2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Önbizalom növelő győzelem, formálódó csapatunk életében

Tamás Ferenc  |  2022. 07. 25., 13:39

Július 24-én, vasárnap az ősi ellenfél Soltvadkert gárdája látogatott hozzánk a 2022/2023-as bajnoki év idei nyári első előkészületi találkozóján, ahol egy újjászerveződő, az eddig elvégzett és becsületesen végigdolgozott felkészülési időszak tudatában egy önbizalommal teli KFC várta borvárosi ellenfelét.

Remélhetőleg egy szebb ősz előtt állunk, mint az előző tavasz könnyen felejthető botladozása után, és bizonyára a közelgő ősz visszaadja csapatunk játékkedvét amellyel sikerül majd becserkészni törzsszurkolóinkat.
Július 12-én, kedden kezdte meg a felkészülést a következő szezonra a Kalocsa, július 24-én, vasárnap pedig már az első előkészületi találkozóját játszotta a KFC a régi vetélytárs Soltvadkerti TE csapata ellen. Igaz, a vasárnapi derbire alig 70 néző volt kíváncsi a csapat szurkolótáborából, pedig 3-1-re nyertek a mieink a borvárosi armada ellen. Az újonnan érkezők közül pályára lépett már Lakatos-Lengyel Marci, Busa Dávid, Farkas Szabi és Tamás Zalán is-, míg Monori Martin ezúttal nem állt rendelkezésre.

Az előző szezonban a megyebajnokságban utolsó helyén végzett Vadkert ellen szünetünk után, igaz továbbra is dühöng a kánikula, s bizony ilyenkor még a kedvenc játéka is nyűg szurkolónak és játékosnak egyaránt, arról nem is beszélve, hogy a váratlan átigazolások borzolták az egyébként sem rózsás hangulatot a csapat háza táján.
A bajnoki nyitányig játszunk még Bátaszéken egy felkészülési tornán, majd jön a Testvériség SE elleni Mol Magyar Kupa találkozónk az országos főtáblán. A bajnoki nyitány előtt már lassan tisztulni látszik a kép, s amit látunk, vegyes érzelmeket ébreszt. Az örök pesszimisták vészharangokat kongatnak a Kohány-bandérium várható szereplését illetően, de az optimisták is csak addig merészkednek el az esélylatolgatások során, hogy szerintük megújuló csapatunk semmivel sem képvisel gyengébb játékerőt, mint a tavaszi előző.
A július 24-én lejátszott vasárnapi előkészületi találkozó után, amely 3x30 perces volt a megállapodás szerint, a Kalocsa hozta a számára kötelezőt, hiszen a megyei I. osztály utolsó helyén végzett Vadkert ellen 3-1-re nyertek a mieink.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Kalocsai FC – Soltvadkerti TE 3-1 (1-0)
70 néző, vezette: Kákonyi Róbert
Kalocsa: Varga S.-Rideg L., Pirisi R., Kerekes K., Rábóczki R.-Tóth L., Lakatos-Lengyel M.-Matos M., Bányai E.-Farkas Z., Romsics P.
Csere: Vatai A., Kohány G., Busa D., Farkas Sz., Tamás Z., Nádasdi G., Vass L.
Edző: Kohány Balázs.
Gólszerző: Farkas Zalán (1-0) a 41., Rideg László (2-0) az 57., Tóth Levente (3-0) a 72., Plichta Dominik (3-1) a 88. percben.

Idény eleji forma, igazán csak a csapatok akarása volt dícsérhető, hiszen a mérkőző felek csupán hátul járatták a labdát, a betörésekre, a „labdás szlalomokra” nem vállalkoztak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK