2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Kánikulai meleggel, fürdőzőkkel indult a nyári szezon a Vadkerti-tavon – Kalocsaiak is szép számmal érkeztek a megújult strandra

Zsiga Ferenc  |  2018. 06. 05., 17:47

Szikrázó napsütésben, 30-32 fokos külső- , 27 fokos vízhőmérséklet mellett, fürdőzők, napozók százaival, a nyár közepén is dicséretes forgalommal indult a fürdőszezon hétvégén a Vadkerti-tavon. Az infrastruktúráját, kiépítettségét tekintve a megye egyik legszínvonalasabb szabadvízi strandja a múlt hétvégén befejezett TOP-os beruházásnak köszönhetően immár gyermek élmény víziparkkal, párakapuval várja a vendégeket.

A napok, kisebb megszakításokkal hetek óta tartó meteorológiai tavasz végi, június 1-je óta nyár eleji kánikula vízpartokra csalogatta a hűsölésre vágyókat. A soltvadkerti önkormányzat naptár helyett a hőmérőt nézte, így a városüzemeltetésért felelős Komszolg Kft. munkatársai soron kívül a járási népegészségügyi osztály engedélyét kérték a Vadkerti-tó strandjának hivatalos megnyitásához.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A kedvező vízminták nyomán semmi akadálya nem volt annak, hogy míg másutt csak június 15-én nyitják meg a szabadvízi fürdőhelyeket, a Vadkerti-tavon már vasárnap három fizetőkapun át, a tavalyi árakon lehetett bemenni a fejlesztésnek köszönhetően gyermek vízi élményparkkal is gyarapodott strandra.

A strandolók egy része meg sem várta a zárást, jelentős részük ott volt a Soltvadkert belvárosában lévő piactéren 15 órától szervezett III. Gasztro Napon és Koccintáson.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A nagyszínpadon délután négy néptánccsoport, köztük a helyi és négy népdalkör lépett fel. Ám ekkor már a közönség ülőhelyeitől mintegy 50 méterre javában rotyogtak a főzőverseny résztvevőinek bográcsaiban készülő pörköltek, amelyek messze szálló illatában leginkább a vad- és birkapörköltek domináltak.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Megkóstolva a magyar, és persze a soltvadkerti ember számára is az ételek királyának tekinthető, finomabbnál finomabb pörkölteket, a zsűri bírálati eredményét is erősítve, az egyik legjobbnak egy helyi baráti társaság által készített birkapörkölt, valamint a Soltvadkerti Vadásztársaság fakanállal is ügyesen bánó tagjainak vadpörköltje bizonyult. A vadkerti egyházi általános iskola Ízvadász csapata sertéspörköltje ugyancsak mind színében, mind ízvilágában vitte a pálmát.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Egy olyan vidéken, mint Soltvadkert, mi sem természetesebb, hogy a közös koccintásra a legjobb helyi pincék borait töltötték a több száz üvegpohárba, hogy aztán kissé már az alkoholtól is felvidulva a Magna Cum Laude 20 órakor kezdődő koncertje zárja a város kitűnőre értékelhető nyárindító programját.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK