2023. 02. 02. csütörtök
Aida, Karolina
: Ft   : Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Sára és Bianka elköszönt a KKC-től

Tamás Ferenc  |  2023. 01. 23., 14:40

Horváth Sára a Vác I. osztályú serdülő csapatában folytatja a kézilabdát, míg nagyszerű kapusunk, Holló Bianka érettségi előtt, továbbtanulása miatt mondta le a KKC-ben a versenyszerű sportolást.

Ezzel a Kalocsai KC megyei női együttesének két alapembere vált ki a sorból, ám szerencsére a Dávidházi Sándor edzette csapatunknak az ősz végére már olyan „hosszú kispadja” volt, hogy a két távozó játékosunk hiánya talán pótolható is.
Horváth Sára Vácott, a magyar kézilabdázás pápájának számító Németh András vezette akadémia utánpótlás együttesében folytatja a tavasszal. A Vác csapatáról tudni illik, hogy a felnőtt NBI-es gárda is az egyik legfiatalabb átlagéletkorral rendelkezik a mezőnyben, míg az utánpótlás felépítése és működtetése országos is egyedülálló. Ugyanis 2022. júliusától kategóriát „ugrattak”, mivel kihasználták az eddig kivívott erős pozíciókat. Így, egy-egy korosztályban több csapatot is indíthatnak a magyar mezőnyben. Éppen ezért széles körben tudják biztosítani fiatal tehetséges sportolók részére a megfelelő játéklehetőséget. Már nyolcadik osztályos kortól a csapataik színeiben olyan versenyző lányokat toboroznak, akik bentlakásos rendszerben szeretnének sportolni. Háromágyas légkondicionált – saját fürdőszobával rendelkező – akadémiájuk épületében várják a jelentkezőket. A professzionális munkához megfelelően felszerelt sportcsarnokok, konditermek, wellness részleg és fizioterápiás géppark is a fiatalok rendelkezésére áll. Hogy mennyire komolyan veszik az utánpótlás-képzésüket, arra garancia lehet a technikai vezető, szakmai igazgató Németh András személye, aki egykoron a női válogatott, a Fradi és az osztrák „Hypo” szakvezetője volt, de a munkatársai is mind jólcsengő nevek.

Nos fiatal tehetségünk Horváth Sára itt szeretné rátermettségét és szakmai alkalmasságát is bizonyítani, amit a Gézengúz UKC és Kalocsai KC csapataiban szerzett az előző időszak során. Sáráról tudni kell, hogy fiatal kora ellenére érzi és tudja a játék minden csínját-bínját, tizenhat évesen már tisztában van a kézilabdajáték elméletével és gyakorlatával, miközben balkezes játékosként, több poszton is szerepeltetni tudta Dávidházi Sándor edzőnk, mindenkori csapatainál. Sára, az I. osztályú mezőnyben, a Vác U17-es serdülő csapatához kerül majd, ahol várhatóan Némedi Tibor lesz az edzője.

Holló Bianka maximalizmusa nem csak a kézilabdában és a kapusjátékban, de a tanulásban, sőt az élet minden területén megmutatkozott. A kitűnő tanulmányi eredménnyel rendelkező, érettségi előtt álló diáklány, egyetemi felvételire készül, ezért is szeretné a sportot kissé háttérbe szorítani. Ezért is jelezte a csapatának, hogy a második félévtől már maximálisan a tanulmányaira és a felvételére koncentrál, amely az amatőr kézilabda művelése mellett talán érthető is.

Dávidházi Sándor edző, így mindkét tanítványa személyében olyan értékeket veszít a tavaszi folytatás előtt, amelyben csak bizakodhatunk, hogy kiküszöbölhető lesz majd a KKC felnőtt női csapatának a rájátszás előtt. Bár a szurkolóknak, a társaknak és a szakmai stábnak is hiányozni fognak majd a lányok, hiszen a csarnokunk közönségének első számú kedvencei voltak.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 30., 15:30
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!
2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023-01-26 08:05:00
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.
2023-01-25 16:31:00
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 02., 08:58
A néphagyomány a tavaszvárásra figyel február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, hiszen megfigyelések szerint a barna medve ilyenkor felébred téli álmából, és kikukucskál a barlangjából. Még >>>
2023. 02. 02., 08:52
Az adatok szerint 2013 és 2019 között jellemzően évi 120-135 ezren nyelvvizsgáztak, tavaly csak 83 ezren. Még >>>
2023. 02. 02., 08:34
Az alezredesek eddig megbízott kapitányként irányították a rendőrkapitányságokat. Még >>>
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK