2024. 07. 24. szerda
Kinga, Kincső
: 390 Ft   : 359 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Font Sándor nyilvánosságra hozta Bolvári Ferdinándnak írt levelét – „A jelenlegi városvezetés mellett elment az idő, őket támogató szavazataiddal Te is felelős vagy”

Illés György Cinó  |  2019. 03. 21., 08:00

Karácsonykor a közösségi média nyilvánosságában bukkant föl egy karikatúra, amely a Szentcsalád szereplőinek képében jelenítette meg városunk ismert személyeit, Bálint Józsefet Szent Józsefként, dr. Magóné Tóth Gyöngyit Szűz Mária személyében és Bolvári Ferdinándot mint a kis Jézust. Ez, amint fogalmazott, őt nem személyében, hanem emberként és keresztényként sérti. Bolvári Ferdinánd ennek kapcsán intézett kérdéseket írásban Font Sándorhoz, amelyekre az országgyűlési képviselőtől kapott válaszát előzetes bejelentése dacára eddig nem hozta nyilvánosságra. Font viszont igen.

Bolvári Ferdinánd még a karácsony előtti képviselő-testületi ülésen egy a Facebookon terjedő karikatúrával kapcsolatos felszólalása végén elmondta, hogy az eset kapcsán kérdésekkel fordul Font Sándor országgyűlési képviselőhöz, és megígérte, hogy a válaszokról tájékoztatást ad majd.

Később a közösségi médiában is megosztotta hozzászólását.

A LEVELEZÉST AZ ALÁBBIAKBAN VÁLTOZATLAN FORMÁBAN TESSZÜK KÖZZÉ.

Bolvári Ferdinánd levele

Bolvári Ferdinánd levele Font Sándorhoz

Font Sándor válaszlevele, amelyet a Facebook profilján szerda este tett közzé:

Válasz, Bolvári Ferdinánd képviselő úr részére
Kedves Ferdinánd!
Valamivel több, mint kettő hónappal ezelőtt kaptam tőled egy levelet (alábbi képeken teljes terjedelmében mellékelem, válaszlevelemmel együtt), amelyben jelezted, hogy válaszaimat feltétlen nyilvánosságra hozod. Utólag az is tudomásomra jutott, hogy ezen ígéretednek több fórumon hangot is adtál, legyen szó nyilvános testületi ülésről, vagy a közösségi médiáról. A válaszomat megkaptad, amelyben a feltett kérdéseidre és a kalocsai közéletre is reflektáltam. Azonban nem láttam, hogy ezt bárhol, bármilyen formában közzé tetted volna. A válaszlevelem közzétételével magam is egyetértek, és mivel Te is ezt jelezted a leveledben, ezért mindkettőnk szándékának megfelelően ezt most megteszem.
Tisztelt Képviselő Úr, Kedves Ferdinánd!
Meglepett hivatalos leveled, mert a Kalocsával kapcsolatos egy-egy esetet eddig mindig személyesen beszéltük meg, ezzel együtt érteni vélem szándékod, ami miatt írásban fordultál hozzám. Örömmel vettem, hogy ezt papír alapú levél formájában tetted, és megkeresésed nem Facebook, Twitter, Instagram, e-mail, és még ki tudja hányféle, ma divatos módon küldted el. Valamelyest megnyugtató, hogy talán Te is azon generációhoz állsz közelebb, akik nem „online” élik az életüket, egy virtuális világban. Valahogy én is inkább a „papír alapú” világhoz állok közelebb, már csak életkoromból fakadó tapasztalataim miatt is.
Mint villamosmérnök - aki elég sokat dolgozott számítógépes szoftverfejlesztőként -, természetesen nyomon követem a technikai fejlődést. Nyomon követem, de szereplője, kezdeményezője, gerjesztője, formálója nem vagyok ennek a világnak, és csak annyira kapcsolódom bele, amennyire közéleti munkám azt megköveteli. Így aztán figyelmem és érdeklődésem ebben az online világban leszűkül a levelező rendszer szintjére, és nemhogy az egyes települések adok-kapok elektronikus ütközőfelületeit nem követem nyomon, hanem ha tehetem, az országost is kihagyom. Maradok én földönjáró embernek, az emberekkel személyesen, élőszóban beszélgető embernek, mert ennél hitelesebb hírforrás szerintem nincs. A cyber világot tudomásul veszem, elfogadom, hogy valakik ott élik és mutatják meg életüket (dühüket, "alkotóképességüket", okosságukat, alantasságukat, emberi gyarlóságukat - a legtöbbször álnév mögé rejtőzve), de inkább elkerülöm ezt a világot, hogy az én gondolataimat, világlátásomat ne rongálják a hiteltelen hírek. Van itt nekem elég dolgom a valós ügyek kezelésében. Csakhogy néhányat megemlítsek: a Kórház jövője, a híd megépítése, a Kalocsát elkerülő útrendszer teljessé tétele, a fúrt kutak ügyének lezárása, és a sort még hosszan folytathatnám. És azért gondolom, hogy helyesen is teszem, hogy ezekkel a stratégiai ügyekkel foglalkozom, és nem a virtuális világ cicaharcaival, mert úgy látom, hogy a jelenlegi városvezetés mellett elment az idő, és az őket támogató szavazataiddal ebben Te is felelős vagy. A városvezetés képtelen a kor kihívásaira válaszolni, a magyar gazdaság növekedéséből és teljesítményéből semmi sem csapódott le Kalocsán. Mondjuk ki, és ezzel neked is szembe kell nézned: Kalocsán nem jó irányba mennek a dolgok. Ezen persze majd lehet változtatni az őszi önkormányzati választáson.
A feltett kérdéseidre pedig a válaszom a következő:
1) Nincs
2) Az előző válaszom miatt nem releváns.
3) Elítélem
4) Nincs
5) Az előző válaszom miatt nem releváns.
6) A 4. válaszom miatt nem releváns.
Tisztelettel:
Font Sándor
Soltvadkert, 2019.01.28.
ERRŐL A KÉPRŐL VAN SZÓ:

A karikatúra, amely Bálint Józsefet Szent Józsefként, dr. Magóné Tóth Gyöngyit Szűz Máriaként és Bolvári Ferdinándot mint a kis Jézust ábrázolja

Borító montázs: KALOhírek. Felhasznált képek forrása: KALOhírek (B.F.) / boraszportal.hu (F.S.)

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 21., 08:54
Július második hetében immár a második turnusát tartotta a Méhecskék SE Kalocsa egyik legnépszerűbb nyári, nem bentlakásos focitáborának, amely ezúttal is telt házzal üzemelt mindkét turnusában.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 23., 13:54
És ez csak Bács-Kiskun vármegye „termése”… Még >>>
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK