2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Fél lábbal már az NBII-ben a Mizse KC hölgykoszorúja

Tamás Ferenc  |  2021. 05. 21., 12:36

A Bács-Kiskun megyei női I. osztályú kézilabda-bajnokság Felsőház rájátszásában május 16-án, vasárnap Lajosmizsén lépett pályára a Dávidházi Sándor vezette Kalocsai KC csapata, ahol 16–8-as félidő után 31–20-ra maradtak alul a kalocsai lányok a magasabb osztályba igyekvő mizsei amazonhaddal szemben.

Igaz, csapatunk két meghatározó játékosa – Alföldi Babett és Doszpod Adrienn – is „hiányzott a táncból”, így már prognosztizálható volt a várható végeredmény. Az ő távollétükben kategóriával gyengült csapatunk védekezése, no meg hiányzott az a legalább kétszer féltucat gólunk is, amelyet hozni szoktak mérkőzésenkénti átlagban. Így, a „Mizse” erőfölénye egyértelművé vált már a bemelegítésre. Ugyanis védekezésünk „megtermett” közepe, mondhatni két bástyája már pótolhatatlan hátrányt jelentett, a bombasztikus átlövéseikről már nem is beszélve.

MESTERMÉRLEG:
Dávidházi Sándor edző: – A távollévők ellenére is jól kezdtük a mérkőzést – amíg az ellenfelünk nyitott védekezést választott –, hiszen szellőléptű lányaink megvolt a helyük a folyosókban. Így, Horváth Fanniék rendre eredményesek voltak. A negyedóra vége után aztán visszaálltak a zárt, „6-os falra” és innentől már ők domináltak. A női csapatunk jövőjét szem előtt tartva, mindenképpen bíztatónak tartom, hogy úgy lehettünk ott a Felsőház rájátszásában, hogy zömében ifjúsági és serdülő korú játékosok alkotják a keretet. Holló Bianka, a két Horváth, a két Szabadi, Czuczu, András Gerda és a még feltörekvők lehetnek az igazi aranyfedezetei a kalocsai női kézilabdának, akikért úgy érzem, hogy érdemes dolgoznunk.


Mizse KC – Kalocsai KC 31–20 (16–8)
50 néző, vezette: Herceg Udó, Piller Tamás
Kalocsai KC: Ilyés V. – Tóth G. 3, Czuczu A. 1, Facskó P. 5, Horváth G. 1, Horváth F. 8, Bors R. 1.
Csere: Várszegi D. 1, Szabadi I., András G., Holló B. (k.), Szabadi R., Késmárki K. (k.). Edző: Dávidházi Sándor.

Hétméteresek: 4/4, illetve 4/3. Kiállítások: 4, illetve 6 perc.

Folytatás május 23-án, vasárnap Kalocsán a rájátszás befejező mérkőzésével, ahol majd a mieink a Miklós KC együttesével meccselnek a végső 3–4. helyekért a megyei női mezőnyben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés