2022. 10. 02.
Petra
: 421 Ft   : 429 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Az előző szezon ezüstérmesét győzték le újoncként

Az előző szezon ezüstérmesét győzték le újoncként
Tamás Ferenc  |  2022. 09. 17., 13:37

Szeptember 9-én, pénteken este az előző évadban ezüstérmes Balmazújvárosi KK ifjú titánjait fogadta a Buzogány Szabolcs edzette Kalocsa a II. osztályú U20-as kézilabda-bajnokság Kelet csoportjában, ahol az újonc mieink emlékezetesen nagy győzelmet arattak a csoport egyik legütőképesebbnek tartott gárdája, a Balmazújváros ellen.

Az FU II. osztály Kelet csoportjának nyitótalálkozóján a Kalocsai KC juniorjai igazán kitettek magukért, mivel úgy nyertek jóval esélyesebb ellenfelük ellen, hogy egy viszonylag szoros első félidő után a második játékrész közepétől fordítani tudtak. Kovács Ákos, Urbán Tomi, Lelesz Brúnó, Horváth Rolesz vezényletével sziporkázott a Buzogány bandérium, miközben csapatunk kapusai is elemében voltak. De dícsérhető mindenki, aki pályára lépett a találkozó során, mert valamennyien tűzbe hozták a csarnok közönségét a lelátón, miközben fölékerekedtek jóval esélyesebb ellenfelüknek. Igazán öröm volt kalocsainak lenni a nézőtéren, amikor a végén vastapssal köszöntötték a fiúk játékát. Szóltak a dudák, dübörögtek a dobok, boldogságban úszott a lelátó, amikor a „sporik” lefújták az összecsapást, ahol három góllal nyertek fiataljaink.
Taktikusan felépített, remekül szervezett játékkal lepte meg a Kalocsa jóval nevesebb ellenfelét, miközben a szülők, barátok, barátnők és hozzátartozók éltették a fiúkat a lefújáskor.

Buzogány Szabolcs edző:

Szenzációs mérkőzésen nagy győzelmet arattunk az előző bajnokság második helyezettje ellen, ami újonc csapatom számára igazán dícséretes a magasabb osztályban. A kulcsembereink, de a csapat is szenzációsan kézilabdázott még annak ellenére is, hogy talán az átlövésekkel problémáink voltak. Az ellenfél visszaállt a „hatosfalra”, de szerencsére megtaláltuk ennek kulcsát, a második játékrészben, amikor először vezettünk a találkozó során. Igaz, amikor már kettővel is mentünk, óriási hibákat sikerült elkövetnünk, ami ugyan az én idegrendszeremet is próbára tette, de a végjátékunk szerencsére igazán jól sikerült és meglett az idénynyitó mérkőzés, ráadásul egy igazán nagy horderejű győzelmet arattunk. Köszönet érte a srácoknak és a lelátó szurkolóinak!”

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Kalocsai KC – Balmazújvárosi KK 36-33 (16-18)
100 néző, vezette: Bujdosó Máté, Horváth Viktor
Kalocsai KC: Bedics G.-Petrányi D. 3, Lelesz B. 5, Horváth R. 5, Harsányi P. 1, Kovács Á. 12, Taskovics B.
Csere: Urbán T. 8, Umenhoffer R. (k.), Kacsora B. 2, Lelesz K., Urbán P., Iván D., Máté B., Argat M.
Edző: Buzogány Szabolcs
Hétméteresek: 8/8, illetve 4/3. Kiállítások: 12, illetve 10 perc.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 10. 02., 09:27
Az intézkedés során 10 fő külföldit talált a rendőr a gépkocsi fülkéjében kialakított rejtekhelyen. Még >>>
2022. 10. 02., 08:39
2022. 10. 01., 10:41
A rezsiválság miatti intézkedéscsomag keretében egyre több uszodát zárnak be országszerte. Még >>>
2022. 09. 30., 18:19
Az észak, északkelet felé távozó felhő- és csapadékzóna mögött az ország nagyobb részén átmenetileg szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, kisüt a nap, és a délután nagyobb részében már csak kevés helyen lehet záporeső, északkeleten, keleten zivatar. Még >>>
2022. 09. 30., 16:15
Az asszony sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az egyik kézfejét amputálni is kellett. Még >>>
2022. 09. 30., 09:40
Két embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki a roncsok közül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK