2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Dr. Kálóczi Norbert a Kalocsai Járásbíróság elnöke – végre sikeres volt a posztra kiírt pályázat

2018. 05. 19., 21:46

Szinte napra pontosan egy év telt azóta, hogy miután Dr. Bicskei Ferenc, a Kecskeméti Törvényszék elnöke két alkalommal is eredménytelennek nyilvánította a Kalocsai Járásbíróság elnöki tisztére kiírt pályázatot, 2017. április 1-i hatállyal az egyik pályázót, a kalocsai származású dr. Kálóczi Norbertet, kiskőrösi járásbírósági bírót bízta meg egy évre a Kalocsai Járásbíróság elnöki feladatainak ellátásával. Akkor a Törvényszék elnöke azt nyilatkozta portálunknak: az elkövetkezendő egy év mind a bíróság elnöki posztját megbízással betöltő dr. Kálóczi Norbertnek, mind a kinevezőnek kellő tapasztalatot ad majd arra, hogy kívánja-e folytatni az elnöki munkát, illetve hogy a pályázó alkalmas-e a feladat ellátására. Az egy év eltelt, és mint megtudtuk, dr. Bicskei Ferenc 2018. április 25-től 2024. április 24-ig, tehát az elkövetkezendő hat évre dr. Kálóczi Norbertet nevezte ki a Kalocsai Járásbírság elnökének.

Információnk szerint az újabb pályázati kiírásra már csak egyedül dr. Kálóczi Norbertnyújtott be pályázatot. A kinevezés azt bizonyítja, hogy dr. Bicskei Ferenc eredményesnek ítélte az eltelt egy évet és dr. Kálóczi Norbert sem változtatott a szándékán.

Dr. Kálóczi Norbertnek portálunk valamennyi olvasója nevében sok sikert kívánunk a munkájához!

Mint emlékezetes, dr. Bicskei Ferenc, a Kecskeméti Törvényszék elnöke egy éve azt nyilatkozta portálunknak: a hamarosan nyugdíjba vonuló dr. Schön Ferenc három cikluson át, magas szakmai és társadalmi elismertség mellett vezette a Kalocsai Járásbíróságot. Ám a Törvényszék Bírói Tanácsának elnöki posztját is betöltő dr. Schön Ferenc megbízása a törvény értelmében 2016. december 31. napján megszűnt.


Forrás: KALOhírek

Az elnöki feladatokat 2017. január 1-jétől megbízással dr. Szántó Anita, a Bajai Járásbíróság elnöke látta el. A Kecskeméti Törvényszék elnöke portálunk kérdésére egy éve arra emlékeztetett: a tisztségre kiírt pályázatot két alkalommal is eredménytelennek nyilvánította. Ám úgy döntött, hogy az egyik pályázót, dr. Kálóczi Norbertet egy évre, 2018. március 31-ig bízza meg a Kalocsai Járásbíróság elnöki teendőinek ellátásával.

Akkor a Törvényszék elnöke az egy évre szóló megbízás okáról a tőle megszokott őszinteséggel azt mondta: dr. Kálóczi Norbertet alkalmasnak tartja a poszt betöltésére, amely elképzelése szerint olyan személyiséget kíván, aki kreatív, időben, jó válaszokat ad a bírósági szervezetet és a jogi szabályozást érintő változásokra. Az egy évre szóló megbízás humánpolitikai oka valójában az, hogy dr. Kálóczi Norbert ugyan dolgozott a Kalocsai Járásbíróságon, ám bírói munkája korábban Kiskunhalashoz és Kiskőröshöz kötötte. Álláspontja szerint a bíróság elnökének nemcsak büntetőjogi, de polgári jogi területen is megfelelő szakmai ismerettel kell rendelkezni, további a bíróság igazgatási feladatait ellátó munkatársakat és természetesen a bírákat is jól kell ismernie. És akkor még ott van a bíróság épülete, amelynek minden zegét-zugát ismerni kell a munkafeltételek biztosítása érdekében.

Ha a bíróság épületében nem is történt változás, de az új Polgári Törvénykönyv után idén január 1-jén hatályba lépett Polgári Perrendtartás ha úgy tetszik, fenekestül felforgatta a jogi és a bírósági munkát, tehát ebben az időszakban a kalocsai járásbíróság is komoly kihívás előtt állt és áll.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK