2018. 03. 20. kedd
Klaudia
: 311 Ft   : 253 Ft Benzin: 356 Ft/l   Dízel: 363 Ft/l   Írjon nekünk

Előzetesből a szavazólapra – A DK trükkjét egy kalocsai jelöltnél is alkalmazzák?

Illés György Cinó  |  2018. 03. 09., 08:18

Czeglédy Csaba esetében már bevált, de mérsékelt, időleges sikert hozott az a recept, hogy az ellenük folyó jogi eljárás miatt előzetesben ülő politikusokat mentelmi jogukra rájátszva úgy akarnak szabadlábra helyeztetni, hogy független képviselőjelöltként bejegyeztetik. A Magyar Idők tegnapi híre szerint ugyanezzel a trükkel hoznák ki az előzetesből Kőrös Gusztávot, aki már a bajai kamu választási videó ügyében is a vádlottak padjára került. Emlékezetes: a 14-es időközi helyhatósági választásokra készülve, ’13. októberében próbálták a bajai Fideszt besározni azzal, hogy megvásárolták a cigányok szavazatait, de a dolog visszahullott rájuk: az esettel kapcsolatban Kőrös Gusztáv ellen négyrendbeli, közvetett tettesként elkövetett hamis vád bűntette miatt emeltek vádat. Ennek ellenére Kőrös maradt a solti cigány önkormányzat vezetője. Most egy ennél sokkal súlyosabb ügy miatt van bent: a gyanú szerint kamu kommandósként 80 milliót csaltak ki egy vállalkozótól. Képviselőjelölti mentelmi joga miatti szabadlábra helyezése egyelőre a nyilvántartásba vétele elleni fellebbezés miatt csúszik.

Újra az országos figyelem középpontjába kerülhet Kalocsa, illetve a Bács-Kiskun megye 3. számú egyéni választói kerület, méghozzá kétes hírnevet hozva térségünknek: a mentelmi joggal visszaélve itt is az előzetesből akarják kihozni az egyik jelöltet, akinek – akadályoztatása miatt – mások gyűjtötték össze a támogató aláírásokat.

A MÁR KORÁBBAN ELHÍRESÜLT CZEGLÉDY ESETÉBEN ELŐSZÖR ÚGY TŰNT, HOGY MŰKÖDIK A TRÜKK, DE NÉHÁNY SLUKKNYI SZABAD LEVEGŐ UTÁN ÚJRA BEVARRTÁK.

Forrás: Mediaworks

A Szegedi Járásbíróság ugyanis már másnap újabb 30 napra előzetesbe helyezte Czeglédi Csabát, a DK korábbi tagját, MSZP és DK közeliként aposztrofált ügyvédet, akit azzal gyanúsítanak, hogy bűnszervezetben 6,3 milliárd forintos költségvetési csalást, illetve különösen nagy értékre gazdasági csalást követett el. Amikor összegyűltek az ajánló aláírásai, és jelöltként bejegyezték, szabadlábra is került, amint azt az országos híradásokból tudhatjuk, azonban egy napra rá a szegedi járásbíróság újabb 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte Czeglédyt szökés-elrejtőzés, az eljárás meghiúsítása és a bűnismétlés veszélye miatt.

CZEGLÉDY UTÁN EGY MÁSIK ELŐZETES LETARTÓZTATÁSBAN LÉVŐ GYANÚSÍTOTT, KŐRÖS GUSZTÁV IS ÚGY SZABADULNA A RÁCSOK MÖGÜL, HOGY INDUL AZ ORSZÁGGYŰLÉSI VÁLASZTÁSOKON

– tudta meg a Magyar Idők. Ráadásul Kőrös épp a mi egyéni választói kerületünkben állna startvonalra.

Hamis videó után sokmilliós csalás, hamis kommandósokkal

A Magyar Idők online kiadásán is olvasható cikkben közölt információk szerint a bajai videóhamisítási ügyben elhíresült férfi – a Demokratikus Koalíció egykori tagja – szintén összegyűjtötte a megfelelő számú ajánlást, így már csak idő kérdése, hogy szabadlábra kerüljön.

A VOLT DK-S ELLEN AZÉRT FOLYIK BÜNTETŐELJÁRÁS, MERT A GYANÚ SZERINT NÉGY TÁRSÁVAL KOMMANDÓSNAK ADTA KI MAGÁT ÉS POLITIKUSI KAPCSOLATAIRA HIVATKOZVA 80 MILLIÓ FORINTOT CSALT KI EGY VÁLLALKOZÓTÓL.

Kőrös Gusztávra tavaly októberben csaptak le a rendőrök. A Somogy Megyei Főügyészség akkori közlése szerint öt csaló a TEK munkatársainak adta ki magát egy Kaposvár környéki településen. A parádés díszlet ahhoz kellett, hogy hitelesnek tűnjön egy vállalkozónak politikai kapcsolataikra hivatkozva tett ígéretük, amely szerint

NYOLCVANMILLIÓ FORINT KENŐPÉNZ FEJÉBEN EGY TÖBBSZÁZMILLIÓS KÖZBESZERZÉSI PÁLYÁZAT „LEVAJAZÁSÁT” ÍGÉRTÉK NEKIK.

A csalók a valódira megtévesztésig hasonlító fegyverutánzatokkal fölszerelve kommandós ruhába öltöztek, és a TEK műveleti egységei által használthoz hasonló autót, sőt, hozzá kék villogót is beszereztek. Az álkommandós alakulat a portál tudomása szerint Debrecenben, valamint a fővárosban, közelebbről Józsefvárosban is feltűnt.

„Minden Szegényért”

Kőrös Gusztáv egyéni országgyűlési képviselőjelöltként történő nyilvántartásba vételéhez egyelőre hiába gyűltek össze a támogató aláírások: a portál értesülései szerint a

NYILVÁNTARTÁSBA VÉTELE ELLEN FELLEBBEZÉST NYÚJTOTTAK BE.

Ezért egy ideig – a folyamodvány NVB általi napirendre vételéig – Kőrös még a rácsok mögött marad.

A kalocsai választói kerületben a Minden Szegényért Párt (MISZEP) jelöltjeként indulni szándékozó Kőrös Gusztáv a videóbotrányig a DK Pest megyei 3. választókörzetének elnökségi tagja volt.

Az általa készített, később országosan elhíresült videó ’13. október 18-án jelent meg a HVG.hu portálon, és a Fidesz állítólagos választási csalását leplezte volna le, megörökítve, ahogy pénzt és tűzifát ígérnek szavazatokért romáknak.
Azonban hamar kiderült:

A FELVÉTEL PRIMITÍV, MEGRENDEZETT HAMISÍTVÁNY, AMELLYEL A 2013. ŐSZÉN BAJAI IDŐKÖZI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSSAL ÖSSZEFÜGGÉSBEN A FIDESZT AKARTÁK LEJÁRATNI.

Az akkori vádirat szerint Kőrös volt a videóhamisítás szellemi szülőatyja, és kezdeményezésére, jelenlétében készült a megrendezett felvétel.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

 legfrissebb videók

2018. 03. 03., 09:11
Ez idő tájt, a télutón zajlanak a térség borversenyei. Ennek kapcsán, Patron című sorozatunk új epizódjában Tóth Dani a környékbeli szőlőszüretektől a borkészítés fortélyain át a borbírálat szakzsargonjáig ad ízelítőt három település, Dunapataj, Szakmár és Hajós élő szőlész-borász hagyományiból. A filmen látható borbíráknak azt üzenjük, a poharat nem kell kidobni! Jó lesz még, ha másnak nem, gyertyatartónak! Daninak pedig a rohadt káposzta „ülte meg a gyomrát”.
2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.

Még több friss hír

2018. 03. 18., 20:59
Szabó Vilmos pár éve már a Magyar Labdarúgó Szövetség kötelékében áll, sőt 2015 júniusától az Eseményszervezési Osztály vezetőjének is kinevezték. Azóta már Vilmos az UEFA Mérkőzés Ellenőri kinevezését is magáénak tudhatja, azaz felelős személyiséggé lépett elő Európa nagy stadionjaiban is a különböző nemzetközi találkozókon.
2018-03-18 22:21:56
Március 11-én, vasárnap annak az Érdnek az otthonában szerepelt a KSE női röplabdacsapata az NBII. rájátszásában, amely gárda az alapszakaszt a csoport utolsó helyén zárta mindössze egy győzelemmel és tizenhét (!) vereséggel. A Kalocsa ezzel szemben kilenc sikert tudhatott magáénak, így több mint meglepő volt az érdi fiatalok elleni már-már dehonesztáló fiaskónk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 03. 20., 17:02
A barátságtalan időjárás miatt átütemezik a szalonnasütéssel és előadással egybekötött, barákai vízbázishoz tervezett biciklitúrát Még >>>
2018. 03. 20., 13:27
Immáron nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az ünnepi ételosztás városunkban, idén 5 helyszínen várják Kalocsa város lakosságát egy közös ebédre. Még >>>
2018. 03. 20., 10:09
Évek óta szokás, hogy szépségkirálynő választást is tartanak a kalocsai romák Romajális elnevezésű, május elsejei programjuk részeként. Az idei megmérettetésre már lehet jelentkezni! Még >>>
2018. 03. 20., 09:16
Lezajlottak a jogorvoslati „körök”, így a helyi választási bizottság mindegyik jelölttel kapcsolatos döntése már jogerős: 14-et bejegyeztek, 8-at elutasítottak. Most már csak apadhat a létszám. Bejegyezték a döntést előzetes letartóztatásban váró jelöltaspiránst is. Még >>>
2018. 03. 19., 20:27
Az Esztergomi Érseki Papnevelő Intézet két évfolyamának papnövendékei tettek látogatást március 16-án Kalocsán. Még >>>
2018. 03. 19., 17:44
Szívvel-lélekkel, apait-anyait beleadva készültek a Belvárosi Általános Iskola tanulói a március 15-ei ünnepi műsorukra. Állítólag az utolsó pillanatig senki sem szólt nekik, hogy a városi ünnepségen más adja majd az ünnepi műsort… Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2018-02-28 14:44:47
 1 Ezek képtelenek építeni valamit. Csak rombolni tudnak. :(

A város két maradék Kft.-je közül a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetőjét vonták be a hivatali munkatársak mellett a két cég összevonásának előkészítésbe, a másik gazdasági társaság, a Parkgondozó Kft. ügyvezetője már korábban tanulmányt tett erről az asztalra. A mostani előkészületek többnyire alátámasztották Loibl korábbi számításait, így a két Kft. egyesítésével közel húszmillió forint lesz megtakarítható.

 Kovács István
 2018-02-28 15:26:28
 1 "Angelinek az ÖKO Pont irodában fönntartott állásából, a jogi bizottság éléről, sőt tagjai közül, illetve a közbeszerzési bizottságból va...

Fideszes ukáz helyett baloldali nyomás és saját hintapolitikája miatt fogyhatott el a levegő Angeli Gabriella körül, akinek személye a jelek szerint megosztja a parlamenti választásokon őt jelölő párt tagságát is. Bálint szerint több rendben hivatali titkot sértett a képviselő asszony, akit képviselői esküjével is szembesített hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyet azért tartott, hogy tisztázza Angeli Gabriellának számos posztjáról való leváltása tényleges okait, illetve a városnak megküldött OLAF-jelentés tartalmát.

 Kovács István
 2018-02-24 15:41:54
 5 Ha jól értelmezem az eseményeket,akkor mindenki lapít mint ... a fűben. Tehát minden képviselőnek érdeke a beruházás részleteinek "nagyon...

Ma délután fél egyre szimpátiatüntetést hirdetett a kalocsai városháza elé az MSZP és a Párbeszéd, hogy kiálljanak közös országgyűlési képviselőjelöltjük, Angeli Gabriella mellett, aki már országos sajtóban is beszélt arról, hogy szerinte a közvilágítási projektről szóló OLAF-jelentésről tartott sajtótájékoztatója miatt, munkahelye és bizottsági tagságai megszűntetésével akarják őt ellehetetleníteni.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Harmadik nekifutásra talán már valóban új hajtóműveket kaphatnak az amerikai légierő nagypapakorú B–52H stratégiai bombázó repülőgépei.
2022-ig kell elvégeznie a MiG repülőgépgyárnak Bulgária MiG-29-esein a nagyjavítást. A munkálatokban 15 darab, még a szovjet időkből származó vadászrepülőgép érintett.
A 2018. március 6-án, Szíriában bekövetkezett An-26-os katasztrófa okát a fékszárnyak meghibásodása okozta – ezt állapította meg az eset kivizsgálásával megbízott bizottság.
A Wizz Air, Európa egyik leggyorsabban növekvő légitársasága, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma megkezdte történetének legnagyobb fejlesztését, amellyel a teljes hálózat tevékenységét felfuttatja.