2022. 10. 02.
Petra
: 421 Ft   : 429 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Továbbjutás, Tóth Levi „hulló falevelével”

Továbbjutás, Tóth Levi „hulló falevelével”
Tamás Ferenc  |  2022. 08. 09., 11:12

A Mol Magyar Kupa országos főtábláján a fővárosi „Blasz egyes” Testvériség SE együttesét fogadta a Kalocsai FC gárdája augusztus 7-én, vasárnap, ahol a hosszabbítás ötödik percében szerzett parádés találattal Tóth Levente döntött csapatunk továbbjutásának sorsáról.

Most már egyre inkább bajnoki tempóban pörög a mókuskerék a KFC-nél, hiszen a rajt előtt két héttel már túl vagyunk két előkészületi találkozón és egy kupameccsen is, ráadásul a komoly erőpróbák sem roppantották meg fiatalokkal megspékelt, formálódó csapatunkat. Így volt ez az országos főtáblán megvívott vasárnapi Magyar Kupa találkozónkon is, ahol egy végig kiegyenlítődött, igen kiélezett, végig háromesélyes derbin, felejthetetlen Tóth Levente góllal nyertek a hosszabbításban a mieink. A labdát talán többet birtokolták a vendégek a találkozó során, ám veszélyesebben kontrázott a KFC, de csatáraink belerontottak kialakított kapu előtti helyzeteink sokaságába is.

Ami bíztató a jövőt tekintve, hogy helytálltak az újak, akik kivették részüket a sikerből, a csapat és közönsége lefújás utáni egymásra találásával már nem is beszélve.
Lassan kezdenek kirajzolódni azok az erővonalak, amelynek mentén az ősszel, a felejthető tavaszinál is ütőképesebb csapat állhat majd össze. Hogy jó úton járunk, azt a Testvériség SE elleni találkozó is igazolja – tovább gyakorolhatjuk azokat a taktikai elemeket, amelyek a jelenlegi „emberanyaggal” egyre eredményesebb játékot ígérnek.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Közeledik az örök vetélytárs Harta elleni bajnoki nyitány, csak bízhatunk benne, hogy a nyáron tőlünk távozók hiányát az újonnan érkezők pótolják majd az ősz során. Megmutatkozott mindez már a kupameccsen megvillantott néhány gyors kontránkban, de védelmünk stabilitásában is. Bár a mérkőzésből bátorság lenne messzemenő következtetéseket levonni, annyi azért látszott, hogy Rideg Laci, Kerekes, Tóth Levi és a többiek máris bajnoki formában meccselnek és nevezettek csapatjátékunk igazi tartópillérei. Az újakkal és a már bevált „régiekkel” közösen sokat tehetnek majd azért, hogy Kalocsán újra érdemes legyen focimeccsre járni.

De visszatérve Tóth Levente ritkán látható, a mérkőzést eldöntő találatára, már a nézőtéren is feltűnt, hogy a vendégek kapusa, Zubány, gyakran a kapujától jó harminc (!) méterre is a mezőnyben portyázott. Egy hazai labdaszerzés után már kihasználhatta volna mindezt szellőléptű támadónk Farkas Zalán is, de akkor ívelés helyett a lapos lövést választotta, amit a kapus kispárgázott. Nos, a találkozó 95. percében Tóth Levi egy gyorsan megszerzett labdánkból már nem habozott, a középkörből a vendégek portása felett beívelte a léc alá a labdát, megszerezve ezzel a KFC továbbjutását. Erre mondták valamikor, hogy „Didi, hulló falevele”…

Kalocsai FC – Testvériség – Újpalota SE 1-0 (0-0)

200 néző, vezette: Bálint Attila (László I., Németh B.)
Kalocsa: Varga S.-Busa D., Rideg L., Kerekes K., Pirisis R.-Tóth L., Lakatos-Lengyel M. (Nádasdi G.)- Farkas Z., Farkas Sz., (Kohány G.), Monori M. (Bányai E.)-Romsics P.

Edző: Kohány Balázs

Gólszerző: Tóth Levente a 95. percben (1-0).

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 10. 02., 09:27
Az intézkedés során 10 fő külföldit talált a rendőr a gépkocsi fülkéjében kialakított rejtekhelyen. Még >>>
2022. 10. 02., 08:39
2022. 10. 01., 10:41
A rezsiválság miatti intézkedéscsomag keretében egyre több uszodát zárnak be országszerte. Még >>>
2022. 09. 30., 18:19
Az észak, északkelet felé távozó felhő- és csapadékzóna mögött az ország nagyobb részén átmenetileg szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, kisüt a nap, és a délután nagyobb részében már csak kevés helyen lehet záporeső, északkeleten, keleten zivatar. Még >>>
2022. 09. 30., 16:15
Az asszony sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az egyik kézfejét amputálni is kellett. Még >>>
2022. 09. 30., 09:40
Két embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki a roncsok közül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK