2023. 02. 02. csütörtök
Aida, Karolina
: Ft   : Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Tart az erőgyűjtés és a koordináció pallérozása

Tart az erőgyűjtés és a koordináció pallérozása
Tamás Ferenc  |  2023. 01. 20., 13:41

Idén, már január 7-én, szombaton megkezdte a tavaszi etapra hangolódását a Kalocsai FC „megyeegyes” felnőtt labdarúgócsapata. A Kohány Balázs vezényelte gárdánk a nehézkesen kezdődő ősz után belelendült a végére, amelyet a Félegyháza, Jánoshalma, Harta trió legyőzése is jól reprezentált. A cél mi más is lehetne egy Kalocsa esetében, mint a megyei elithez tartozás, így a fiúk ennek szellemében vágtak bele a tavaszra készülés embert próbáló, igazán fárasztó edzésmunkájába.

Még ha a srácok nem is csaptak bele amúgy magyarosan a lecsóba, a „fiúk ugyan még nem a bányában dolgoznak”, de a szombati edzésnapokon már megkezdték a ráhangolást. A nyújtásokkal megspékelt gimnasztikát, a játékos futásokig és a tartós terhelés eléréséig. Természetesen a fokozatosság elvét messzemenően betartva. Magától érthetődően nem maradhat el az egymást közti játék jótékonyan oldó motivációs hatása sem, hiszen a srácoknak érezniük kell a foci szép lassan oldó és átmelegítő, semmihez sem fogható varázsát.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Cél, hogy a tavaszi rajtra, de még előtte az edzőmérkőzésekre is, már ideális edzettségi állapotba kerüljön a társaság. További hír még a klub háza tájáról, hogy nem távozott, de nem is érkezett senki a csapathoz, igaz, Kohány edző a Méhecskék SE fiataljait meginvitálta a felnőtt csapattal való közös készülésre. Az is szembetűnő volt, hogy a játékosok labdaéhesen, nagy kedvvel végezték a szakvezető által kiszabott penzumot.

A fizikális erőgyűjtés mellett aztán jön a forma hozás, az edzőmérkőzéseken az ideális összetételű csapat megtalálása, ám az is igaz, hogy ennek a játéknak, amit labdarúgásnak neveznek, a jó erőnlét nélkülözhetetlen feltétele. Természetesen a felkészülés során ilyenkor nyomasztó lehet a monotónia, a magas ismétlésszám, az egyhangúság. Nyilvánvalóan az edző feladata, hogy ezt ne érezzék a játékosok, éppen ezért először neki kell megújulnia és nem rutinból edzést tartania. Ő felel azért, hogy a ráhangolás és a futóedzések mixelése ideális legyen, értelemszerűen a fokozatosság elvét mindenkoron betartva. Ilyenkor valóban az egyik legfőbb cél, hogy mindenki fizikailag utolérje magát, hiszen most kell megalapozni, hogy a tavaszi hajrát a mérkőzéseken bírják majd a srácok a bajnokság finisében.

Azt hiszem, nincs messze az igazságtól, ha kijelentjük: a kalocsai szurkolók már nagyon várják a Harta elleni idegenbeli rajtot, amelyen az ott nyújtott teljesítmény visszaigazolása lehet majd a felkészülésünknek, hogy becsületesen végigdolgozták a srácok a februári edzőmeccsekkel megspékelt igen erős sorozatterhelést.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 30., 15:30
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!
2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023-01-26 08:05:00
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.
2023-01-25 16:31:00
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 02., 08:58
A néphagyomány a tavaszvárásra figyel február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, hiszen megfigyelések szerint a barna medve ilyenkor felébred téli álmából, és kikukucskál a barlangjából. Még >>>
2023. 02. 02., 08:52
Az adatok szerint 2013 és 2019 között jellemzően évi 120-135 ezren nyelvvizsgáztak, tavaly csak 83 ezren. Még >>>
2023. 02. 02., 08:34
Az alezredesek eddig megbízott kapitányként irányították a rendőrkapitányságokat. Még >>>
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK