2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Nyár közepére elkészül a halasi városháztorony kilátója – Százmillióból épül, példás gyorsasággal

Zsiga Ferenc  |  2019. 04. 17., 09:12

Kiskunhalason is sokan türelmetlenkednek a még meg sem kezdett, vagy elhúzódó beruházások miatt, ám ez alól kivétel a városháza tornyának kilátóvá fejlesztése. A január végén induló, jelenleg 50 százalékos készültségi fokon álló munkálatok annak ellenére példás gyorsasággal haladnak, hogy az építkezés a műemlékké nyilvánított, működő városháza épületkomplexumát érinti. A közel 100 millió forint uniós támogatásból és a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásból épülő kilátó várhatóan júliusig elkészül, ám csak az állandó és ideiglenes tárlatok, helyi értékek elhelyezése után fogadja a látogatókat és a különböző rendezvényekre érkezőket vendégeket.

Köztük azokat a Kalocsáról és környékéről, elsősorban a halasi kórházzal szemben lévő gyógy – és élményfürdőbe érkezőket, akik ha már ott vannak, szívesen tesznek majd egy kis túrát a szépen fejlődő városban és az új kilátóban.

Mint a helyszínen járva megtudtuk, a toronykilátóba a városháza főbejáratán át, az udvar felőli akadálymentes bejáraton lehet majd feljutni. Aki már járt a halasi városházán, az tudja, hogy az épület eredeti funkciója mellett jelenleg is idegenforgalmi nevezetesség.


Forrás: Zsiga Ferenc

Az átalakítás eredményeként a jegypénztár helyén lesz a fogadószint, a látogatók a jelenleg is meglévő, felújításra váró lépcsősoron érkeznek fel a kilátóba. Útközben számos tárlatot, szezonális kiállítást tekinthetnek meg a csigalépcsős folyosó falán, a lépcső pihenőknél, majd a fogadószinten.

Ennek következtében a tervezett programelemeknek csak egyik vonzó célpontja lesz a halasi körpanoráma megtekintése. Ezen felül kiállítások, a helyi értékek bemutatása is vonzóvá teszi a 30 méter magas toronykilátót.

A helyszínen azt tapasztaltuk, hogy a kilátó építése egyedül az épület földszintjét nem érinti, de az emeletet, majd felfelé haladva a lépcsőkari pihenők és a kilátó szintjét teljes egészében. Az emeleten fogadó- és vendégteret alakítanak ki. Ez a tér lesz majd az oda szervezett kiállítások, exkluzív fogadások, rendezvények várhatóan felkapott helyszíne.


Forrás: Zsiga Ferenc

A jelenleg félkész állapotban lévő beruházás műszaki átadását július végére tervezik, de a turisták majd csak a tárlatok, kiállítások elkészülte és kihelyezése után élvezhetik a teljes programcsomagot.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 22., 11:40
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023. 09. 22., 11:35
Roma zenei előadókkal, népviseleti és néptáncbemutatóval várják az érdeklődőket!
2023-09-23 13:28:06
Szombati Ferenc muzsikája mellett, a Mezei Virágok Népdalkör előadását láthatják az érdeklődők, egy finom ebéd és más műsorok mellett!
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.
2023-09-18 14:13:38
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 24., 16:11
A javaslat szerint jövő év márciusától ismét nő az érintetti kör, pontosan 83889 egészségügyi szakdolgozó bére, de már differenciáltan. Még >>>
2023. 09. 23., 20:04
A Zöldfa utcai óvodában péntek délelőtt tartották a díjátadót. Még >>>
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK