2022. 01. 27. csütörtök
Angelika
: 360 Ft   : 319 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kiharcolta a továbbjutást a Kolics-alakulat

Tamás Ferenc  |  2015. 09. 18., 09:15

A Kézilabda Magyar Kupa első fordulójában a Kalocsai KC az NBI/B Nyugati csoportjának egyik élcsapatát, a Pécsi VSE együttesét fogadta a szeptember 16-i, szerdai játéknapon, ahol a Kolics-tanítványok hősies hajrájának köszönhetően a maguk javára fordították a mérkőzést, és kiharcolták ezzel a nem várt továbbjutást.

Az osztálykülönbségből adódó jóval magasabb edzésszám már a mecsekaljaiak sikerét prognosztizálta, ám nem Kolics János lenne a kézilabda sportág öreg motorosa, ha nem találna ki valami olyat, amellyel akár egyenlő feltételeket is teremthet egy ilyen találkozó során. Éppen ezért nézte meg a Pécs gárdáját az első bajnoki során, ahol sok fontos információt begyűjtött a baranyai alakulatról. Ennek jegyében szervezte meg csapata játékát – például, hogy a felállt fal ellen nem annyira hatékony a Pécs támadógépezete –, illetve mindazon figuráikat is megfigyelte, amiket szeretnek végigjátszani, amik ellen aztán a hét során felkészítette a fiúkat is.

Kellett tehát mindez ahhoz, hogy szoros meccset tudtunk játszani egy hozzánk képes profi klub ellen, és a mieinket dicséri, hogy veszni látszó állást – 16-19 – fordított a maga javára a kalocsai gárda. Esetünkben aztán tényleg igaz volt a mondás, hogy minden jó, ha a vége jó, vagy sokkal inkább találó az a Vörösmarty idézet, hogy ez jó mulatság, férfi munka volt!

MESTERMÉRLEG:
Kolics János edző: – Maga az a tény, hogy egy NBI/B-s élcsapat ellen továbbjutottunk, mindenképpen dicséretes teljesítmény. Az előző bajnokiján megnéztem és feltérképeztem a pécsi csapatot, így elmondhatom, hogy jól felkészültünk az ellenféllel szemben taktikai téren. Nem tudták kamatoztatni azt az állóképességi fölényüket, amivel a magas edzésszámunk miatt előttünk járnak. Dicséretes, hogy végig bírtuk velük szemben az iramot, sőt úgy nézett ki, hogy a véghajrában mi voltunk az erősebbek, mi játszottunk tisztább fejjel, amit alátámaszt az a tény, hogy 16–19-ről fordítottuk a magunk javára a mérkőzést, és harcoltuk ki a kupában a továbbjutást.

KKC – Pécsi VSE 22–21 (12–14)
150 néző, vezette: Asztalos B., Bárkányi G.
Kalocsa: Lakatos Á. – Tóth L. 1, Katona B. 3, Virág R. 2, Balla G. 1, Szvétek B. 12, Juhász P. 3. Csere: Kanalas N., Romsics l., Óvári D. (k.), Tóth B., Baksa R., Rádóczi K.
Edző: Kolics János.
Hétméteresek: 3/2, illetve 3/3.
Kiállítások: 10, illetve 14 perc.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>
2022. 01. 26., 09:31
Az arra jogosultak hamarosan számíthatnak a tavalyi évre vonatkozó személyi jövedelemadó visszatérítésére, ezzel kapcsolatban pedig egy új fontos kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 01. 25., 19:00
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Molnár Gábor, a Fülöp Ferenc Díjas táncos hétfő hajnalban elhunyt! Még >>>
2022. 01. 25., 18:17
Az életmentés csaknem egy órán keresztül zajlott a helyszínen, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. Még >>>
2022. 01. 25., 15:57
A Kalocsai Járásbíróság gyorsított eljárásban öt év börtönre, és tíz év kiutasításra ítélt egy 31 éves ukrán férfit, akit embercsempészés miatt állított az ügyészség bíróság elé. Még >>>
2022. 01. 25., 15:16
A Petőfi Zenei Díjakat a Duna Televízión közvetített ünnepség keretébe adták át vasárnap. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés