2024. 05. 24. péntek
Eliza, Eszter
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Dr. Filvig Gézát egyhangú szavazással TEIT elnöknek választották – Hat új polgármester tagja van a társulásnak

Zsiga Ferenc  |  2019. 10. 28., 14:39

Tisztújító közgyűlést tartott a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Területfejlesztési Társulás (TEIT) október 28-án, a szervezet állandó székhelyén, Kalocsán. A közgyűlés választások után két héttel történő megtartását azzal indokolták, hogy a működéshez szükséges forrásokról szóló tárgyaláson már az újonnan megválasztott TEIT elnöknek kell képviselnie a szervezetet. Így nem volt célszerű a hat új polgármester taggal működő TEIT közgyűlését későbbi időpontban megtartani. Az ülésen Gáncs István alelnök előterjesztésére dr. Filvig Gézát, Kalocsa város polgármesterét egyhangú szavazás mellett választották a szervezet elnökének. Gáncs Istvánt, Tengelic polgármesterét pedig megerősítették korábban is betöltött alelnöki tisztségében.

A 27 éve létrehozott TEIT történetét elsősorban a településükön megválasztott hat új polgármester miatt elevenítette fel Gáncs István, aki elmondta:az elmúlt 10 évben nem volt olyan zökkenőmentes, problémáktól, megosztottságtól mentes tisztújító közgyűlés, mint a mostani.

Jelenleg nyugodt alapok vannak, nincsenek feszültségek. Az egymás iránti bizalom, tisztelet, az együttműködés olyan szintre emelkedett, amely ha folytatódik, a TEIT-be tömörült települések még erősebb érdekképviseleti szervvé válhatnak. Mindez egybeesik azzal az időszakkal, amikor a Paks II. építése van napirenden.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Az alelnöknek az elnök személyére tett előterjesztését követően dr. Filvig Géza ismertette életútját, a közéletben eddig betöltött pozícióit.

A polgármester ígéretet tett arra, hogy a TEIT legnemesebb hagyományit, értékeit megőrzi, de ahogy mondta, az előző elnökök munkáját látva, azoktól az időszakoktól valamivel innovatívabb TEIT-ben gondolkodik.

Valószínűleg a megnyerő stílus, a jövőre vonatkozóan lépéseket tervező bemutatkozás is hozzájárult ahhoz, hogy a régi és új polgármester tagokból álló, 16 települést tömörítő TEIT közgyűlésének tagjai

EGYHANGÚ SZAVAZÁSSAL VÁLASZTOTTÁK ELNÖKNEK DR. FILVIG GÉZÁT.

Kalocsa polgármestere megválasztásának alkalmából nyilatkozott portálunknak a TEIT gyűlésen elhangzottakról és az előttük álló legfontosabb feladatokról.

A tisztújító közgyűlést innen már elnökként vezető kalocsai polgármester az eddigi alelnök, Gáncs István megerősítését kérte a már korábban két cikluson át betöltött pozíciójában. A tagok ehhez is egyhangú szavazással hozzájárultak.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Az esemény alkalom volt arra is, hogy az egyes települések október 13-án megválasztott polgármesterei röviden bemutatkozzanak.

A szavazás a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság tagjainak megválasztásával folytatódott. Dr. Filvig Géza elnöknek Bedi Gyulát, Uszód polgármesterét, tagoknak Fekete Csaba bátyai és Romhányi Károly gerjeni polgármestert javasolta. A szavazáskor mindhárom polgármester - a saját tartózkodásuk mellett - nyerte el a pozíciót.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Az egyebek napirend keretében a TEIT közeljövőben tartandó eseményiről, egy külföldi és egy belföldi tanácskozáson való részvételről is döntöttek.

Mint az ülés végén elhangzott, a TEIT a következő ülését november 18-án tartja. Dr. Filvig Géza a társulás tagjainak bejelentette: a TEIT - titkár feladatellátásával elégedett, így ezt a munkakört továbbra is Koch István látja el.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024-05-20 08:52:00
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK