2022. 01. 21. péntek
Ágnes
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Visszavágott a KHTK az őszi kalocsai fiaskóért

Tamás Ferenc  |  2021. 03. 30., 10:48

Március 27-én, szombaton a már hosszú évek óta mumusának számító Kiskunfélegyháza otthonában vendégeskedett a Kalocsai FC, ahol a szezon egyik legnagyobb idegenbeli erőpróbája várt a Kohány regimentre. Igaz, a találkozót a félegyháziaknak már hazai pályának számító Kecskeméten, a Műkertvárosi Sportcentrum műfüvén rendezték, ahol ezúttal 3–1-es győzelemmel vágtak vissza a mieinknek Némedi Norbert edző tanítványai.

A dobogóra törő két együttes párharca aztán a rangadókra jellemző nagy iramú, egyben színvonalas ütközetet hozott, ahol rögtön a kezdés után a vendég KFC ragadta magához a kezdeményezést – jó pár helyzetet kialakítva –, ám Szabó révén mégis a hazaiak jutottak vezetéshez a találkozó 18. percében. Egy távoli lövést, ami ártalmatlannak tűnt, Vatai kiejtett a berobbanó Szabó elé, aki a kapunkba passzolta a labdát (1–0). Rá öt percre egy látványos kalocsai akció végén – Rideg, Dostyicza, Farkas Zalán volt a labda útja –, utóbbi passzát pedig a lendületből érkező Villám a félegyházi portás mellett a kapuba suvasztotta (1–1). Mindeközben további helyzeteket alakított ki és sajnos puskázott is el a Kalocsa, ám a gólt egy kihagyott Dostyicza helyzetünk után mégis a hazai csapat rúgta. Sarokrúgás utáni kavarodásából, Horváth a kapunkba kotorta a labdát (2–1). A harmadik hazai találat, az mintegy 30 méterről eleresztett lövésből született – igaz, közben többször is lepattant a pettyes –, de Vatai mégis bevédte Valkai távoli kísérletét (3–1).


Forrás: Szentirmay Tamás


A második játékrészben előnyük tudatában a hazaiak beásták magukat – minden lehetséges területet lezárva – és tartották a számukra kiváló eredményt.

MESTERMÉRLEG:
Kohány Balázs edző: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk a Félegyházával, ahol az első félidőben mi domináltunk az eredmény ellenére is. Sok helyzetet alakítottunk ki, ám az elszomorító, hogy ezeket rendre kihagytuk. A hazaiak minden rutinjukat bevetették és már az első félidőben elrendezték a pontok sorsát. Ami fájó, hogy most játszottunk talán a legjobban, mégis 3–1-el zártuk a félidőt, fájó kapusgóljaink miatt. Ha ekkor három-négy gólt szerzünk, akkor sem használtuk volna ki az összes ziccerünket. Azért gratulálok a Félegyházának, hiszen profin hozták ezt a mérkőzést.

Kiskunfélegyházi HTK – Kalocsai FC 3–1 (3–1)
Kecskemét – Műkertváros, vezette: Vörös Gábor.
Kalocsa: Vatai (Varga) – Rideg, Knap, Nasz, Rábóczki – Villám, Tóth L. – Farkas Z. (Mátyás), Dostyicza (Török M.), Nébl (Matos M.) – Follárdt (Pandúr).
Játékos-edző: Kohány Balázs.
Gólszerző: Szabó Dávid (1–0) a 18.p., Villám Balázs (1–1) a 23., Horváth Balázs (2–1) a 34., Valkai Tamás (3–1) a 41. percben.

Folytatás április 4-én, vasárnap 16.30 órától szomszédvári örökrangadóval, amikor majd a közvetlenül mögöttünk álló Harta együttese érkezik hozzánk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés