2023. 09. 25. hétfő
Eufrozina, Kende
: 390 Ft   : 367 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Font Sándor a meghiúsult Alaptörvény-módosításról – „kutyakomédia, trollkodás”

Zsiga Ferenc  |  2016. 11. 22., 07:49

Font Sándor, a Kalocsa-Kiskőrösi választókörzet országgyűlési képviselője az elmúlt pénteken Kalocsán a meghiúsult Alaptörvény-módosításról tartott sajtótájékoztatót. A média képviselői személyesen is megtapasztalhatták, mennyire „ember- és problémaközelibb”, amikor az országos sajtó által már tálalt téma helyi kontextusaira is rávilágítanak.

A képviselő bevezetőjében a népszavazás elrendelésének okait boncolgatta, majd emlékeztetett arra, hogy a népszavazáson 3,3 millió ember utasította el a „kvótarendszert”, az unió kötelező migráns-betelepítési tervét.

Font Sándor azzal folytatta: a kormány ilyen mennyiségű támogató szavazattal tűzte napirendre az Alaptörvény módosítását, hogy ezzel vegye elejét a Magyar Országgyűlés jóváhagyása nélküli „kényszerbetelepítésnek”. Ám az ellenzék és a függetlenek ezt nem szavazták meg. Ide kell sorolni a Jobbikot is, amelynek képviselői szintén a vélt pillanatnyi politikai haszonszerzés érdekében utasították el az előterjesztést.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Mindebből Font Sándor azt a következtetést vonta le, hogy ilyen felelőtlen ellenzéki hozzáállás mellett a magyar emberek csak a kormányra, illetve a kormányzó pártokra számíthatnak.

A honatya annak a véleményének is hangot adott: soha nem gondolta, hogy a Jobbik egyszer Gyurcsány Ferenc pártjával árul egy gyékényen. Emlékeztetett arra is, hogy szerinte a Jobbik az Alaptörvény módosítását elvtelenül kötötte a letelepedési kötvény megszüntetéséhez.

A gazdasági miniszter már korábban előre vetítette a letelepedési kötvény kivonását, de erre mindaddig nem tehetett konkrét javaslatot, míg a harmadik nemzetközi hitelminősítő, a Moody's is befektetési kategóriába sorolja Magyarországot. Az ország, a Magyar Államkötvény ilyenformán való felértékelése megtörtént, tehát a letelepedési körvény további sorsa eldőlt. Ám a Jobbiknak különösen tudnia kell, hogy a kormányváltás után milyen nehéz gazdasági helyzet nehezedett az országra. Ennek enyhítésében segített az egyébként nemzetközi szinten is ismert, elfogadott és alkalmazott letelepedési kötvény.

Font Sándor a felvázolt ellenzéki hozzáállásról szólva nem fukarkodott a szavakban, „kutyakomédiának”, „trollkodásnak” (internetes szleng, ellehetetleníti a témába vágó eszmeserét) nevezte az ellenzéki pártok és azok képviselőinek magatartását. A Kalocsán irodával rendelkező pártok országgyűlési képviselői közül név szerint is megnevezte a soltvadkerti Szavay István, a keceli Farkas Gergely jobbikos, a bajai Ikotity István LMP-s, Tóth Bertalan és Heringes Anita MSZP-s képviselőket, akik nem szavazták meg az Alaptörvény módosítását.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

Még több friss hír

2023. 09. 22., 11:40
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023. 09. 22., 11:35
Roma zenei előadókkal, népviseleti és néptáncbemutatóval várják az érdeklődőket!
2023-09-18 14:13:38
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 25., 17:54
A tűz felügyelet nélkül nem hagyható, távozás után pedig minden esetben gondoskodni kell annak biztonságos eloltásáról. Még >>>
2023. 09. 25., 10:50
Csendháborítás miatt igyekezett a helyszínre a rendőr, de ott váratlan helyzettel szembesült. Azonnal cselekedett. Még >>>
2023. 09. 25., 10:21
2023. 09. 24., 16:11
A javaslat szerint jövő év márciusától ismét nő az érintetti kör, pontosan 83889 egészségügyi szakdolgozó bére, de már differenciáltan. Még >>>
2023. 09. 23., 20:04
A Zöldfa utcai óvodában péntek délelőtt tartották a díjátadót. Még >>>
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK