2022. 01. 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Dr. Filvig Gézát egyhangú szavazással TEIT elnöknek választották – Hat új polgármester tagja van a társulásnak

Zsiga Ferenc  |  2019. 10. 28., 14:39

Tisztújító közgyűlést tartott a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Területfejlesztési Társulás (TEIT) október 28-án, a szervezet állandó székhelyén, Kalocsán. A közgyűlés választások után két héttel történő megtartását azzal indokolták, hogy a működéshez szükséges forrásokról szóló tárgyaláson már az újonnan megválasztott TEIT elnöknek kell képviselnie a szervezetet. Így nem volt célszerű a hat új polgármester taggal működő TEIT közgyűlését későbbi időpontban megtartani. Az ülésen Gáncs István alelnök előterjesztésére dr. Filvig Gézát, Kalocsa város polgármesterét egyhangú szavazás mellett választották a szervezet elnökének. Gáncs Istvánt, Tengelic polgármesterét pedig megerősítették korábban is betöltött alelnöki tisztségében.

A 27 éve létrehozott TEIT történetét elsősorban a településükön megválasztott hat új polgármester miatt elevenítette fel Gáncs István, aki elmondta:az elmúlt 10 évben nem volt olyan zökkenőmentes, problémáktól, megosztottságtól mentes tisztújító közgyűlés, mint a mostani.

Jelenleg nyugodt alapok vannak, nincsenek feszültségek. Az egymás iránti bizalom, tisztelet, az együttműködés olyan szintre emelkedett, amely ha folytatódik, a TEIT-be tömörült települések még erősebb érdekképviseleti szervvé válhatnak. Mindez egybeesik azzal az időszakkal, amikor a Paks II. építése van napirenden.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Az alelnöknek az elnök személyére tett előterjesztését követően dr. Filvig Géza ismertette életútját, a közéletben eddig betöltött pozícióit.

A polgármester ígéretet tett arra, hogy a TEIT legnemesebb hagyományit, értékeit megőrzi, de ahogy mondta, az előző elnökök munkáját látva, azoktól az időszakoktól valamivel innovatívabb TEIT-ben gondolkodik.

Valószínűleg a megnyerő stílus, a jövőre vonatkozóan lépéseket tervező bemutatkozás is hozzájárult ahhoz, hogy a régi és új polgármester tagokból álló, 16 települést tömörítő TEIT közgyűlésének tagjai

EGYHANGÚ SZAVAZÁSSAL VÁLASZTOTTÁK ELNÖKNEK DR. FILVIG GÉZÁT.

Kalocsa polgármestere megválasztásának alkalmából nyilatkozott portálunknak a TEIT gyűlésen elhangzottakról és az előttük álló legfontosabb feladatokról.

A tisztújító közgyűlést innen már elnökként vezető kalocsai polgármester az eddigi alelnök, Gáncs István megerősítését kérte a már korábban két cikluson át betöltött pozíciójában. A tagok ehhez is egyhangú szavazással hozzájárultak.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Az esemény alkalom volt arra is, hogy az egyes települések október 13-án megválasztott polgármesterei röviden bemutatkozzanak.

A szavazás a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság tagjainak megválasztásával folytatódott. Dr. Filvig Géza elnöknek Bedi Gyulát, Uszód polgármesterét, tagoknak Fekete Csaba bátyai és Romhányi Károly gerjeni polgármestert javasolta. A szavazáskor mindhárom polgármester - a saját tartózkodásuk mellett - nyerte el a pozíciót.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Az egyebek napirend keretében a TEIT közeljövőben tartandó eseményiről, egy külföldi és egy belföldi tanácskozáson való részvételről is döntöttek.

Mint az ülés végén elhangzott, a TEIT a következő ülését november 18-án tartja. Dr. Filvig Géza a társulás tagjainak bejelentette: a TEIT - titkár feladatellátásával elégedett, így ezt a munkakört továbbra is Koch István látja el.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
A tanulók magyar nyelvből és matematikából vizsgáznak. Még >>>
2022. 01. 19., 19:54
Filvig Géza polgármester és kísérete a TOP Plusz források adta lehetőségekről a megyei közgyűlés elnökével és a megyei fejlesztési ügynökség képviselőivel egyeztetett a megyeszékhelyen. Még >>>
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés