2024. 02. 27. kedd
Ákos, Bátor
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Túl az első edzőmeccsen – Vesztettek focistáink a borvárosban

Tamás Ferenc  |  2024. 01. 31., 12:00

Január 27-én, szombaton a környék egyik legimpozánsabb műfüves sportcentrumában játszotta első edzőmérkőzését az Anda Kalocsa FC gárdája, ahol ellenfele a vármegyei I. osztály egyik bajnokaspiránsa, a nyáron igencsak megfiatalított Soltvadkerti TE Soltút együttese volt. Vendéglátóink ugyanis ezüstérmes helyről várhatják a tavaszi folytatást, ami nem érződött igazán a mutatott játékukon, mivel csak nehezen győzték le a Kalocsát.

A közzétett sorsolás szerint csapatunk az örök rivális, Kiskőrösi LC-t fogadja majd a február 25-i tavaszi nyitányon, ám lenne mit törlesztenie a gárdának az előző nyári egygólos vereségért.

Ami önbizalmat adhat a mieinknek, az a becsületesen végigdolgozott felkészülési időszak és a csapategység formálódása. Igaz, az első szparingtalálkozóján a Kohány legénység még nem a legideálisabb formációban vette fel a harcot ellenfelével, hiszen minden csapatrészből egy-egy meghatározó ember is hiányzott, bár az is igaz, hogy sorainkban öt új játékos is terelgette a labdát. 


Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A szomszédvár Foktő csapatából például hárman – Török Márk, Székely Ödön, Vass Zoltán – is a mieinket erősítette, míg egy korábbi „Méhecskés” játékos, a fajszi Szabadi Ákos és a vaskúti támadó, Nagy Szabolcs is az „Andát” választotta. 

Az első negyedóra az erőfelmérés jegyében zajlott, ahol a csapatok „felmérték az ütéstávot”, miközben keresték is egymás gyenge pontjait. Hogy ez mennyire így volt, arra jó példa az is, hogy a félidő feléig a két tizenhatos közt zajlott a játék, amelyet az egy-egy szöglet mindkét oldalon csak megerősített.
Aztán a félóra vége felé formás kalocsai támadás futott végig a játéktér bal oldalán, minek végén Szabadi Ákos banánívű beadását az egyedül hagyott Farkas Szabi két méterről fejelte a vadkerti hálóba (0-1).

A második játékrész során aztán kezdett visszaesni a meccs lüktetése, pedig Kohány edző is hét új játékosának szavazott bizalmat, de a cserék sem lendítettek csapatunk játékán, sőt… 

Az 55. percben a hazaiak egalizálták az állást, történt ugyanis, hogy jó húsz méterről, Radics váratlanul lövésre szánta el magát, amit a Vatai váltó Rőthy a hasa alatt „bevédett”. Klasszikus potyagól volt, ám a csapategységünket az is dicsérte, hogy senki egy szóval sem bántotta a félidőben beálló új hálóőrünket (1-1).
Aztán, amikor már elkönyvelte mindenki az idegenbeli döntetlent, akkor a védelmünk bal oldala többször is bizonytalankodott. Előbb a kiugró Radics találta telibe éles szögből a kapufát a hosszú sarok tövénél, majd szinte lemásolva, a kalocsai bajnokin is eredményes Gémesi János talált be Rőthy kapujába a hosszú alsóba és a hazaiak, ha nehezen is, de megnyerték az edzőmérkőzést (2-1).


Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Soltvadkerti TE Soltút – Anda Kalocsa FC 2-1 (0-1)
vezette: Apró Ferenc
Kalocsa: Vatai A. (Rőthy Sz.) – Török M. (Nádasdi G.), Rideg L. (Rábóczki R.), Tamás B., Vass Z. (Tamás Z.) – Tóth L., Székely Ö. (Katus Z.) – Farkas Sz. (Bányai E.), Tóth K., Szabadi Á. – Nagy Sz. (Monori M.)
Edző: Kohány Balázs

Folytatás február 3-án, szombaton a Kakasd ellen Sükösdön – az időpont időjárásfüggő. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 07:56
A Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és az Atomix Kft. Tűzoltási és Kárelhárítási Szakágazatának tűzoltói számára negyedévente szerveznek területbejárást az új atomerőmű építési területén annak érdekében, hogy a dinamikusan változó munkaterületen megfelelő helyismeretre tegyenek szert. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 02. 26., 10:38
Az osztrák hatóságok körözték az autót, amelyet a tompai határátkelőnél foglaltak le. Még >>>
2024. 02. 26., 09:24
Ezek a húsmentes ételek tuti a legjobb barátaitok lesznek a következő hetekben. Legyetek nyitottak, próbáljatok ki új ízeket és főzzetek sokat! Még >>>
2024. 02. 26., 09:16
Akár 100 dollárt is lefaraghatnak az árcédulájából, cserébe viszont hiányozhat belőle valami. Még >>>
2024. 02. 26., 09:09
A kórusban az orvosokon, ápolókon, szakdolgozókon, irodai dolgozókon kívül egykori munkatársak és gyógyult betegek is vannak. Még >>>
2024. 02. 24., 11:53
A megtermelt ételek 1/3-át nem eszi meg senki. Így rengeteg étel teljesen kárba megy. Jó minőségűek is, amely még fogyasztható állapotban vannak. A Munch egy egyszerű megoldást kínál arra, hogy az ételgazdálkodás fenntarthatóbb legyen környezeti, társadalmi és gazdasági szempontból is! Még >>>
2024. 02. 23., 12:30
Közeledik március 8.-a, vagyis a nőnap. Kedveskedjünk a hölgyeknek! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK