2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Békés Kalocsáért Egyesület: A képviselő-jelöltek kiválasztása, a program finomhangolása folyik

Zsiga Ferenc  |  2019. 07. 10., 16:07

A Békés Kalocsáért Egyesület, ahogy a meghívóban Bolvári Ferdinánd polgármesterjelölt írta, „rendhagyó” sajtótájékoztatóra hívta a helyi sajtó, köztük portálunk munkatársait a kedden 18 órakor, Kalocsa, Rákóczi u. 11. szám alatt tartandó sajtótájékoztatóra. Az eseményen bemutatták a politikai szerepet vállaló Egyesület új logóját és kampányszóvivőjét, a volt LMP-s Kerpács Rezsőt.

Miután a jelen lévőket Bolvári Ferdinánd köszöntötte, Réfy Vilmosnak adta át a szót. Az Egyesület elnöke elöljáróban elmondta: az utóbbi időben megváltozott a Békés Kalocsáért Egyesület pozíciója. Az alapítók eredeti szándéka szerint nem kívántak jelölő szervezet lenni, politikai tevékenységet felvállalni, de a város jövőjéről tavasszal elkezdődött az eredetileg öt párt és az egyesület közötti egyeztetés.


Forrás: Zsiga Ferenc

Ennek az egyeztetésnek a következménye, hogy a végül négy párttal kötött megállapodása alapján a Békés Kalocsáért Egyesület jelölőszervezetté vált.
Ebből a megerősödött pozícióból adódóan, ahhoz igazodva az Egyesület arculatot váltott és Kerpács Rezső személyében kampányszóvivőt választott. Miután Réfy Vilmos bemutatta Kerpács Rezsőt, a kampányszóvivőnek adta át a szót.

Kerpács Rezső megerősítette, a sajtótájékoztató aktualitását az adja, hogy a Békés Kalocsáért Egyesület jelölő szervezetté vált, a négy párttal kötött megállapodása alapján közös polgármester-jelöltjük immár köztudottan Bolvári Ferdinánd.

Mint emlékeztetett, erről külön sajtótájékoztatót tartottak és az Egyesületben zajló eseményekről a média folyamatosan tájékoztatta a nyilvánosságot.  
Hozzátette: megváltozott az Egyesület logója, de ami ettől fontosabb, megváltozott az Egyesület feladata, ami az általa betöltött kampányszóvivői tisztség is igazol.

Kerpács Rezső az Egyesület nevében köszönetet mondott a Jobbik, a DK, az LMP és a Momentum kalocsai szervezetének, amiért folyamatosan részt vesznek az egyeztetéseken. Külön megköszönte, amiért „mindenki a saját és a pártja érdeke fölé tudott emelkedni, mert csak így sikerülhetett közös jelöltet állítani- hangsúlyozta.

Rámutatott, az arculatváltás egyik eleme a logó, illetve, hogy a politikai szervező feladat eredményeként nyilvánosan tudták deklarálni, Bolvári Ferdinánd a közös jelölt a polgármesteri posztra.


Forrás: Zsiga Ferenc

A kampányszóvivő azzal folytatta: vezető nincs csapat nélkül, így hamarosan sajtótájékoztató keretében a közös képviselő-jelölteket is megnevezik.
Ehhez kötődik az a program, amit a sajtón keresztül ismertetnek majd a várossal.
Ez a kettő,

a csapattagok kiválasztása és a program megalkotása a finomhangolás időszakában van.

A finomhangolásra azért van szükség, hogy a program olyan legyen, ami a város problémáira, kihívásaira ad választ, és azokat a közös jelöltek, ha pozícióba jutnak, meg tudják valósítani, végre tudják hajtani – mondta Kerpács Rezső, a sajtótájékoztató zárómondataként.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>
2024. 06. 19., 10:56
Az asszonnyal szemben több körözés volt érvényben. Még >>>
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK