2022. 05. 23. hétfő
Dezső
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

A jövőben nem lehet stoplis cipőben a műfüves pályákra lépni

2016. 03. 23., 14:50

Több mint két tonna granulátummal töltötték fel Kalocsa Város Sport- és Szabadidőközpontjának műfüves pályáit. A karbantartás már időszerű volt, mivel a talaj minőségének rossz állapota erősen rányomta bélyegét a sportélményre. A jövőben épp ennek elkerülése végett a műfüvön nem lehet majd stoplis cipőben kergetni a labdát.

A kalocsa.hu oldalon megjelent információk alapján Loibl László a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft. ügyvezetője tavaly novemberben kért árajánlatokat a pályák rendbetételével kapcsolatban öt magáncégtől, melyek közül végül hárman küldték meg ajánlatukat. Közülük ár-érték arányban legjobbnak a székesfehérvári Greenturf Sport Kft. bizonyult, így ők kezdhették meg a műfüves pályák felújítását múlt pénteken.


Forrás: Kalocsa.hu

A karbantartás alkalmával a munkások a műfű felgereblyézése, szemétmentesítése és felporszívózása után 2-2,5 tonna granulátumot szórtak a pályára, hogy azok visszanyerjék eredeti állapotukat, és újra sportolni lehessen rajtuk – olvasható a város hivatalos honlapján, ahol arról is írnak, hogy bár a műfüves pályák nem igényelnek olyan napi szintű gondozást, mint a hagyományos füvesek, e három pálya esetében is évente két nagyobb karbantartás szükséges ahhoz, hogy megóvják a pályák rugalmasságát.

A kalocsa.hu-n megjelentek szerint Loibl László ügyvezető vázolta annak lehetőségét is, hogy egy körülbelül 1 millió forint+áfa értékű eszköz megvásárlásával a város maga is képes lenne a pályák gondozására, így saját kézzel lehetne fenntartani azok megfelelő állagát. Amennyiben pedig sikerülne ezt a gépet beszerezni, a folyamatos karbantartás miatt nem lenne szükség ilyen típusú időszakos, nagyobb összegű kiadásokra a műfű gondozása kapcsán.

A beszámolóból kiderül, hogy a karbantartás egy nap alatt elkészült, így a műfüves pályák immáron kifogástalan állapotban várják a sportolókat.

Kiemelték azonban, hogy a használatot illetően változásokra is számítani kell, hiszen a tervek szerint

a jövőben nem lehet majd stoplis cipőben a pályákra lépni.

Ezt azzal indokolják, hogy a stoplis cipők a műfű károsodását okozhatják.

Forrás: Kalocsa.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Ha lemaradt volna erről:
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.
2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés