2021. 10. 26. kedd
Dömötör
: 364 Ft   : 313 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Filvig Géza újévi gondolatai

2020. 12. 31., 17:42

Az alábbiakban Kalocsa város polgármesterétől a KALOhíreknek eljuttatott közleményét olvashatják, amiben dr. Filvig Géza kitér néhány befejezett projektre, majd az önkormányzatra váró további feladatokról ejt pár szót, s végül lassításra ösztönzi az embereket, mint írja: „Most álljunk meg még egy pillanatra, intsünk búcsút ennek az évnek és várjuk örömmel, hittel, reménnyel telve az újévet. Építsük emberi kapcsolatainkat, legyenek céljaink, hisz ezek visznek minket előre, ezek sarkallnak mindig jobb teljesítményre, arra hogy mindig többet akarjunk az életben.„

Eljött a 2020-as év utolsó napja is. Ahogy mondani szokták új év, új remény. Mennünk kell tovább, és bízni abban, hogy van miért küzdeni.

Eljött a pillanat, hogy végig gondoljuk a mögöttünk álló évet, kell-e fordítanunk sorsunkon is, hiszen a tükör másik oldalán magunk vagyunk, döntéseink csak rajtunk múlnak. Ahogy az évek egymás után jönnek, úgy fejlődik és szépül városunk is. Idén is gyarapodtunk és remélem, egyre otthonosabbá, élhetőbbé válik szeretett városunk. A teljesség igénye nélkül új járdák, padok, kisebb terek szépültek meg, vagy kerültek újonnan kialakításra. A kertvárosi csapadékvíz- elvezetésének kiépítése és az újrafásítási program is lassan a végéhez ér.

De feladatunk van még bőven: most a legfontosabb vigyázni egymásra, hogy az új évben a közös programokat, fesztiválokat is megtarthassuk, hogy újra együtt lehessünk. Remélem a megkezdett fejlesztések is befejeződnek, mint az új óvoda. Az ünnepek alatt feltöltődve, újult erővel folytatjuk a megkezdett utat, biztos alapjainkra tovább építkezünk. A megoldásra váró lista még hosszú.

Most álljunk meg még egy pillanatra, intsünk búcsút ennek az évnek és várjuk örömmel, hittel, reménnyel telve az újévet. Építsük emberi kapcsolatainkat, legyenek céljaink, hisz ezek visznek minket előre, ezek sarkallnak mindig jobb teljesítményre, arra hogy mindig többet akarjunk az életben.

Ez az év megmutatta, hogy a kalocsaiak a bajban összefognak, és segítik egymást. Szeretném ha mindig ilyen összetartó közösség lennénk, akik egymásért dolgoznak mindennap. A közös gondolkodás és munka teszi az embereket igazi közösségé. Tegyük együtt szebbé szeretett városunkat.

Köszöntsük és várjuk együtt az új évet nyílt szívvel! Kívánok mindenkinek sikerekben és boldogságban gazdag új esztendőt. Remélem, az újév elhozza várt lehetőségeinket, és engedi terveink, álmaink megvalósítását. Kívánok mindenkinek jó egészséget, sok erőt és kitartást. Legyen kellő megértésünk, segítőkészségünk és tiszteletünk egymás iránt.

Hozzon a 2021-es év egy könnyebb és boldogabb időszakot mindannyiunknak!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)
2021-10-20 08:21:00
Gépész-, vegyész-, villamosmérnök-hallgatók sora kereste fel a Paks II. standját a BME jubileumi állásbörzéjén. Más műszaki, illetve egyéb szakokon tanulók közül is sokan érdeklődtek a szakmai gyakorlati lehetőség, valamint a nyitott pozíciók iránt. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>
2021. 10. 23., 09:38
Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!