2024. 07. 24. szerda
Kinga, Kincső
: 392 Ft   : 362 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

A gimnázium elé vonultak a Tanítanék Mozgalommal szimpatizálók

Borbély-Juhász Ágnes  |  2016. 03. 30., 10:35

Tizenhárom pedagógus és valamennyivel több szimpatizáns gyülekezett ma (szerda) reggel a Szent István Gimnázium bejárata előtt, hogy kifejezzék közoktatással való elégedetlenségüket, és hogy a kormányt rábírják: érdemben változtasson azon. Az iskolában maradó tanárok eközben megtartották az órákat, azok a diákok pedig, akiknek tanára csatlakozott a szimpátiatiltakozáshoz, a díszteremben fizikai kísérleteket bemutató oktatóanyagot néztek.

Mint ismeretes, március 30-án reggel 8 és 9 óra között országszerte tanárok vonultak az iskolák elé.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Erre az időre hirdetett polgári engedetlenségi akciót a Tanítanék Mozgalom, melynek keretében a tanárok azzal tiltakoztak, hogy kivonultak az iskolákból, és arra kértek minden, a céljaikkal egyetértő, velük szolidaritást vállaló embert, hogy ők is menjenek az iskolák elé, mert abban hisznek, hogy együtt képesek erőt képviselni, és változásokat elérni az oktatásügyben.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Portálunkon már tegnap megírtuk, hogy információink szerint a Szent István Gimnázium tantestülete megvitatta a szakmapolitikai mozgalom fölhívását, azonban a tanárok túlnyomó többsége nem tartotta kívánatosnak az e formában történő kiállást, még akkor sem, ha egyébként a célokat nem vitatja.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Abban azonban egyöntetű volt a kollektíva véleménye, hogy amennyiben valamelyikük szeretné a polgári engedetlenségi mozgalomhoz való nyílt csatlakozással kifejezni rokonszenvét a szervezők és az általuk összeállított követelések iránt, akkor az órarend szerint rábízott gyermekek felügyeletéről gondoskodnak majd a többiek, így biztosítva kollégáiknak, hogy élhessenek a véleménynyilvánítás szabadságával.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A reggeli akció idején a várakozásoknak megfelelően így nem a teljes kollektíva, annak körülbelül a fele vonult az utcára, hogy kifejezze szimpátiáját a szakmapolitikai csoportosulás céljaival, mindenekelőtt azzal a 12 ponttal, illetve az ultimátummal, amelyet a 12 ponttal kapcsolatban március 23. éjfélig hirdettek meg.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Munkatársunknak a szimpatizánsok soraiban megjelent Keleti Sarolta is azt hangsúlyozta, a gimnázium tiltakozása nem intézményi szintű,

demonstrációjuk tisztán a szakmai célok támogatásáról szól, mellőzve mindennemű politikai üzenetet.

Az egybegyűltek magánemberként, magánvéleményt nyilvánítva jelentek meg.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A pedagógus azt is nyomatékosította: az iskola tanulói semmiféle hátrányt nem szenvedtek, a demonstráció ideje alatt is hasznosan töltik az időt. Mint megtudtuk, azok a diákok, akiknek tanára csatlakozott a szimpátiatiltakozáshoz, a díszteremben fizikai kísérleteket bemutató oktatóanyagot néztek,

az elmaradt órákat pedig későbbi időpontban pótolni fogják.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Az akció egyórás volt, 9 óráig tartott. Az oktatás ezután a szokott módon folytatódott.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 10 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (10 db)
kisbéta
2016-04-19 11:57:16
Magóné utált tanítani, nem szeretett . Akkor most mit keresett ott, Arról nem beszélve hogy erősen nyalja a zsidók hátsóját. Persze azt hiszi, hogy őt elismerik a könyve miatt,de csak egy goj aki nekik tolja a szekerét .Elég legyen már ebből a sok zsidó programból.!
Csakegy Kalocsai
2016-03-31 10:49:08
Bölcs döntés volt az igazgató úrtól, hogy nem állt be a tüntetők közé. A Magóné buta ahhoz, hogy lásson a pályán, ő ott feszengett. Tüntet az igazgató asszony????? Nem inkább dolgoznia kéne?????
Mihály
2016-03-31 10:38:15
Nagyon jónak tartom a szabad vélemény nyilvánítás lehetőségét, élni is kell vele. Magam is ezt teszem most: szerintem az oktatási téma, minden hibájával együtt lerágott csont. Bejelentették a KLIK feloszlatását, széles körrel tárgyalnak az átszervezésen. Ez innentől kezdve kormány ellenes politika megmozdulás, hozzáteszem ezzel sincsen bajom. A létszámból is látszik, szerény a támogatottsága.
Az mélységesen felháborít, hogy az egyik önkormányzati intézmény vezetője, Dr. Magóné Tóth Gyöngyi munkaidejében részt vett ezen a tüntetésen. Magánemberként nyilvánítson véleményt, de ne munkaidőben, vagy szabadságon volt aznap?????
Kalotroll
2016-03-31 09:30:55
Az ügy egészéről lehámozva a megértést zavaró körülményeket(hobbi-tüntetők pl...), a következő fontos momentumokat érdemes szerintem végiggondolni:
- Milyen miniszter vagy kormányzati szerv az, ami nem tud megoldani egy alapvetően logisztikai problémát (pl.: nincs wc-papír, A4 lap, kréta, vagy hely megtartani a mindennapos testnevelést)? A versenyszférában ezek mind éhen halnának...
- Milyen szakmai összefogás van pedagóguséknál, ha az egyik alakulat azt mondja, hogy nem tárgyal, de ha a másik alakulat tárgyalásai hétfőre nem érnek el eredményeket, akkor megint sztrájkolnak? Van itt némi ellentmondás.
- Mennyire hisznek az ügyükben a pedagógus szervezetek, hogy hagyták azt, hogy bukott baloldali politikai erők, rá tudjanak telepedni a rendezvényeikre? Ha ezt nem hagyják, és hazazavarják ezeket az alakokat, lehet, hogy a hiányzó létszámot fel lehetne tölteni valódi pedagógusokkal, akiknek itt már kilógott a lóláb, megőrizve a tiltakozás szakmai jellegét.
- Milyen állapotban van a magyarországi baloldal, hogy ha a legtehetségesebb politikusa Pukli István, aki tudtommal már nem tagja egyik pártnak sem? (Persze ettől nagy karrier áll előtte, ha ez most nem jön be!) Ezek akarnak így kormányt váltani? Sok minden nem tetszik nekem az országos politikában, de ezekre egy marék szotyit se mernék rábízni...
digipenna
2016-03-30 20:09:11
A gimi egy országos rangsor http://iskola.nk-piar.hu/?q=node/1634 elején van (a 381-ből a 44-ik, a megyében az első). Ha a pedagógusok fele így nyilvánít véleményt, akkor bizonyára igazuk van. Bátor kiállás!
ForzaKalocsa
2016-03-30 18:07:02
Nekem csak egy kérdésem lenne: a Török Guszti "űberliberális és puhademokratikus" városvezetése idején vajon ki mertek volna menni tüntetni az önkormányzati oktatásszervezés hibái miatt???

Mert ugye most diktatúra van...

Vagyis kettő: miért pont a Gimi? Annyi iskola van még a járásban!?
Kalotroll
2016-03-30 17:15:53
Mégis milyen apropóból? Politizál. Úgy mint a nyugdíjasok, akik akkor is ott lennének, ha lepke és cipőfűzőgyűjtő egyesület tüntetne a kormány ellen. Ráérnek, jó idő van, lázadni is lehet, miért ne? Tuti reggeli program.
Tora Tora Tora
2016-03-30 17:31:06
Inkább azon kellene dolgozni és egy kicsit elgondolkozni hogy miért romlik a gimi diákjainak tudásszintje évről-évre!
Tora Tora Tora
2016-03-30 16:14:44
a Magóné Gyöngyi mégis milyen aprópóból volt ott? Még ott tanít? A többszázezres közművelődési fizuja mellé még oktat egy kicsikét? Persze, gondolom neki is jó jött a béremelés?
m.drienn
2016-03-31 08:50:45
Nem tisztem védeni, de pedagógus végzettséggel és gyakorlattal miért ne nyilváníthatná ki a szimpátiáját? Így gondolja és kész, ezért rászánta azt az egy órát és felvállalta a véleményét. Nehogy már megint olyan legyen ez a város, ahol az ember nem mehet szabadon oda, ahova akar és nem nyilváníthat véleményt, mert másnap megszólják. Tartsuk tiszteletben egymás véleményét.

Még több friss hír

2024. 07. 21., 08:54
Július második hetében immár a második turnusát tartotta a Méhecskék SE Kalocsa egyik legnépszerűbb nyári, nem bentlakásos focitáborának, amely ezúttal is telt házzal üzemelt mindkét turnusában.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 23., 13:54
És ez csak Bács-Kiskun vármegye „termése”… Még >>>
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK