2022. 11. 27.
Virgil
: 413 Ft   : 397 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Kézilabdázóink elkezdték a felkészülést

Kézilabdázóink elkezdték a felkészülést
Tamás Ferenc  |  2022. 01. 14., 10:37

Január 3-án, hétfőn este ismét pattogott a kézilabda a Városi Sportcsarnok küzdőterén, amikor a Kalocsai Kézilabda Club NB II-es együttese megkezdte a tavaszi szezonra hangolódását.

A halászleves ünnepi hajrá, a szilveszteri rétesek, kocsonyák és virslihegyek után a remekül hajrázó NB II-es férfi kézilabdásaink is „belecsaptak a lecsóba”, azaz teljes mellszélességgel megkezdték a felkészülést a bajnokság második szakaszára. A csapat továbbra is „az eredmény nem hazudik, hiszen a mindenkori eredményesség az elvégzett munkával egyenesen arányos” vezérlő elv mentén teszi a dolgát, amit még a járványhelyzet sem tudott eddig megállítani. Természetesen a legújabb országos döntéseket nekünk amatőröknek is maradéktalanul be kell majd tartanunk.

A január 3-i kezdés óta, Szvétek Balázs edző heti három tréningen izzasztja meg a játékoskeretet a csípőműtétje után lábadozó Kolics János vezetőedző útmutatását betartva. Szvétek vezetésével tehát megkezdte az erőgyűjtést a csapat, amely a fizikális képességek és az állóképesség fejlesztésén túl, amolyan „vegyes felkészülést” tart, a korábban megszokott „tiszta felkészülésnél”. Hiszen a segédeszközök – súlyzók, medicinlabda, zsámoly, bordásfal, gumikötél – használata mellett a második héten már előkerült a labda is, amely minden tréningen tompítja a futások monoton egyhangúságát. Természetesen a fizikális képességek fejlesztése mellett a technika pallérozása és a taktikai képzés, a csapattaktika begyakorlása is fontos része kell, hogy legyen a bajnokságra hangolódásnak, az előkészületi találkozók, a formába hozás etapjáról már nem is beszélve. Apropó, jó hír a szurkolóknak, hogy a Kalocsai KC játékoskeretéből nem távozott senki az őszi szezon után, igaz, nem is érkezett új játékos, ám a 2021/2022-es évad elején igazolt Csuba Koppány, Vonya Kornél, Szomor Olivér továbbra is a csapat rendelkezésére áll.

A program szerint a Kalocsai KC együttese január 28-án, pénteken este Lajosmizsén lép majd pályára, ahol az előző évadban még NB I/B-s hazai alakulat várja.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022. 11. 23., 13:47
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)
2022. 11. 23., 07:49
Különös, kiszámíthatatlan korban készülnek életük első nagy megmérettetésére, és választanak irányt életüknek a mai végzősök. Ezért is tartották meg most a szalagavatót a szokásos, év eleji időpont helyett. Most azonban az ünneplésnek volt itt az ideje – a végzős diákok keringőjét videóra is vettük!
2022-11-20 16:06:00
Az ország 354 településén, mintegy 21 ezer egyéni gazdaság részvételével kezdte meg november 14-én a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az egyéni gazdaságok összeírását. A válaszadók november 25-ig online, azt követően pedig december 15-ig összeírók segítségével, személyesen vagy telefonon keresztül válaszolhatnak a kérdésekre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 26., 10:04
A régimódi krumplis palacsinta egyszerűen elkészíthető, olcsó és finom vacsora. Még >>>
2022. 11. 25., 15:28
A kalocsai nyomozók pár óra alatt megtalálták azt a férfi, aki a gyanú szerint betört egy asszonyhoz. A sértett megzavarta, ezért elszaladt az elkövető. Még >>>
2022. 11. 25., 09:14
Fontos tudni, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut. Még >>>
2022. 11. 24., 13:15
Valótlan tartalmú levelek terjednek az interneten úgy, hogy feladóként rendőri vezetőket jelölnek meg. Még >>>
2022. 11. 24., 12:01
Összesen kilenc olyan munkaszüneti nappal számolhatnak a magyarok, amelyek hétköznapra esnek. Még >>>
2022. 11. 24., 09:10
A programsorozat idén a textilre összpontosít, így sok kezdeményezés a ruhaipar ökológiai lábnyomának csökkentésére, a ruhák újrahasznosítására, élettartamuk meghosszabbítására irányul. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK