2022. 01. 25. kedd
Pál
: 359 Ft   : 317 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kézilabdázóink elkezdték a felkészülést

Kézilabdázóink elkezdték a felkészülést
Tamás Ferenc  |  2022. 01. 14., 10:37

Január 3-án, hétfőn este ismét pattogott a kézilabda a Városi Sportcsarnok küzdőterén, amikor a Kalocsai Kézilabda Club NB II-es együttese megkezdte a tavaszi szezonra hangolódását.

A halászleves ünnepi hajrá, a szilveszteri rétesek, kocsonyák és virslihegyek után a remekül hajrázó NB II-es férfi kézilabdásaink is „belecsaptak a lecsóba”, azaz teljes mellszélességgel megkezdték a felkészülést a bajnokság második szakaszára. A csapat továbbra is „az eredmény nem hazudik, hiszen a mindenkori eredményesség az elvégzett munkával egyenesen arányos” vezérlő elv mentén teszi a dolgát, amit még a járványhelyzet sem tudott eddig megállítani. Természetesen a legújabb országos döntéseket nekünk amatőröknek is maradéktalanul be kell majd tartanunk.

A január 3-i kezdés óta, Szvétek Balázs edző heti három tréningen izzasztja meg a játékoskeretet a csípőműtétje után lábadozó Kolics János vezetőedző útmutatását betartva. Szvétek vezetésével tehát megkezdte az erőgyűjtést a csapat, amely a fizikális képességek és az állóképesség fejlesztésén túl, amolyan „vegyes felkészülést” tart, a korábban megszokott „tiszta felkészülésnél”. Hiszen a segédeszközök – súlyzók, medicinlabda, zsámoly, bordásfal, gumikötél – használata mellett a második héten már előkerült a labda is, amely minden tréningen tompítja a futások monoton egyhangúságát. Természetesen a fizikális képességek fejlesztése mellett a technika pallérozása és a taktikai képzés, a csapattaktika begyakorlása is fontos része kell, hogy legyen a bajnokságra hangolódásnak, az előkészületi találkozók, a formába hozás etapjáról már nem is beszélve. Apropó, jó hír a szurkolóknak, hogy a Kalocsai KC játékoskeretéből nem távozott senki az őszi szezon után, igaz, nem is érkezett új játékos, ám a 2021/2022-es évad elején igazolt Csuba Koppány, Vonya Kornél, Szomor Olivér továbbra is a csapat rendelkezésére áll.

A program szerint a Kalocsai KC együttese január 28-án, pénteken este Lajosmizsén lép majd pályára, ahol az előző évadban még NB I/B-s hazai alakulat várja.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 24., 17:59
Számos médium közölte a gyászhírt, a Kossuth Rádió adását megszakítva tájékoztatott olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászunk halálhíréről. Még >>>
2022. 01. 24., 17:35
Kedden, szerdán és csütörtökön gallyazási munkálatok miatt körültekintőbben kell közlekedni. Még >>>
2022. 01. 24., 09:36
A két egyesület az új polgárőr autókat a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjának pályázati forrásából szerezte be. Még >>>
2022. 01. 24., 09:02
A másik vendéget lopta meg a delikvens, sőt, a keresztelési ajándékát is visszalopta. Még >>>
2022. 01. 23., 19:10
Ma egész délután zajlottak a baráti meccsek az EMIKA koripályán! Még >>>
2022. 01. 23., 18:29
Élhetőbb város kialakításához hozzátartozik, hogy jó nemzetközi kapcsolatokat ápoljunk olyan partnerekkel, akik a térségünkben jelen vannak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés