2022. 08. 19. péntek
Huba
: 405 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Font Sándor ünnepélyesen átvette képviselői megbízólevelét – A parlamentben hatodszor foglalja el négy évre a helyét

Zsiga Ferenc  |  2018. 04. 28., 15:59

Font Sándor országgyűlési képviselő április 27-én, pénteken 14 órakor dr. Beszedics Orsolyától, a választási bizottság elnökétől a városháza dísztermében ünnepélyes keretek között vette át országgyűlési képviselői megbízólevelét. A Bács-Kiskun Megyei 3. számú választókörzet régi-új országgyűlési képviselője ezúttal is a választópolgárok döntő többségének bizalmából, immár hatodik alkalommal foglalhatja el helyét négy évre a parlamentben.

Az eseményen a választókörzet számos polgármestere, a Fidesz kalocsai csoportjának vezetői, valamint a járási és a városi közigazgatás vezető munkatársai is megjelentek. A megbízólevél átvételére feleségével érkező Font Sándort elsőként a választási bizottság elnöke, dr. Beszedics Orsolya köszöntötte, aki elmondta: a megbízólevél átadásának időpontját az késleltette, hogy a választási bizottság a választások eredményét a vonatkozó jogszabályok szerint határidőben megállapította, de az ellen egy fellebbezés érkezett, amit a Nemzeti Választási Bizottság bírált el. A legmagasabb választási fórumon a helyi választási bizottság eredményt megállapító határozatát jóváhagyták, amely így jogerőre emelkedett.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Mint elhangzott: ennek megfelelően az érvényesen leadott szavazatok száma 46069 darab volt. Ebből a legtöbb érvényes szavazatot, 24515 darabot, az érvényes szavazatok több mint 53 százalékát Font Sándor, a FIDESZ-KDNP közös képviselőjelöltje szerezte meg.

Ezzel az eredménnyel Font Sándor lett, illetve maradt a Bács-Kiskun Megyei 3. számú országgyűlési választókörzet országgyűlési képviselője.

A választási bizottság elnöke az eredmény kihirdetése után gratulált Font Sándornak, majd átnyújtotta számára a megbízólevelet.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Font Sándor az elismerő tapsot megszakítva, mondanivalóját hangjában érezhető meghatódottsággal azzal kezdte: megválasztott országgyűlési képviselőként hatodik alkalommal szólalhat meg. Mint felidézte, 2014-ben azzal kellett szembenéznie, hogy az új választókörzeti határoknak megfelelően immár 19 települési önkormányzat tartozik hozzá a korábbi 13-al szemben.

Az új választókerületi központ, Kalocsa önmagban új kihívás volt, hiszen amellett, hogy a választókörzet legnagyobb lélekszámú települése, járási központ, de egyben érseki székely is, ami a sok intézmény mellett jelentős rendezvényszámot generált minden évben.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A megválasztott képviselő annak a véleményének adott hangot: választási győzelmét az is megalapozta, hogy a kampány időszakát négy évre nyújtotta el, nehogy akkor kelljen bemutatkozni, amikor a köztársasági elnök kiírja a választásokat.

Font Sándor külön is megköszönte mindazoknak a szavazatát, akik a voksukkal támogatták, majd azoknak fejezte ki elismerését, akik a mellette szóló kampányban sokat dolgoztak azért, hogy ez a szép eredmény megszülethessen. A képviselő feleségéhez fordulva megköszönte a családja támogatását, amely nélkül nem érte volna el, hogy 1998 óta a szavazatok relatív többségét, 2002 óta a szavazatok abszolút többségét megszerezve legyen a térség országgyűlési képviselője.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Font Sándor a vetélytársairól sem feledkezett meg. Ahogy mondta, a legtöbbet nem ismerte. Ám a parlamenti pártok képviselőjelöltjeivel kezdeményezésére találkozott a kampány során. Ezen a találkozón közösen elfogadták, hogy az esetleges kritikáikat, inkriminált helyzeteket úgy oldják meg, hogy lehetőleg ne kerüljenek az országos média hírfolyamába. A megállapodást, az „etikai tűréshatárt” sikerült betartani, amiért köszönet jár mindenkinek.

A képviselő érdekesnek nevezte, hogy

a sok induló közül csupán egyik vetélytársától, Suhajda Krisztiántól kapott személyes gratulációt

a választási győzelemért. Nyugodtan alszik emiatt, de mégis sajnálja, hiszen bármilyen verseny végén a résztvevők attól függetlenül kezet fognak egymással, hogy az adott mérkőzést ki nyerte. Szerinte ezt a minimális etikettet mindenkinek illet volna betartani, ugyanis egy hajóban eveztek, a választók bizalmáért versenyeztek. Ez egy új fejlemény, mert a korábbi választások alkalmával azt valamennyi induló megtette. A képviselő azt ígérte: az EU és az önkormányzati választások alkalmával mindenkit arra fog ösztönözni, hogy ilyen vonatkozásban is azt erősítsék a választópolgárokban, hogy a politika szereplői – róluk kialakult sztereotípiák ellenére – etikusan, kulturáltan viselkednek.

Font Sándor az előttünk álló négy évről szólva azt ígérte: ahogy eddig, a jövőben is valamennyi település számíthat a támogatására.

Minden egyes város, község adott ügyének a katalizátora szeretne lenni.

Mint emlékeztetett, nagy kihívások előtt áll a választókörzet. A Paks II. beruházás és a Kalocsa-Paks Duna-híd olyan stratégiai célkitűzések, amelyek valamennyi következménye komoly hatással lehet az önkormányzatokra és az itt élő emberekre.

A képviselő a fejlesztések fő sodorvonalhoz sorolta a kalocsai kórház kapacitásának bővítését, valamint a Budapest-Belgrád vasútvonal duplasávossá építését,

az ehhez kapcsolódó árumegállító képesség megteremtését.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Font Sándor beszédében külön is kitért Soltra, amely korábban nem tartozott a választókörzetéhez, de úgy „örökölt meg”, hogy ugyan város, de nincs egy sportcsarnoka, egy nagyobb fedett sportlétesítménye. A választókörzet három pólusa, Kalocsa, Solt, Kiskőrös, mint a körülöttük lévő települések centrumai, jó értelemben vetélkedhetnek is a fejlesztésekben.

A képviselő azzal zárta mondanivalóját: arra kapacitálja az egyes települések vezetőit, hogy a jövőre nézve is legyenek olyan innovatív ötleteik, amelyek megvalósítását az ország egyre javuló gazdasági helyzete velük közösen lehetővé tesz.

Az ünnepség az országgyűlési képviselői kedvenc versének, Kányádi Sándor: Nyergestető című művének meghallgatásával, majd pezsgős koccintással zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 08:25
Pénteken indult az a hatalkalmas kerekasztalbeszélgetés-sorozat, amely Kalocsa értékeit helyezi fókuszba, és a különbségek helyett a közös pontok kiemelésével az itteni lokálpatrióták közti együttműködés erősítését tűzi célul. Elsőként a lokálpatriotizmus mibenlétét igyekeztek megragadni a résztvevők. Ma a népművészet lesz a téma.
2022-08-16 15:57:56
Hirtelen zuhant rá a gyász és vele együtt a váratlan élethelyzet sok nehezen megoldható problémája arra a kalocsai családra, amely fiatal édesanyját néhány hete veszítette el. Az apa segítség nélkül maradt, a gyermeket felügyelet nélkül nem hagyhatja, így fővárosi állását föladni kényszerült. Könnyű belátni: e helyzetben minden segítség jól jön!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 19., 09:11
Balotaszállás külterületén, az előre megadott helyszínen 13 migráns személyt vett fel a gépjárművébe és elindult velük a nyugati határ felé. Még >>>
2022. 08. 19., 08:14
Csütörtök délután gyulladt ki az aljnövényzet Pécs külterületén, az Akó dűlőn, ahol lángra kapott egy ház is, majd az erős szél miatt sebesen terjedő lángok miatt egyre több ingatlan került veszélybe. Még >>>
2022. 08. 18., 13:24
Egyelőre az látható, hogy „labilisabb lesz a légállapot”, növekszik az ismétlődő záporok, zivatarok esélye, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ismertette a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 08. 18., 12:50
Nem lehet vele hibázni. Eredetileg gyümölcstortából alakult a recept, ami mindig túl kevés volt. Még >>>
2022. 08. 18., 12:37
Szintén augusztus 15-én nyílik újra a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program Még >>>
2022. 08. 18., 08:27
A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és és a Piros Rózsa Néptánc Egyesület elsődleges célja a megalakulástól kezdve a gyermekek, a fiatal korosztály és a felnőttek népi játékkal, néptánccal való megismertetése volt, és ennek a tudásnak a bemutatása helyi, térségi, országos és nemzetközi rendezvényeken. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés