2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Békés Kalocsáért Egyesület: A képviselő-jelöltek kiválasztása, a program finomhangolása folyik

Zsiga Ferenc  |  2019. 07. 10., 16:07

A Békés Kalocsáért Egyesület, ahogy a meghívóban Bolvári Ferdinánd polgármesterjelölt írta, „rendhagyó” sajtótájékoztatóra hívta a helyi sajtó, köztük portálunk munkatársait a kedden 18 órakor, Kalocsa, Rákóczi u. 11. szám alatt tartandó sajtótájékoztatóra. Az eseményen bemutatták a politikai szerepet vállaló Egyesület új logóját és kampányszóvivőjét, a volt LMP-s Kerpács Rezsőt.

Miután a jelen lévőket Bolvári Ferdinánd köszöntötte, Réfy Vilmosnak adta át a szót. Az Egyesület elnöke elöljáróban elmondta: az utóbbi időben megváltozott a Békés Kalocsáért Egyesület pozíciója. Az alapítók eredeti szándéka szerint nem kívántak jelölő szervezet lenni, politikai tevékenységet felvállalni, de a város jövőjéről tavasszal elkezdődött az eredetileg öt párt és az egyesület közötti egyeztetés.


Forrás: Zsiga Ferenc

Ennek az egyeztetésnek a következménye, hogy a végül négy párttal kötött megállapodása alapján a Békés Kalocsáért Egyesület jelölőszervezetté vált.
Ebből a megerősödött pozícióból adódóan, ahhoz igazodva az Egyesület arculatot váltott és Kerpács Rezső személyében kampányszóvivőt választott. Miután Réfy Vilmos bemutatta Kerpács Rezsőt, a kampányszóvivőnek adta át a szót.

Kerpács Rezső megerősítette, a sajtótájékoztató aktualitását az adja, hogy a Békés Kalocsáért Egyesület jelölő szervezetté vált, a négy párttal kötött megállapodása alapján közös polgármester-jelöltjük immár köztudottan Bolvári Ferdinánd.

Mint emlékeztetett, erről külön sajtótájékoztatót tartottak és az Egyesületben zajló eseményekről a média folyamatosan tájékoztatta a nyilvánosságot.  
Hozzátette: megváltozott az Egyesület logója, de ami ettől fontosabb, megváltozott az Egyesület feladata, ami az általa betöltött kampányszóvivői tisztség is igazol.

Kerpács Rezső az Egyesület nevében köszönetet mondott a Jobbik, a DK, az LMP és a Momentum kalocsai szervezetének, amiért folyamatosan részt vesznek az egyeztetéseken. Külön megköszönte, amiért „mindenki a saját és a pártja érdeke fölé tudott emelkedni, mert csak így sikerülhetett közös jelöltet állítani- hangsúlyozta.

Rámutatott, az arculatváltás egyik eleme a logó, illetve, hogy a politikai szervező feladat eredményeként nyilvánosan tudták deklarálni, Bolvári Ferdinánd a közös jelölt a polgármesteri posztra.


Forrás: Zsiga Ferenc

A kampányszóvivő azzal folytatta: vezető nincs csapat nélkül, így hamarosan sajtótájékoztató keretében a közös képviselő-jelölteket is megnevezik.
Ehhez kötődik az a program, amit a sajtón keresztül ismertetnek majd a várossal.
Ez a kettő,

a csapattagok kiválasztása és a program megalkotása a finomhangolás időszakában van.

A finomhangolásra azért van szükség, hogy a program olyan legyen, ami a város problémáira, kihívásaira ad választ, és azokat a közös jelöltek, ha pozícióba jutnak, meg tudják valósítani, végre tudják hajtani – mondta Kerpács Rezső, a sajtótájékoztató zárómondataként.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>
2023. 06. 02., 10:33
Több hónapos nyomozómunka eredményeként több mint 200 rendőr, 23 Bács-Kiskun vármegyei helyszínen csapott le egyidőben. Még >>>
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK