő a legfiatalabb.
Elől, a „kis Cola”- alias Farkas Zalán is dícséretesen akar, de rengeteget is hibázik a lendületből való cselsorozatai közben, pedig minden mozdulatán látszik, hogy képzett, tehetséges labdarúgó. Ám az utóbbi időben csak felvillanásai voltak, legtöbbször azért könnyedén megadta magát ellenfeleinek, s adós maradt a korábban már Tőle megszokott góljaival is. Igaz, a „Nádvár” ellen is rúgott egy gólt egy megugrása után, de ez persze összefügghet a középpályán tapasztalható zavarokkal is.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Mindezek ellenére szurkolóink továbbra is kitartanak kedvenceik mellett – a fogyatkozó türelemnek nincsenek verbális jelei-, mindenki tisztában van a klub jelenlegi helyzetével és a csapat megbecsülésével. De azért nem ártana figyelembe venni, hogy az előző szezonok időszaka után közel egy csapatnyi meghatározó szerepet betöltő játékos távozott a csapattól – kapásból: Nasz, Dostyicza, Knap, Nébl, Mátyás, Follárdt, Vuitsok, - s egy ilyen népvándorlás még egy tehetős klubot is padlóra küldött volna, nemhogy a még mindig napi gondokkal küzdő KFC-t.

Talán még környékünk tehetős klubelnöki szavát is meg kellene hallgatnunk, hiszen őbelőlük is ömlött a panasz:

Olyan csapatunk lesz, amennyi pénzünk lesz hozzá…”- mondogatják az utóbbi időben.

Kalocsai FC – Nemesnádudvari KSE 4-0 (1-0)
100 néző, vezette: Lictenberger István
Kalocsa: Vatai A.-Romsics P., Rideg L., Tamás Z.-Tóth L., Lakatos-Lengyel M.-Matos M., Farkas Sz., Bányai E.-Farkas Z., Monori M.
Edző: Kohány Balázs
Csere: Busa D., Varga S., Kohány G., Pirisi R., Nádasdi G., Tapolcsányi D., Práger Á.
Gólszerző: egy öngól, Farkas Zalán, Kohány Gábor, Tapolcsányi Dávid.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.
2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK