2023. 03. 25. szombat
Irén, Írisz
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Bajnoki főpróbát tartottak

Tamás Ferenc  |  2023. 02. 09., 16:53

Február 4-én, szombaton az izsáki sportcsarnokban tartotta a 2022/2023-as bajnoki évad tavaszi szezonjának főpróbáját a Buzogány bandérium, ahol két edzőmeccset is lenyomtak Kovács Ákosék gyors egymásutánban. Az U20-as II. o mezőny Kelet csoportjában újoncként szerepelnek a mieink, de törzsszurkolóink szerint öröm meccsre járni a kalocsai fiatalok ütközeteire, ha jó kézilabdát akarunk látni.

A bajnokság tavaszi szezonja már február 10-én, pénteken elkezdődik ebben az osztályban, amikor a távoli Balmazújvárosba utaznak majd a mieink a csoport listavezetőjének otthonába. Nos, erre készülve, a tavasz főpróbáját Izsákon tartották ifjú titánjaink, ahol a helyi KIKI (Kun István Kézilabda Iskola) gárdája, és a Soltvadkert juniorjai voltak a Buzogány tanítványok ellenfelei.

A 2x25 perces szparingtalálkozókon aztán mindkét ellenfelüket a mieink letérdepeltették, ráadásul mindkét gárdát öt góllal verték.

Az edző elmondása szerint, a csapat felkészülésének szempontjából igen hasznos volt az izsáki „kirándulás”, hiszen két olyan ütközetet is játszottunk, amely úgymond „összerakta” a társaságot. Újból érezték a csapatrészek egymás helyét támadásban és védekezésben, működött az alaptaktika, megvoltak a mozgások, kezdett működni a régi játékrendszerünk.
Igazán önbizalom növelő volt a játékunk, a koncentrációval pedig ezúttal nem volt baj – fejezte be rövid értékelését Buzogány edző.

Először a borvárosi armada, a Soltvadkerti TE csapatával meccselt a Kalocsai KC és öt góllal, 27-22-re legyőztük őket. Mivel játékmesterünk és irányítónk, a sérülésből felépült Urbán Tomi is a pályán volt már, ezért kezdtek visszaköszönni a régi beidegződések, kezdett visszajönni a régi játékrendszerünk, amelyre a vadkertieknek nem volt hatékony válasza.

Csapatunk az alábbi összeállításban szerepelt a tornán.
Kalocsa: Bedics G.-Kengyeli K., Lelesz B., Horváth R., Harsányi P., Kovács Á., Taskovics B.
Csere: Umenhoffer R. (k.), Urbán T., Iván D., Máté B., Wiedner M., Bodó M.
Edző: Buzogány Szabolcs


Forrás: KALOhírek / Archív


A házigazda KIKI gárdáját szintén öt góllal verték fiataljaink, 32-27 volt a végeredmény. Lelesz Brúnóék ezúttal is megállíthatatlanul cikáztak a KIKI sáncai között, testi épségüket sem kímélve.
A végeredmény, az ötgólos sikerünk önmagáért beszél, arról nem is beszélve, hogy a KIKI otthonában öt góllal nyerni ugyancsak dicséretes.
Végig nagy akarással, igen fegyelmezetten játszott a KKC, amely nagy koncentrációval is párosult, amely nem is eredményezhetett mást, mint fényes sikert, remek győzelmet. Ezúttal nem volt gond a figurális játékainkkal – szépen hozták a srácok a koreográfiát – amelyhez még egy jó védekezés is társult, a kapott 27 gólunk ellenére is.

Remélhetőleg ez a két győzelem olyan impulzust adhat valamennyiüknek, amelyből majd építkezhetnek az elkövetkező bajnoki találkozók során.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.
2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK