2024. 06. 23.
Zoltán
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Vármegyei bajnok a KKC női csapata - Így jutottak a dobogó legfelső fokára

Vármegyei bajnok a KKC női csapata - Így jutottak a dobogó legfelső fokára
Tamás Ferenc  |  2024. 05. 17., 15:39

Május 4-én, szombaton már bajnokként éltethette a lelátó közönsége a Dávidházi Sándor edzette Kalocsai KC női gárdáját, akik a régi szép idők lelátói hangulatát megidézve közösen ünnepeltek az egyesület törzsközönségével.

Közel tizenöt év kellett ahhoz, hogy a Kalocsa frissen választott klubelnöke, Hartman János de talán 1. elnöki döntéseként a női szakosztály megalakítását javasolta a Kalocsai Kézilabda Clubnál, 2009-ben. Az eltelt másfél évtized alatt volt edző a lányok csapatánál Romsics László, Kanalas Norbert, majd Kolics János és legutóbb Dávidházi Sándor is.
Sokáig a „futottak még” kategóriában tartották számon a csapatot, de Kolics edző érkezésével szép lassan a megyei elitbe verekedték magukat a lányok. Talán pár éve lehetett a járványhelyzet idején, hogy a szövetség illetékes bizottsága eltörölte a bajnokság befejezését, pedig akkor már a KKC talán 3-4 ponttal is vezette a bajnokságot. De emlékezetes csatákat vívott a gárda a keceli Final Four „felsőházi” viadalán, amikor a kecskemétiek nyerték a bajnokságot. Majd elérkezett a 2023/2024-es bajnoki évad, amikor már az egyik esélyesként emlegették a Kalocsát, amely befutó ahhoz méltóan nyerte az I. osztályú mezőny vetélkedését.

1. Kalocsai KC 14            11         1           2           482-381       23 p.

Ezzel a remek teljesítménnyel az élen végzett és elnyerte a hőn óhajtott bajnoki címet is a Dávidházi csapat, miközben az alapszakasz megnyerése után a „felsőházi rájátszás” öt mérkőzéséből eddig már négy győzelemnél tart, sőt, 4-én, vasárnap már a lányokat bajnokként ünnepelték a Kiskunmajsa legyőzése után.

Egy fordulóval a zárás előtt már bajnok a Kalocsa hölgykoszorúja a 2023/2024-es bajnoki évben.
bővebben ...


Az alapszakasz eredménysora 82%-os csapatteljesítményt takar, miközben lányaink soraiból – Horváth Fanni - kerüld ki a csoport gól királynője 141 találatával.

Csapatunk a csoport legtöbb gólját szerezte, szám szerint 483-at, amely a megyei női mezőnyben mérkőzésenkénti átlagban 34,5 gólt jelentett.

A csapat házi gólvadászainak listáját Horváth Fanni vezeti 141 találatával

a 70 gólos Doszpod Adrienn és a 63 gólt jegyző Torgyik Rita előtt. Czuczu Adrienn 60 találatig, míg Dávidházi-Alföldi Babett 40 gólig jutott. A fenti játékosaink bizonyára bekerülnének a bajnoki osztályunk válogatottjába is az edző szavazatai alapján. Csapatunk méltatásáról csak annyit, hogy igen attraktív játék jellemzi a Kalocsa csapatteljesítményét, továbbá jellemző lányaink az egészséges agresszivitás, a remek tempó- és ütemérzék a nagy lövőerő mellett. Amiben talán javulniuk kellene: az a csapat védekezés hatékonysága, a koncentráció és olykor az önbizalomhiány.

Végezetül álljon itt azok neve, akik szerepeltek a KKC soraiban a bajnokság során: Shuck Diána, Deák Marianna, Mészáros Nikolett (kapusok). Doszpod Adrienn, Horváth Fanni, Dávidházi-Alföldi Babett, Czuczu Adrienn, Torgyik Rita, Papp Renáta, Szabadi Izabella, Kovács Napsugár, Rakozov Rozália, Lakatos Ramóna, Tóth Gabriella, Horváth Gabriella, Bors Ramóna, Szabadi Rita, Jávor Nelli, Mayer Vanda (mezőnyjátékosok).
Edző: Dávidházi Sándor.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>
2024. 06. 19., 10:56
Az asszonnyal szemben több körözés volt érvényben. Még >>>
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK