2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Gyermekvédelmi szakmai tanácskozás a városházán

Zsiga Ferenc  |  2016. 04. 07., 12:46

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala munkatársai részvételével csütörtökön, 9 órakor a városháza kis házasságkötő termében dr. Bálint József polgármester nyitotta meg azt a gyermekvédelmi szakmai tanácskozást, amelyen a járás polgármesterei és jegyzői közül többen részt vettek. A tanácskozás fő témája a 2016. január 1-jétől bevezetett szervezeti változások eddigi tapasztalatainak összegzése, a felmerülő problémák megbeszélése volt.

A polgármester elsőként Czudarhelyi Máriát és dr. Ónodiné Nyisztor Enikőt, a megyei kormányhivatal munkatársait, majd a január 1-jétől a járási székhely város önkormányzatához telepített hatáskörben eljáró, szervezetileg és munkáltatói oldalról is oda tartozó családvédő és gyermekjóléti szakembereket köszöntötte.

Amint azt Gerencsér-Szegezdi Gabriella, a januártól működő Origó Család- és Gyermekjóléti Központ szakmai vezetője gondolatébresztő bevezetőjében elmondta: a járás 21 településére kiterjesztett feladatellátás irányítása, a településeken dolgozó gyermekjóléti és családsegítő szakemberek munkájának koordinálása, szakmai segítése már csak a földrajzi távolságok miatt is új kihívást jelent a központnak. Ám a munkatársak kellően motiváltak és elkötelezettek, hogy a legfőbb cél valamennyi településen megvalósuljon: ellátatlanul egyetlen család vagy személy ne maradjon.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Fontos tudni, hogy a Család- és Gyermekjóléti Központ egyének és családok számára, valamint a gyermekek családban való nevelésének elősegítésére, veszélyeztetésének megelőzésére egyéni és csoportos speciális szolgáltatásokat és programokat nyújt.
A Gyámhivatal munkáját is segíti, hiszen például a védelembe vétel, megelőző pártfogás, ideiglenes hatályú elhelyezés, nevelésbe vétel, családba fogadás, tankötelezettség teljesítésének előmozdítása ügycsoportokban javaslattételi, előkészítési feladatokat lát el.
Mindemellett együttműködik a családokat segítő munkatársakkal, pártfogókkal, pedagógusokkal, védőnőkkel, egészségügyi szakemberekkel és minden olyan szervezettel, személlyel, akik bevonhatók az adott család megsegítésében.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A Központ a jövőben az eddiginél is nagyobb mértékben igyekszik civil szervezeteket, alapítványokat is bevonni a munkába annak érdekében, hogy minél nagyobb mértékben álljanak rendelkezésre anyagi források a krízishelyzeteken történő átsegítés megvalósításakor.

A tanácskozáson Zsebics Ilona bátyai, Katona György géderlaki és Berta Zsolt fajszi polgármester annak a véleményének adott hangot, hogy az új rendszer működésének tapasztalataira újabb három hónap elteltével térjenek vissza.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Egyben valamennyi résztvevő kezdeményezze, hogy az egyes önkormányzatokhoz, például Dunapatajhoz, Fajszhoz, Solthoz telepített feladat ellátását a hozzájuk csatolt települések is segíteni tudják anyagilag, – erejükhöz képest – mert ezt egyelőre jogszabály nem teszi lehetővé.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés