2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Túl az első előkészületi találkozón

Tamás Ferenc  |  2023. 01. 26., 11:51

A gondok ellenére – nincs meleg víz, fűtött öltöző, anyagi okok miatt így elmaradnak a vezetés szerint a hazai edzőmeccseink -, ám ennek ellenére megtelt élettel a KFC öltözője, a részvétel pedig a Méhecskék SE feltörekvő fiataljaival igazán ígéretes egy-egy edzésnapon.

A csapat január 7. óta ezerrel készül a tavaszi rajtra a pénztelenség ellenére is, a tréningek hangulata több mint bíztató a fent említett nehézségek miatt. A jó légkörről Kohány edző változatos edzéskínálata gondoskodik, amelyet a játékosok nagy szorgalommal, igazán labdaéhesen végeznek – a hozzáállással tehát nincsenek gondok.

Január 21-én, szombaton már az idei év első előkészületi találkozójára Soltvadkertre utazunk, ahol a csapatépítés, a csapategység szempontjából igen hasznos találkozót játszottunk.

Kohány edző szerint is kiválóan szolgálta csapatunk felkészülését ez az előkészületi találkozó, ahol a tréner fél tucat fiatalt is mély vízbe dobott, hogy lássa, ki hogyan viseli pszichésen is a megmérettetést. A szakvezető, mint utólag elmondta, többet kapott csapatától, mint amit előzetesen elvárt tőlük, hiszen támadásszövéseink nem csupán szemre tetszetősek, de hatékonyak is voltak, és gyakran veszélyeztették a borvárosiak hátsó alakzatait. Igaz, a házigazdák meccselésén jól látszott az is, hogy előrébb tartanak a felkészülésben, ugyanis őket talán nem sújtja annyira a recesszió okozta megszorítás.

A találkozón kétszer is vezettünk (a félidőben előbb 1-0-ra, majd a 70.percben még 2-1-re is), de Kohány edző az utolsó félórában már fél tucat fiatalnak is játéklehetőséget adott. A hajrában aztán fordítottak a hazaiak és végül is 3-2-re megnyerték a mérkőzést, de a KFC bíztató játéka pontszerzéssel ért fel a szakvezető szemében.

Soltvadkerti TE – Kalocsai FC 3-2 (0-1)
Kalocsa:
Varga S.-Romsics P., Rideg L., Rábóczki R., Tamás Z.-Tóth L., Lakatos-Lengyel M.-Matos M., Farkas Sz., Bányai E.-Farkas Z.
Csere: Vatai A., Vass L., Tóth Z., Sárosdi M., Takács K., Tapolcsányi D., Práger Á.
Edző: Kohány Balázs


Az előző nyarak vérveszteségei – Dostyicza, Knap, Nasz, Follárdt, Nébl -  a kínnal-keservvel, de leginkább iszonyú munkával összekovácsolt együttesünket majdnem megroppantotta, de a mieink, az ősz hajrájában igazolták, hogy lehet bennük bízni az ütközetek során.

A kalocsai foci jövője mégiscsak Rideg Lacin, Tóth Levin, Lakatos Marcin, Matos Martinon, Farkas Zalánon és a többieken múlik.

Az ősszel a csapat már bizonyított a megyei rangadókon – Kiskunfélegyháza, Jánoshalma, Baja, Harta-, hogy képesek a legjobbak legyőzésére is, igaz, volt egy Tiszakécske „fakó”, egy Bácsalmás, egy Kecel elleni fájó fiaskónk is, amely kételyeket ébresztett az értük szurkolókban.

Már nem sok van hátra a tavaszi rajtig, addig szoronghatunk, hogy mire lesz képes az előző őszünk igencsak „kétarcú” csapata. Szurkolóink szerint csak két markáns vélemény fogalmazódott meg:

rutintalan fiataljaink lehet, hogy túlteljesítettek az őszi összecsapások során, ezért akár visszaesés is várható"
Mások pedig az életüket rá mernék tenni, hogy

a csapat sok örömet fog még szerezni a kalocsai foci szerelmeseinek.”Történjen bármelyik fordulat, egy valamiben biztosak lehetünk: azt már bizonyította az ősz csapata, hogy nem adja majd olcsón a bőrét, egyetlen ellenfélnek sem. Hogy ez így lesz, megnyugodhatunk, hiszen a fiúk az ősszel már mutogatták egyre élesedő oroszlánkörmeiket.

Annyi azért bizonyos, hogy a KFC számára fennállása egyik legnehezebb tavasza ígérkezik és ezt nem csupán a „spórolós” telünk miatt állíthatjuk. Ez talán igaz is lehet, de nem is ez a kérdés, hanem ennél jóval komolyabb tét forog most kockán: a kalocsai foci jövője.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.
2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2023. 03. 26., 16:15
Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán. Még >>>
2023. 03. 26., 15:01
A konferencián hosszútávú stratégiai keretmegállapodású keretek között együttműködési megállapodást kötöttek. Még >>>
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK