2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Pontszerzés a tavaszi hartai nyitányon

Tamás Ferenc  |  2023. 03. 07., 09:56

Elindult az erőltetett menet, március első hétvégéjén elkezdődtek a Bács-Kiskun vármegyei labdarúgó-bajnokságok is. A Kalocsa a régi vetélytárs otthonában, Hartán kezdte tavaszi menetelését, ahol megosztozott a bajnoki pontokon ellenfelével a Duna-parti pályán.

A Kohány Balázs edzette mieinket ideális labdarúgó időben, március 4-én, szombaton délután Béleczki „spori” vezette ki a kezdéshez a tavaszi pontvadászat nyitányán, ahol a hazaiak próbálkozásaikkal csak helyzetecskéig jutottak. Előbb egy alsó sarkos mellé gurítás, majd egy Csehi szabadrúgás borzolta a kalocsai nézők idegeit, amelyet Varga Sanyi parádés mozdulattal ütött ki a mezőnybe.

A félidő közepén aztán szinte a semmiből szerzett vezetést a KFC.
Történt, hogy az addig is ambiciózus Bányai Edvin iramodott meg a jobb oldalon a vonal mellett, majd egy teátrális, banán ívű- talán lecsúszott beadást- küldött a légtérbe, amely a kavargó szél segítségével a hartai kapu hosszú felső sarkában landolt (0-1).

A fordulás után az addig is odaadóan játszó, számtalan fiatallal megspékelt csapatunk tartotta előnyét, miközben Kohány edző cseréhez folyamodott. Az addigi balhátvédet, Busát áttette jobb oldalra a lecserélt Tamás helyére, a beállás Rábóczkit kivitte a bal oldali védő posztjára, míg belső védőnk a fiatal Romsics Petit hozta be.

A második játékrészben már inkább a Kalocsának voltak gólszerzési lehetőségei, ám szintén a félidő közepén Ivacs Gábor egalizálta a mérkőzés állását, amikor egy kapuelőterünkben pattogó labdát besuvasztott Varga mellett (1-1). A folytatásban beszállt Kohány Gábor, Monori Martin és a sérült Lakatos-Lengyel Marci helyett a fiatal Tapolcsányi Dávid is. A végén is a mieink alakítottak ki helyzeteket a hazai kapu előtt, ám egy öngól-gyanús fejes egy Tóth Levi bomba, majd egy veszélyes Farkas Zalán kiugrásunk is góllal kecsegtetett.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Az eredmény aztán már nem változott, maradt a döntetlen állás egy olyan találkozón, ahol mindkét gárda ugyan idény eleji formát mutatott, de a fiúk odaadásával, igyekezetével egyik oldalon sem volt baj. Ami a jövőt illetően bíztató lehet számunkra, hogy egyszerre jó pár tizenéves fiatal vállt vállvetve harcolt a pályán, amelynek pontszerzés lett az eredménye az oly sok csatát megélt hartai katlanban.

Folytatás március 12-én, vasárnap hazai környezetben,

amikor majd a Kecel csapatának szeretnének törleszteni a mieink az őszi 2-0-s vereségükért.

Kezdés: 14:30 óra
Helyszín: Molnár Ferenc Sport-és Szabadidőközpont centerpályája

Harta SE – Anda Kalocsa FC 1-1 (0-1)
150 néző, vezette: Béleczki László
Kalocsa: Varga S.-Tamás Z. (Romsics P.), Rideg L., Rábóczki R., Busa D.-Tóth L., Lakatos-Lengyel M. (Tapolcsányi D.)-Bányai E., Farkas Sz. (Kohány G.), Matos M. (Monori M.)-Farkas Z.
Edző: Kohány Balázs
Gólszerző: Bányai Edvin (0-1) a 23., Ivacs Gábor (1-1) a 62. percben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.
2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2023. 03. 26., 16:15
Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán. Még >>>
2023. 03. 26., 15:01
A konferencián hosszútávú stratégiai keretmegállapodású keretek között együttműködési megállapodást kötöttek. Még >>>
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK