2022. 06. 28. kedd
Irén, Levente
: 404 Ft   : 381 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

A Mi Hazánk Mozgalom tartott fórumot a Tiszti Klubban – Apáti István alelnök volt Szabó Patrik képviselőjelölt vendége

2022. 03. 02., 14:15

Pénteken délután négy órai kezdettel dr. Apáti István a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke volt a párt kalocsai képviselőjelöltjének, Szabó Patriknak a vendége a párt országjáró kampánya keretében a Tiszti Klubban megtartott választási fórumon. A rendezvényen az alelnök ismertette a párt Virradat címet viselő programját, és reflektált az aktuális külpolitikai helyzetre is, de szólt egyebek mellett a párt kötelező COVID elleni védőoltást ellenző álláspontjáról is. Az alelnök úgy fogalmazott, az országjárásuk során meg szeretnék mutatni az embereknek, hogy van harmadik út, sőt, az az út a helyes, mert az a Fidesz által képviselt, lassú nemzethalál és az egyesült ellenzék hatalomra jutásával járó esetleges hatalmi visszaélések nyomán gyors nemzethalál helyett az egyetlen reális, valós megoldás.

Szabó Patrik a párt Bács Kiskun megyei 3. számú egyéni választókerületében indított képviselőjelöltje bemutatkozásában elmondta: 1980-ban született Kalocsán, itt végezte az általános iskolát, majd középiskolás éveit Kiskunhalason töltötte, ahol a Petőfi Gépészeti Szakközépiskolában tanult.

A rendszerváltás idején nem gondolta, hogy politikai pályára adja a fejét, de látva, hogy igazából nem történt meg rendszerváltás, csupán hatalomátmentés, mégis a politika felé fordult, már fiatalon. Akkor a MIÉP színeiben kezdett politizálni, később a kalocsai Jobbik alapszervezetének alapító tagja, és a párt színeiben egy cikluson át önkormányzati képviselő volt, most pedig a nemzeti radikalizmust jelenleg képviselő Mi Hazánk Mozgalom Virradat című programjában látja azt a lehetőséget, amely Magyarországot – amint fogalmazott – a kilátástalan helyzetéből egy igaz út felé vezetheti.


Forrás: KALOhírek


Harmadik út

Szeretnénk azt bizonyítani, hogy a két nagy mellett létezik egy harmadik út is, a harmadik út, és egyben az egyetlen reális, valós megoldás: a Mi Hazánk Mozgalom”– mondta bevezetőjében Apáti István, majd kifejtette:

A mi álláspontunk szerint a Fidesz további kormányzása a lassú, vagy lassabb, a balliberálisok esetleges hatalommal való visszaélése pedig a villámgyors nemzethalált hozhatja el.”
Háborús idők

„KÜLÖNÖSEN FONTOS FELELŐS, HIGGADT POLITIKAI ERŐNEK MUTATKOZNI MOST, AMIKOR A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ ÓTA NEM LÁTOTT FEGYVERES KONFLIKTUS ROBBANT KI EGY HAZÁNKKAL SZOMSZÉDOS ORSZÁGBAN.”

– tette hozzá Apáti István, utalva az előző nap kirobbant Orosz-Ukrán háborúra.


Forrás: KALOhíreka mi hazánk mozgalom leghatározottabb álláspontja az, hogy Magyarországnak ki kell maradnia ebből a háborúból! Semmi közünk az orosz-ukrán konfliktushoz, semmi közünk Oroszország és a NATO, Oroszország és az Egyesült Államok nagyhatalmi, világhatalmi játszmájához.”Elképesztően felelőtlennek, szélsőségesnek, sőt, Magyarországot végveszélybe sodrónak, a háborús uszítással egyenértékűnek tartják Márki-Zay Péter szavait, amelyek szerint fegyvereket és magyar katonákat kell küldeni a háborúba Ukrajna oldalán.

Ez gyakorlatilag Magyarország teljes és végleges romba döntésével és tönkretételével lenne egyenlő. Ezzel szemben mi a béke, a nyugalom és a biztonság pártján állunk, és azt gondolom, hogy Magyarországnak és a magyar embereknek olyan politikai erőkre van szükségük, amelyek (…) sem egyik sem másik oldalról nem próbálják a háborúba belerángatni Magyarországot.”
A HÁBORÚBÓL VALÓ KIMARADÁS AZ EGYETLEN HELYES MEGOLDÁS.

Ugyanakkor– amint fogalmazott – felelős nemzetőrként arra is felhívta figyelmet, hogy a magyar kormánynak minden rendelkezésére álló eszközt be kell vetnie annak érdekében, hogy

A KÁRPÁTALJAI MAGYAR NEMZETTESTVÉREINKET NE VIGYÉK GOLYÓFOGÓNAK A KELETI FRONTRA!

Apáti István emlékeztetett, hogy ez történt annak idején a délszláv háborúban, de már a korábbi konfliktusok esetében is láthattuk, hogy az általában legnagyobb emberveszteséget elszenvedő alakulatokba, főleg a gyalogságba és a felderítők soraiba rendszerint magyarokat soroztak be, ahogy annak idején a szerbek, néhány évvel ezelőtt az ukránok is.

A KÁRPÁTALJAI MAGYAROKNAK UGYANÚGY SEMMI KÖZE EHHEZ A HÁBORÚHOZ, AHOGYAN AZ ANYAORSZÁGNAK SEM.

Ezért mindent meg kell tenni azért, hogy megóvjuk őket attól, hogy a frontra vigyék – jelentette ki az alelnök, ugyanakkor azt is elmondta, hogy

A MI HAZÁNK MOZGALOM A LEHETŐSÉGEIHEZ MÉRTEN MINDEN HUMANITÁRIUS SEGÍTSÉGET MAGAD A MENEKÜLTEKNEK.

Ezek az emberek a harmadik és negyedik világból érkező muzulmán bevándorlókkal ellentétben valóban menekültek, nekik minden segítséget meg kell adnunk!” Fölidézte Putyin a háborúba beavatkozó országoknak címzett, alig félreérthető fenyegetését, amelynek nyomán a gyenge szellemi képességűként jellemzett amerikai elnök is azzal reagált, hogy amerikai katona nem léphet ukrán földre, ellenben a magyarországi ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint katonákat és fegyvereket kellene odaküldeni – „Márki-Zay Péter NATO-bb a NATO-nál” – fogalmazott Apáti István.

Ez a hazaárulással, háborús uszítással, Magyarországnak a háborúba való belerángatásával egyenlő.”A korrektség jegyében hozzátette, hogy Márki-Zay Péter azóta visszakozott, és kijelentését úgy finomította, hogy beavatkozásra akkor volna szükség szerinte, amennyiben arról NATO-döntés születne.

Koronavírus-járvány

A háborút egyébként az új világrend kialakításának egyik lépéseként látják, amelynek előző lépése volt a koronavírus-járvány.

Ez minden valószínűség szerint egy mesterséges vírus, amelyet valahol egy laborban állítottak elő és szabadítottak rá az emberiségre.” A járvány két éve után növekvő infláció, növekvő államadósság és költségvetési hiány, tönkrement vállalkozások és egyre nehezebb gazdasági helyzet jellemzi az egész világot, amely egyenes következménye a járvány miatti lezárásoknak.
Ezért pártjuk következetesen ellenezte a járvány miatti korlátozásokat, csak a járvány kezdetén szavazták meg a rendkívüli jogrendet, a gyors döntéshozatal és hatékony védekezés érdekében, de úgy vélte, a kormányzat ezzel a bizalommal visszaélt.


Forrás: KALOhírek


Mi vagyunk az egyetlen párt, amely következetesen tiltakozott az oltásra való kényszerítés ellen.”Álláspontjuk szerint az oltás felvételét az emberek döntésére kell bízni, és tiszteletben kell tartani, és az oltatlanokat semmilyen hátrány nem érheti.
Ezzel szemben

Márki-Zay Péter azt mondta, hogy az oltásra való általános kötelezést is bevezetné, és ha a Fidesz vezetné be, akkor nem tiltakozna ellene. A Fidesz mit mond? Általános kötelezés nincs – ez igaz, de sunyi, alattomos fenyegetés és zsarolás van.”A fizetetlen szabadság ugyanis végső soron a munkahely elvesztését jelenti, ezért

TÖBB MIILLIÓ KÉNYSZEROLTOTT HONFITÁRsUNK VAN, AKI MEGGYŐZŐDÉSE ELLENÉRE A CSŐDTŐL, ANYAGI ELLEHETETLENÜÉSTŐL TARTVA INKÁBB BEOLTATTAT MAGÁT.

Nem ismerjük a vakcinák valódi mellékhatásait, nem ismerjük a vakcina-beszerzési szerződéseket. Csak azt látjuk, hogy kormány úgy érzi, hogy csak a sikerekért felelős, a vakcinagyártók csak a nagy haszonért felelősek, amit zsebre vágnak, minden kárt, veszélyt és kockázatot ránk, magyar emberekre hárítanak.”Ezért egyedüli pártként Apáti István és Dúró Dóra közösen törvényjavaslatot terjesztett elő, amely szerint azokban az esetekben, amikor az oltás és az elhalálozás vagy tartós egészségkárosodás között ok-okozati összefüggés áll fönn, ott fizessenek egyszeri kártérítést, valamint életjáradékot a kárvallott, vagy gyermekei számára.

Március 15-ei lezárás tüntetésük rekordbírságot hozott számukra, de hozzájárult ahhoz, hogy később a kormány enyhített a korlátozásokon.

„Virradat!”

Apáti István a továbbiakban pártjuk 100 oldalas programját ismertette.

Fölidézte, egyedüli pártként léptek föl a „végrehajtó-maffiával” szemben, indítványozva, hogy a végrehajtás nonprofit tevékenység legyen, és addig, amíg a végrehajtó-maffia ügyét, amelybe az igazságügyminiszter-helyettes is belekeveredett, nem tisztázzák, addig a gyermektartásdíjra irányuló eljárások kivételével szüneteltessenek minden behajtási eljárást – e javaslatukról a napokban születhet döntés, bár az alelnök várakozása szerint a Fidesz „ezt is el fogja fektetni”.

Pártjuk egyedüliként képviseli a mentelmi jog eltörlését, valamint azt, hogy az írástudatlanok ne szavazhassanak, ahogyan azt is, hogy az iskolai erőszak megfékezésére szegregációt is be lehessen vezetni, nem etnikai, hanem ténybeli, szakmai alapon.

Korábban természetes volt, hogy a tanárt tekintély övezi, most feje tetejére állt a világ, és a diákok és esetenként a népes családjuk fegyelmezi a tanárt, ha olyasmit tesz, vagy mond, ami nekik nem tetszik – mondta az alelnök. Ezért bentlakásos állami és egyházi iskolákat kell alapítani, és indokolt esetben szegregációt alkalmazni az agresszív, a diákcsoport munkáját akadályozó tanulókkal szemben.

A Mi Hazánk Mozgalom szerint egy bizonyos összeghatár fölött 75%-os különadóval kell sújtani azokat a vagyonokat, amelyeket az elmúlt 12, sőt az elmúlt 32 évben halmoztak föl.

Az elmúlt években elszenvedett veszteségek és a Fidesz jelenlegi kampányköltségvetése miatt keletkezett hiányok fedezetére e mellett a járványügyi szolidaritási adó szolgálna, amelyet a járvány gazdasági haszonélvezőire, gyógyszer- és vakcinagyártókra, nemzetközi élelmiszerkereskedelmi láncokra, globális tech cégekre vetnének ki.

Az elmúlt években hatalmas profitot termelő és azt az országból kivivő multinacionális cégeket is lehetne külön adóval terhelni, hiszen ezek korábban sok milliárdos állami támogatással végezték és végzik beruházásaikat.

A mezőgazdaságban a feldolgozottság mértékének növelésében, a minőség javításában és a kiváló minőségű magyar élelmiszereknek lehetőleg az országon belüli piacon való elhelyezésében, valamint a korábban sikeres háztáji ágazat erősítésében látnak lehetőséget. Itt megtermelhető a szükséges zöldség-gyümölcs, sőt, baromfi is, ami a lakosság egészséges élelemhez jutása szempontjából is előnyös.

Apáti István úgy vélte, nehéz idők jöhetnek, amikor a legfontosabb, hogy legyen mit enni, legyen víz, és legyen mivel fűteni. Ezért kiemelte: a jelenlegi bizonytalan időkben az áram és gáz-hálózattól független fűtőberendezések – cserépkályha, vaskályha, kemence – adják a legnagyobb energetikai biztonságot, különösen, ha valakinek van egy kis földterülete, ahol megtermelheti hozzá a tűzifát.
Erre azonban kormányzati programokkal kell felkészíteni a lakosságot.

A továbbiakban kérdésekre is felelt a pártalelnök, köztünk portálunk érdeklődésére kijelentette, hogy parlamentbe jutásuk esetén egyik politikai erővel sem lépnek koalícióra, így akár a baloldal, akár a jobboldal nyer, a mindenkori ügyek mentén érdemi vitára és kompromisszumra kényszeríthetik a kormányt, amelynek esetleg vállalnia kell a kisebbségi kormányzást is.
Szintén kérdésre válaszolva elmondta, saját méréseik szerint a parlamentbe való bejutásra az esélyeik jók, ellentétben a nagy közvélemény-kutatók eredményeivel, amelyeknél különböző módszertani sajátosságaik nyomán alakulnak ki a pártot hamisan küszöb alatt mérő eredmények.
Ezért a pártra leadott szavazatok nem vesznek el.

A továbbiakban arról is szó volt, hogy aki az elmúlt három évtized politikai vezetői garnitúráinak elszámoltatását szeretné, annak a Mi Hazánk Mozgalom támogatása a járható út, hiszen a többi szereplőiről már tapasztalat, hogy amikor lehetőségük volna elszámoltatásra, nem élnek vele. Ugyanakkor ezt csak jogállami módszerekkel lehet elvégezni, ezért Apáti István bírálta az egyesült ellenzék részéről korábban felmerült, statáriális jellegű eljárások szándékát, amint a szükséges felhatalmazás nélküli alkotmányozás ötletét is határozottan bírálta.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 27., 14:31
57 fokig forrósodik az autó utastere a budapesti rendőrök figyelemfelhívó videóján. Ez egy otthagyott kisgyermek életébe is kerülhet. Egy percre se hagyja ott gyermekét! Még >>>
2022. 06. 26., 21:10
A független jelöltként induló Vargyas Lászlót választották Dunaszentbenedek polgármesterévé a vasárnap tartott időközi voksoláson – derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapján közölt adatokból. Még >>>
2022. 06. 26., 20:32
Eldőlt, ki fogja Dunaszentbenedek érdekeit szolgálni az elkövetkezendő két évben. Még >>>
2022. 06. 26., 14:42
Szombat este kilenctől a II. Food Truck Show színvonalát emelve a Tattoos együttes, Kalocsa egyik legrégebbi zenekara állt színpadra, akik saját számaik mellett a nyolcvanas évek rock slágereit játszották. Még >>>
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK