2017. 09. 23. szombat
Tekla
: 310 Ft   : 258 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 351 Ft/l   Írjon nekünk

Megkoronázták egész éves teljesítményüket

Tamás Ferenc  |  2017. 05. 08., 19:14

Régen látott hatalmas előnnyel, hét pont különbséggel nyerte a Kalocsai Kézilabda Club férfi csapata az NB II. Dél-nyugati csoportját a 2016/2017-es bajnoki évadban, amely igazán páratlan teljesítmény. Jól példázza ezt, hogy a Kolics-tanítványok tizenkilenc győzelmet arattak a huszonkét lejátszott találkozójukon, ahol még egyszer remiztek is a Kiskőrös otthonában.

Május 7-én, vasárnap a bajnokság utolsó fordulójában a korábbi többszörös NB II-estabellaelső nagyatádi Rinyamenti KC látogatott hozzánk, amely gárda idén visszacsúszott a középmezőnybe. Ennek ellenére, velük mindig rangadózik a Kalocsa, hiszen a két gárda valóban a csoport legpatinásabb két együttesének számít az utóbbi évtizedben.

Képgaléria megtekintése (70 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Az éremátadó bajnokavatóra érkező mintegy kettőszáz szurkoló aztán nem is csalódott a találkozó során, hiszen nagyon gyors, attraktív kézilabdát játszott mindkét gárda, ahol a játék ritmusa, stratégiai elemei és a befejező lövések technikai megoldásai egyaránt jelezték, hogy két képzett együttes ütközik meg egymással.

A félidőre három gólos előnyre tett szert a KKC (14–11), majd a második játékrészben többször megduplázva előnyüket már döntésre vitték Szvétekék a pontok sorsát (23–16 a 46.percben)!

Képgaléria megtekintése (70 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A lefújásra már tombolt a lelátó, felállva köszöntötték a csapatot a szurkolók,

zúgott a „Kolics Jani” és a „Bajnokcsapat” rigmus, a közönség szűnni nem akaró vastapssal köszöntötte a Kalocsát.

Aztán a protokoll szerint az éremátadóra került sor,

ahol a szövetség illetékesei és Kalocsa város polgármestere, dr. Bálint József Miklós adták át az érmeket és csapatkapitányunknak, Szvétek Balázsnak a csoport gólkirályi címéért járó emléktárgyat.

Képgaléria megtekintése (70 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Ezt követte a klub meglepetése a törzsszurkolók számára, hiszen a Hartman János vezette KKC emléklapot és bajnoki aranyérmet osztott részükre a közös ünneplés mintegy megkoronázásaként.

MESTERMÉRLEG:
Kolics János edző:
– Az év elején nagyon komoly nehézségekkel küszködtünk, hiszen kulcsemberek váltak ki a csapatból – Juhász Péter, Baksa Gábor, Tóth Laci, Virág Roland, majd kapusunk Lakatos Ádám is megsérült – miközben köztudott volt, hogy az ellenfeleink sorra erősíteni tudtak. Gondolok itt a Bajára, és a Hőgyész, Siklós, Mecseknádasd csapataira. Mi továbbra is abban gondolkodtunk, hogy saját erőből oldjuk meg gondjainkat és építkezzünk az év folyamán. Igaz, talán ezért is volt szűkös a csapatunk és viszonylag kis létszámmal játszottuk le sorra a meccseinket. Nagyon örülök annak, hogy nem jöttek a sérülések ebből a túlterhelt állapotból, így csak örülni tudtunk az egymást követő győzelmeinknek. Úgy gondolom, hogy a legnagyobb erőnk a védekezésben volt, amit igazol az is, hogy mi kaptuk a legkevesebb gólt ebben a bajnokságban. Támadásban átlövőerőnk csak a Szvétekre támaszkodott, aki a gólkirályi címet is elnyerte a csoportban. Beigazolódott, hogy annak a kitartó munkának, amelyet a játékosaim elvégeztek meg is lett az eredménye. Gratulálok a csapatomnak, de köszönjük a városnak, a szponzoroknak, a szurkolóinknak és a médiának is az egész éves támogatását és nem utolsó sorban Hartman János elnökünknek, aki minden feltételt megteremtett ahhoz, hogy eredményesen szerepeljünk a bajnokság során.

Képgaléria megtekintése (70 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

KKC – Rinyamenti KC 29–22 (14–11)
200 néző, vezette: Morvai B., Sipos G.
Kalocsa: Lakatos – Rumi 2, Katona 7, Tamaskó 7, Balla 4, Szvétek 8, Schmidt. Csere: Kanalas, Romsics, Rimai, Baksa R., Varga 1, Balázs (k.), Óvári (k.), Schaffer.
Edző: Kolics János.
Az eredmény alakulása: 10. p.: 6–1, 22. p.: 10–6, 39. p.: 19–13, 46. p.: 23–16.
Hétméteresek: 3/3, illetve 5/4.
Kiállítások: 6, illetve 6 perc.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2017. 09. 07., 13:07
Kitalálta, ki az? Aki ismeri őt, meg fogja nézni ezt a filmet. A többiek, ha rákattintanak Tóth Dani legújabb rövidfilmjére, meg fognak lepődni, nem csak a világszínvonalú, egyedi szemléletű szobrokon. A filmben nyilatkozik régi mestere, a rajztanár Kiss István is, akinek megláthatjuk a fejfáját is. Nem vicc! Pedig nem is ő a főszereplő. Hanem Farkas Tibor, aki 4:15-nél, csak úgy visszakézből elkapja a babakocsit is. De a lényeg nem ez, hanem… Ám ezt mondja el ő maga!

Még több friss hír

2017-09-21 17:28:07
A demencia Európa szerte több mint 7 millió, Magyarországon nagyjából 250 ezer embert és környezetüket érinti nap mint nap. A betegség súlyos terhet ró nemcsak a betegekre, hanem családjukra is, amelyre a Magyar Telekom rendhagyó módon, egy önálló kisfilmmel hívja fel a figyelmet.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 09. 22., 22:00
Kirándulást ne tervezz délutánra, vagy vigyél magaddal esernyőt is! Viszont szerencsére a piacra mehetsz reggel, még eső előtt. Még >>>
2017. 09. 22., 14:02
Még a múlt hétvégi viharban szakadt le ennek a fának az ága. Valószínűleg azért nem takarították el, mert alig lehet észrevenni. Még >>>
2017. 09. 21., 20:54
2019-re négysávos lesz az 54-es főút kecskeméti szakasza. Még >>>
2017. 09. 21., 18:00
A 40 éves kecskeméti nő 2017. szeptember 16-án ismeretlen helyre távozott lakásából. Azóta életjelet nem adott magáról, jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen. Ha látta, hívja a rendőrséget! Még >>>
2017. 09. 21., 13:39
Egy országos programsorozathoz, az Ars Sacra Fesztiválhoz csatlakozva Nyitott Templomok Napját tartott a Kalocsai Református Egyházközség szeptember 16- án, szombaton Hunyadi utcai templomukban. Még >>>
2017. 09. 20., 09:01
Szabó Gyula is fényképezőgépet ragadott és megörökítette nekünk a kalocsai Dunát alkonyat idején. Köszönjük! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-09-18 21:21:12
 3 Nyugdíjas szavazóknak múmia jelőlt. Jó választás, gratula!

Pénteken Botka László országjáró kampányának keretében jelöltbemutató utcafórumot tartott az MSZP a sétálóutcában. A párt miniszterelnök-jelöltje Angeli Gabriella támogatására biztatott. Angeli a Fidesz intézkedéseit bíráló, győzelem esetén népszerű intézkedések sorát ígérő beszédet mondott, majd másnap a párt országos rendezvényén is bemutatkozott.

 kisbéta
 2017-09-15 07:26:37
 5 Igen , követeljük, hogy számoljon el a Kalocsa-Kom pénzzel !!!!!!! Az a baj , hogy a sok seggnyalói csak a vastagon szedett részt olva...

Kinyóné Lakatos Melinda kérdésére válaszolt a napirendek lezárulta után dr. Bálint József polgármester, hírbe hozva egy kalocsai szövetkezetet és súlyos gyanút lebegtetve az előző városvezetéshez köthető magánszemélyek vonatkozásában.

 MrSmith
 2017-09-08 11:01:24
 5 "Most egy proli kerékpárútra lehet kiteríteni majd a törülközőket? A kisgyerekek veszélyben lesznek a száguldó kerékpárosoktól? " Alaira...

Az elnyert forrásból megújul a már meglévő, de nagyon elhasználódott, töredezett kerékpárút a település és az üdülőterület közt, és egy teljesen új kerékpárutat is kiépítenének, amely a korábban rebesgetett tervektől eltérően a tavat nem kerüli meg. Az első utcától haladna a kilencedik utcáig, végig a parton, majd tovább az erdőbe egy vargabetű erejéig. Sok fát ki akarnak vágni. Állítólag az üdülőtulajdonosok kérték.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A brit védelmi miniszter, Michael Fellon a napokban arról számolt be, hogy kollégájával, Khalid bin Mohammad Al-Attaiyah katari védelmi miniszterrel, szándéknyilatkozatot írtak alá 24 darab Eurofighter Typhoon eladásáról.
Az idén hetedik alkalommal rendezték meg az ostravai NATO napok egyik kiemelkedő eseményét, a Mi-17-es nemzetközi szimulátor versenyt.
A napokban, 2017. szeptember 14-én megérkezett Izraelbe a soron következő 2 F-35A Lighting II (Adir) típusú ötödik generációs vadászrepülőgép a Nevatim légibázisra.
A Brazil Légierő tervek szerint 2017 októberében-novemberében veheti majd át az utolsó 2, az Embraer Defense and Security által modernizált F-5FM Tiger II típusú vadászrepülőgépeit – írja a Jane’s Defence Weekly.