2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 616.2 Ft/l   Dízel: 625.0 Ft/l   Írjon nekünk

Dr. Tóth Roland a Lokálpatrióta Egyesület 7. számú választókörzeti jelöltje visszalépett dr. Vincze András független jelölt javára

Dr. Tóth Roland a Lokálpatrióta Egyesület 7. számú választókörzeti jelöltje visszalépett dr. Vincze András független jelölt javára
Zsiga Ferenc  |  2020. 07. 29., 14:53

Ma reggel 9 órakor az Alkotmány utca játszótéri részén tartott sajtótájékoztatón dr. Tóth Roland, a Kalocsai Lokálpatrióta Egyesület 7. számú választókörzeti jelöltje bejelentette, visszalép dr. Vincze András független jelölt javára. Mint elhangzott, dr. Vincze András szándékosan, függetlensége hangsúlyozása miatt nem volt jelen tegnap a pártok helyi szervezetei által tartott sajtótájékoztatón, amelyen mint megírtuk: „A DK, az MSZP, a Jobbik, a Momentum, a Szövetségben Városunkért Egyesület és a Békés Kalocsáért Egyesület közös sajtótájékoztatóján jelentette be elhatározását, amely szerint e szervezetek egyike sem állít jelöltet a 7. számú választókerületben tartandó időközi választáson. E helyett dr. Vincze András független jelöltnek szurkolnak.”

A sajtótájékoztatón elsőként Dr. Tóth Roland lépett a mikrofonhoz, és elmondta: „Az elmúlt napokban rendkívül felpörgött, kampány üzemmódba került a kalocsai közélet, mi is levontuk a következtetéseket. A Lokálpatrióták Egyesülete arra a döntésre jutott, hogy visszalépek a 7. számú választókörzetben jelöltként való indulásomtól. Döntésemet, ami megegyezik a Lokálpatrióta Egyesület véleményével azzal szeretném megindokolni: mi az identitásunkat mindig úgy határoztuk meg, hogy függetlenek vagyunk, pártpolitikai kérdésekkel nem szeretnénk foglalkozni, a város közéleti kérdéseiben kizárólag szakmai alapon kívánunk megnyilvánulni, esetlegesen egyes eseményekre reagálni.

E tekintetben mi úgy találtuk, hogy kezd eldurvulni, pártpolitikaivá válni a kampány. Mi ebben nem kívánunk részt venni, és csak független jelöltet kívánunk támogatni. A tegnapi sajtótájékoztatón látható volt, hogy nem jelentünk meg a sajtótájékoztatón, azon Bandi sem jelent meg. Ez a szimbolikus példa ezt jelenti, hogy a pártoktól való függetlenségünket szeretnénk kinyilvánítani.”Bandi személyében én egy független, pártpolitikától mentes személyt ismertem meg. Végzettsége révén alkalmas arra, hogy a képviselői jelöltséget ellássa, esetleges megválasztása esetén pedig a 7. számú körzetben kiváló képviselő lenne. Ezért átadom neki a szót és a jelöltség lehetőségét is.” – fogalmazott dr. Tóth Roland.


Dr. Vincze András elmondta: „..Igazából csak dr. Tóth Roland lényegi mondanivalójához lenne némi hozzáfűzni valóm.

Dr. Tóth Roland döntését és annak indokait az előbb elhangzottakkal egyezően tudomásul veszem és elfogadom.” A szeptember 20-ára kitűzött választáson megtisztelő lenne számomra, ha a lakosság egyértelműen bizalmat szavazna nekem”- zárta mondanivalóját, egyben a sajtótájékoztatót dr. Vincze András.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 10., 10:06
Kimagasló az érdeklődés a Paks II. Zrt. szakmai gyakorlati programja iránt, amelybe idén nyáron huszonöten kapcsolódtak be. A fiatalok Magyarország különböző egyetemeiről érkeztek. Tapasztalatszerzésüket, munkájukat mentorok segítik minden szakterületen. (x)
2024. 07. 09., 11:21
A nukleáris iparban alkalmazott tudásmenedzsmentről, a tudásmegosztásról és a humánerőforrás-fejlesztésről rendezett konferenciát a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség. Az esemény nyitónapján elhangzott, hogy a Paks II. projektben felhasználják az üzemelő blokkokon felhalmozott több mint negyven évnyi tapasztalatot. (x)
2024-07-03 15:42:00
Bagó Zoltán esetében olyan személyről beszélünk, akit az üzleti és egyéni magatartási formái miatt távol kellett tartani a Fidesztől, és jelenleg nincs olyan Fidesz felsővezető politikus, nincs olyan kormánytag, aki bármilyen kérdésben szóba állna vele. Ha pedig így van, rajta keresztül roppant nehéz lesz Kalocsának a normál pénzeszközökön túl egyedi forrásokat szereznie.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 12., 15:09
Korábbi, a választások hivatalos oldalán megjelent információra alapuló cikkünkben valószínűleg tévesen közöltük, hogy jogerős a kalocsai polgármester-választás végeredménye, mivel ennek ellentmondó értesülések jutottak szerkesztőségünk birtokába. De ki lát már itt tisztán? Még >>>
2024. 07. 12., 11:44
Ma reggelre frissült a valasztas.hu oldala. >>> Frissítve! valószínűleg téves választásközlő oldal jelzése! Még >>>
2024. 07. 12., 08:44
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és pénzmosás bűntett gyanúja miatt folytatják a nyomozást. Még >>>
2024. 07. 11., 14:39
2024. 07. 11., 10:00
Egy olyan étteremnél kezdtek vizsgálódni, amely nemcsak helyben fogyasztást kínál, hanem kiszállítást is. Még >>>
2024. 07. 08., 09:54
Ez a videó akár életet is menthet, mondanivalója életbe vágó és sajnos nem avul el... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK