2021. 10. 27. szerda
Szabina
: 365 Ft   : 315 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kecskeméten szparringoltak felnőtt kézilabdázóink

Kecskeméten szparringoltak felnőtt kézilabdázóink
Tamás Ferenc  |  2021. 09. 03., 09:53

Augusztus 25-én, szerdán este a megyeszékhelyen játszott előkészületi találkozót a Kolics János vezette Kalocsai KC NBII-es férfi együttese, ahol a Kecskemét NBI-es csapatának juniorjai voltak a mieink ellenfelei.

Ellenfelünk idén lett aranyérmes a Bács megyei férfi bajnokságban és jutott fel az NBII-be, így egy lendületes, képzett gárdával kellett megharcolnia csapatunknak idei harmadik edzőmeccse során.

A felkészülés második etapjában már a labda van előtérben az első ciklus kondicionális szenvedései után, valamint az előkészületi találkozókon már a védekezés és támadójáték figuráinak sulykolásán és begyakorlásán van a hangsúly a mindenkori vetélytársak ellen. Mint korábban már tudósítottunk róla, jó volt látni a KKC soraiban az újonnan igazolt Csuba Koppányt Pécsről, valamint a Holler irányítóját Vonya Kornélt, de tehetséges fiataljaink – Horváth, Baksa, Bondor és Vidók – is egyre biztatóbb formába lendülnek az előkészületek során.

Az előző szerdai, Kiskunmajsát legyőző csapatunkból ezúttal többen is hiányoztak. Így, nem volt velünk első számú kapusunk, Barabás Tamás, de a két új fiú sem utazott el velünk, sőt Schmidt Raul is betegsége miatt, a maródiak között volt.

MESTERMÉRLEG:
Szvétek Balázs edző: – Úgy gondolom, hogy egy nagyon hasznos mérkőzést sikerült játszanunk a kecskeméti fiatalok ellen. Igaz, arra is készültünk, hogy egy igen lendületes, hajtós meccs és ellenfél vár majd ránk, ahol sokat kell futni mind a két csapatnak, ami be is igazolódott. Találkoztunk egy olyan nyitott védekezési formával, amivel a felnőtt bajnokságban is ritkán szembesülünk. Így örültünk annak, hogy a támadás befejezéseinket kipróbálhattuk egy ilyen felállás ellen. Nyilván ezúttal sem az eredmény volt az elsődleges, éppen ezért annak is örülök, hogy egy minden szempontból hasznos mérkőzést játszhattunk, amiből csak profitálhatunk a jövőben. Végül is egy tisztességes, egygólos vereséget szenvedtünk (32–31), de a meccs krónikájához az is hozzátartozik, hogy mindezt Barabás, Csuba, Vonya, Schmidt Raul és jómagam nélkül értük el. A tartalékos felállásunk ellenére is nagyon hasznos és egyben színvonalas edzőmérkőzést sikerült játszanunk.

Akik ott voltak: Rumi Ádám, Bock Milán, Katona Bence, Virág Roland,, Balla Gábor, Vidók Patrik, Schaffer Ricsi, Baksa Richárd, Balázs Péter, Jagicza Marcell, Markó Tibor (-a szerk.).

A hétvégén, szeptember 4.én, szombaton egy hatcsapatos tornán Kiskunmajsán lépünk majd pályára, ahol a megye NBII-es gárdáival ütközünk meg a serlegért, de ami talán még fontosabb is, csapatjátékunk finomhangolásának fejlesztéséért.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 27., 09:35
Az MVM DÉMÁSZ Áramhálózati Kft. szolgáltatásuk minőségének javítása érdekében hálózati munkákat végeznek 2021.11.02. 8:00-15:00 óra között. Még >>>
2021. 10. 26., 21:19
Egy Land Rover és egy Mercedes-Benz S350 személyautó akadt fenn az ellenőrzésen. Még >>>
2021. 10. 26., 08:50
33 sofőr esetében helyszíni bírságot alkalmaztak, 39 személynek közigazgatási bírságot szabtak ki, és 173 fővel szemben közigazgatási eljárás indult. Még >>>
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!