2023. 10. 02. hétfő
Petra
: 387 Ft   : 367 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai KC – Ezerrel hajtanak a lányok

Tamás Ferenc  |  2017. 08. 04., 18:26

Az erőgyűjtés, a kondicionálás és a bajnokságra hangolódás, azaz a felkészülés második hetét zárta a KKC megye bajnokságban szereplő női kézilabdacsapata a Városi Sportcsarnok arénájában, ahol a Kolics-tanítványok szó szerint megállás nélkül dolgoznak egy-egy edzés során. A hangulat és a légkör mindezek ellenére kiváló, hiszen a lányokba szép lassan beleivódott a mester vérprofi mentalitása, megszállottsága.

Július 28-án, pénteken kora este látogattuk meg a csapatot a csarnok égszínkék küzdőterén, ahol szorgalmasan folyt a gyakorlás a szakvezető instrukciói alapján.

A felkészülés menetéről, a csapat körüli változásokról Kolics Jánost faggattuk arra kérve, hogy tájékoztassa a sportszerető közvéleményt a klub gárdájának munkálkodásáról.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

– Természetesen a lányoknál is az az első számú szempont, hogy hogy tudunk majd összejönni, kikkel tudjuk majd a bajnokságot végigjátszani.
Fuszenecker Ágit például a munkája a fővárosba szólította, Schuszter Dóri és Iván Petra pedig egyetemi akadályoztatása miatt nem tud részt venni a közös munkában. Bízom benne, hogy a „Gézengúzok” tehetséges fiataljai közül kapunk majd segítséget a pótlásukra. Ha minden jól alakul majd, akkor az idei bajnokságra már lesz egy olyan keretünk, amely sokkal több taktikai variációra ad majd lehetőséget, kiszélesítve ezzel a csapatstratégia hatékonyabb megvalósítását is.

Kapusaink – Deák Mariann, Kiri Mónika, Korsós Nóra – maximálisan képesek a poszt betöltésére, de mezőnyben is megleszünk, ha a fent említett „Gézengúzok” közül néhányan valóban csatlakoznak majd hozzánk.
A felkészülést július 17-én kezdtük el a lányokkal, velük is szintén heti négy edzéssel haladunk, mint a fiúkkal. Az elvégzett munkáról annyit, hogy „vegyes rendszerben” haladunk, azaz nem tartok „tiszta alapozást”, hiszen ebben a rekkenő hőségben csak elvennénk a játékosok kedvét a hatékony munkálkodástól. Ezért is úgy csempészem be a fizikális képzést a munkába – olyan specifikus terhelést próbálok adni nekik –, ahol mind terjedelemben, mind pedig intenzitásban a csapat állóképessége azért gyarapodjon.
Az idei ősz során a gárda egyik meghatározó játékosa, a Dunaújvárosban is szereplő Facskó Petra sajnos már nem lehet közöttünk, hiszen életkoránál fogva most már nem tud az új szabályok szerint „visszajátszani”.
Bízom benne, hogy a csapat fejlődése – akárcsak az előző évben –, ezúttal sem törik meg, és a lányok sok örömet szereznek majd szurkolóinknak a hazai találkozóinkon – fejezte be tájékoztatóját Kolics János a KKC női együttesének szakvezetője.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 10. 02., 17:26
Környezetvédelem és újrahasznosítás céljából rendezik a gyűjtést. Még >>>
2023. 10. 02., 14:24
Az Amerikában élő magyar kutató az mRNS-vakcina alapjait is adó felfedezéséért kapta meg az élettani-orvosi Nobelt. Még >>>
2023. 10. 02., 11:04
Kifogták a Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) történetének legnagyobb pontyát, amely nem sokkal maradt el az abszolút balatoni pontyrekordtól. Még >>>
2023. 10. 01., 14:54
Magyarország belügyminisztere szeptember 30. hatállyal – indoklás nélkül – visszavonta Halmosi Zsolt rendőr altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte. Még >>>
2023. 10. 01., 08:44
Mindketten italozó életmódot folytattak, ennek ellenére egyetértésben teltek a napjaik, konfliktusaik nem voltak. Még >>>
2023. 09. 29., 09:48
A két járás tűzoltóinak munkáját egy kalocsai vízszállító segítette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK