2022. 01. 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Dr. Filvig Géza polgármester karácsonyi köszöntője - „Vigyük magunkkal karácsony igazi üzenetét és építkezzünk értékeinkből a hétköznapokban is.”

2019. 12. 23., 14:30

Az adventi ünnepkör végén, a negyedik meggyújtott gyertya után dr. Filvig Géza polgármester arra kérte a helyi sajtó képviselőit, hogy karácsony, a legszentebb, legbensőségesebb ünnepünk alkalmával a város lakossága felé közvetítsük ünnepi gondolatait, ünnepi köszöntőjét. A kérésnek szívesen eleget teszünk.

„Mozgalmas esztendőt tudhatunk magunk mögött. Az évnek ebben a szakaszában talán mindenki készít valamiféle számvetést sikereiről, kudarcairól. Számomra ebben az évben a legnagyobb boldogság családom bővülése, kisfiam születése volt. Majd az év második felében megtisztelő volt, hogy a kalocsai polgárok megajándékoztak bizalmukkal. Ebben a rövid időben, amely azóta eltelt, igyekeztünk városunk mindennapjait úgy igazgatni, hogy mindannyian úgy érezhessük, hogy jó itt élni Kalocsán. Bevallom őszintén, kicsit elfáradtunk. Ezért is várjuk mindannyian a karácsony ünnepét, mert a hozzátartozóinkból sugárzó szeretetből fel tudunk töltődni.

Karácsony az örömhír, a békesség, a szeretet ünnepe. Így a naptári év végéhez közeledve megérint mindannyiunkat a karácsony varázsa, ez a titkokkal övezett megható nap, amely nemcsak a kereszténység, hanem a család, a békesség, az életbe vetett hit ünnepe is. Az ünnep meghittségét, harmóniáját elsősorban magunknak kell kialakítani: békességet, nyugalmat teremtve a családban és a nagyobb közösségekben egyaránt.


Forrás: KALOhírek


Azt üzeni a karácsony, hogy meg kell tanulnunk tiszta szívvel, szeretettel örülni. S az igazi öröm csak akkor, és úgy születhetik szívünkben, ha másokat, embertársainkat is örvendeni látjuk. A szeretet, mint ahogy sok más tevékenység példamutatással terjed. Törekedjünk arra, hogy képzeletbeli naptárunkba minden napra egy cseppnyi karácsonyt jegyezzünk elő. Sokszor elég egy kedves szó, egy kéznyújtás, egy simogatás. Találjuk meg segítségre szoruló embertársainkat, törődést, biztonságot nyújtva nekik. Mosolyogjunk rá a velünk szemben sietőre, figyeljünk egymásra, fedezzük fel a legkisebb rezdüléseket is, melyek közelebb hoznak bennünket egymáshoz!

Figyeljünk hát arra, hogy a szeretet lángja ne csak néhány napig, az ünnep idején éljen a szívünkben, hanem a hétköznapokon is megmaradjon az izzása. Éljünk úgy, hogy szeretettel viseltessünk embertársaink iránt, hogy életünkben ne legyen helye a haragnak és a gyűlölködésnek.

Mindannyiunknak kívánom, hogy karácsony ennek szellemében teljen el, s hogy az ünnepek elmúltával se veszítsük el az emberségünket, a másik iránti tiszteletünket, szeretetünket. Vigyük magunkkal karácsony igazi üzenetét és építkezzünk értékeinkből a hétköznapokban is.

Kívánom, hogy az ünnepi idő akár egyedül, akár szeretteik körében töltik a karácsonyt, segítse Önöket igazi kikapcsolódáshoz, testi, szellemi és lelki megújuláshoz, feltöltődéshez.

E gondolatok jegyében engedjék meg, hogy Kalocsa Város Önkormányzat Képviselő-testülete, valamint a Polgármesteri Hivatal dolgozói nevében kívánjak minden kedves kalocsai polgárnak áldott, boldog karácsonyi ünnepeket.” – mondta dr. Filvig Géza Kalocsa város polgármestere a karácsonyi ünnepek alkalmából mondott ünnepi köszöntőjében.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
A tanulók magyar nyelvből és matematikából vizsgáznak. Még >>>
2022. 01. 19., 19:54
Filvig Géza polgármester és kísérete a TOP Plusz források adta lehetőségekről a megyei közgyűlés elnökével és a megyei fejlesztési ügynökség képviselőivel egyeztetett a megyeszékhelyen. Még >>>
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés