2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 362 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Gyurcsány-párt listáján szerepel Magóné, a Kulturális Központ, benne a Kalocsa TV intézményvezetője

2019. 09. 13., 16:37

Magóné Tóth Gyöngyinek, a Kalocsa Kulturális Központnak, benne a város közpénzen működtetett, legnagyobb költségvetésű médiájának, a Kalocsa TV intézményvezetőjének papírja van róla, hogy a DK megyei pártkatonájává avanzsált. Magóné a Gyurcsány-párt megyei önkormányzati listájának második helyen való szereplését Facebook bejegyzésben tette közzé. A közösségi médiában erre reagált az MSZP támogatását bíró, Faragó Lászlót (Susu) polgármesterjelöltként indító Szövetségben Városunkért Egyesület, szóvá téve az intézményvezető munkaviszonyával nem igazán összeegyeztethető tevékenyégét.

Magóné a Facebookon szeptember 9-én tett bejegyzésében mintha már előre menekülne, előre mártírt akarna magából csinálni, ugyanis azt írja, „sok mocskot kell majd elviselnem”.

„Barátaim! Most jelent meg a Bács-Kiskun Megyei Választási Bizottság határozata, amely mutatja, hogy elindulok a választáson, de nem helyben, hanem a DK megyei listáján a megtisztelő második helyen. Tudom, hogy sok mocskot kell majd elviselnem, de, ha segítetek, könnyebb lesz. Tiszteljétek meg október 13-án szavazatotokkal a Demokratikus Koalíciót, hogy Kalocsának és környékének erős képviselete legyen a megyegyűlésben! Köszönöm.”

A Bolvári Ferdinánd mellett félreérthetetlenül nagy elánnal, a rendelkezésére álló minden eszközzel kampányoló, a Márki–Zay féle mozgalom megyei szervezetébe is beválasztott Magóné ebbéli, a közszolgálati munkaviszonnyal nem igazán összeegyeztethető tevékenységét már régóta sokan, köztük a pártok és jelölőszervezetek egy része sem nézik jó szemmel. 

Ennek nyilvánosan immár a Faragó Lászlót jelölő, az MSZP támogatását bíró Szövetségben Városunkért Egyesület adott hangot, mintegy reagálva Magóné Facebook bejegyzésére.

Facebook bejegyzés kicsiben

„Dr. Magóné Tóth Gyöngyi túlságosan belefolyt az országos és a helyi politikába. Teszi ezt úgy, hogy a Kulturális Központ intézményvezetőjeként illene semlegesnek maradnia. Miután folyamatosan látni munkaidőben a különböző politikai jellegű rendezvényeken, joggal merül fel a kérdés, hogy szabadságát vagy munkaidejét szánja a politikai tevékenységre? Jó lenne, ha megpróbálná funkcióját intézményvezetőként pártsemlegesen végezni és politikai megnyilvánulásait a munkaidején kívülre áthelyezni. Többekben felmerült, hogy egy adott szervezet kampánytevékenységét hathatósan segíti, szervezéssel, helyszín és idő biztosításával. Intézményvezetőként munkaidőben jelentet meg politikai tárgyú bejegyzéseket a közösségi médiában. Elvárnánk, hogy az önkormányzat intézményvezetőjeként pártatlanul és politikamentesen végezze tevékenységét. Várható azonban, hogy a választások közeledtével nem kívánatos politikai tevékenysége felerősödik.”

A bejegyzést követő hozzászólásokat nem kommentáljuk, az viszont tényszerűen tudomásunkra jutott, hogy a Szövetségben Városunkért Egyesület egyik képviselő-jelöltje anyagokat kért ki a folyamatban lévő, több száz milliós, Magónéhoz tartozó pályázatokkal kapcsolatban. A hírek szerint a közeli hozzátartozót is érintő szerződések és azok teljesítésével kapcsolatos tények legkevesebb morális oldalról, még a választások előtt helyi politikai lavinát indíthatnak el.

A helyhatósági választásokig még közel egy hónap van, de a város izzó kampánytűzben ég. A négy jelölt közötti versengésben a pályázati pénzből való kampányolás gyanúja jó ideje a közbeszéd része, amelyet joggal kritizálhatnak az ellenérdekelt felek. Hogy mi lesz mindebből, egyelőre nem tudni. Sajnos október 13-a még nagyon messze van…

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>
2021. 12. 02., 10:41
A tegnapi óriási érdeklődés után: íme a második feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 12. 02., 10:12
Bezárások várhatóak a vendéglátásban, miután a nagyobb céges rendezvényeket is sorban mondják le, ami még bevételt jelenthetne az éttermeknek. Még >>>
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés