2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Hölvényi György, a KDNP alelnöke: Európa békéje és az unió jövője a tét a június 9-i választáson!

Zsiga Ferenc  |  2024. 05. 29., 11:25

A Kereszténydemokrata Néppárt Kalocsai Szervezete elnöke, dr. Filvig Géza meghívására május 28-án a városba érkezett Hölvényi György, a KDNP alelnöke, európai uniós parlamenti képviselő és Bólya Boglárka, a FIDESZ-KDNP európai uniós parlamenti képviselőjelöltje. A vendégeket, majd dr. Mák Kornélt, a KDNP megyei elnökét, Simon Zoltán alpolgármestert, a FIDESZ helyi szervezete elnökét, Szigeti Tamást, a Fidelitas helyi csoportja elnökét, a Szijjártó Péterrel közös dunavecsei beruházás-átadásról kicsit később érkező Font Sándor országgyűlési képviselőt dr. Filvig Géza fogadta.

Hölvényi György a politikustársaival folytatott beszélgetés előtt nyilatkozott portálunknak.

Európai parlamenti képviselő vagyok és európai uniós választási kampány időszakában érkeztem Kalocsára. Amint az köztudott, az EU parlamenti képviselő választást a helyi önkormányzati választással egy időben tartják. Nagyon fontos, hogy ilyenkor nagyon egyenesen és nagyon világosan beszéljünk! Azért érkeztem a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltjével, az EU magyar elnökségét előkészítő Bólya Boglárkával dr. Filvig Géza meghívására a városba, hogy felhívjuk a szimpatizánsaink, a választók figyelmét: nagyon sok minden történt és történik a városban ami azt bizonyítja, hogy Európa és Kalocsa jövője összefügg! Ráirányítjuk a figyelmet arra, hogy polgármester úr kezében jó helyen van a város, és nagyon fontos, hogy a megkezdett munkát dr. Filvig Géza folytassa! Fontos a folytatás, mert európai uniós képviselőként azt látom, hogy ott, ahol normalitás van, ott, ahol világos értékek mentén gondolkodnak, azok megerősödnek! Lehet nagyokat, lehet szélsőségeseket mondani jobbról is, meg balról is, de a normalitás a legfontosabb. Kalocsa híresen egy ilyen hely! Azt hiszem, most mindennél fontosabb, hogy ez a normalitás egy kereszténydemokrata polgármester vezetése és értékrendje szerint folytatódjon. Különösen olyan időben, amikor a szomszédban háború van, a migráció problémáját a város, az ország is érzi. Érezzük azokat a kihívásokat, amelyek például a mezőgazdaságban jelentkeznek. Tehát Európa és Kalocsa problémái összeérnek, és egy olyan igazi jó európai polgármester, mint dr. Filvig Géza megérdemli, hogy a megkezdett munkát folytassa!” mondta Hölvényi György.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Dr. Filvig Géza az eszmecsere alkalmával kifejtette:

12 nappal a választások előtt minden erőre, energiára szükség van, hogy mindenki, legfőképpen a pártszövetséggel szimpatizálók elmenjenek szavazni. Ebben a mozgósító munkában mindenkinek a támogatására szükség van, mindenkinek a munkájára, szavazatára számítunk. A meghívott vendégek leginkább abban tudnak segíteni: ha a választópolgárok megkérdezik, hogy miért fontos, hogy június 9-én a szavazóurnák elé járuljanak, és a FIDESZ-KDNP jelöltjeire szavazzanak, akkor autentikus választ adjunk.”A beszélgetésen Hölvényi György bővebben is kifejtette gondolatait. Felidézte, hogy a második világháború után a kereszténydemokrata szellemiség jegyében az Európai Uniót pontosan azért hozták létre, hogy béke legyen a kontinensen. 


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz” – így hangzott Robert Schuman egykori francia külügyminiszter híres mondata, amely kapcsán Hölvényi György megjegyezte: a június 9-i európai parlamenti választásarról szól, hogy ki tudunk-e állni a békesség keresztény értéke mellett, el tudjuk-e érni, hogy Európa a békesség szigete maradjon. Ezért is fontos, hogy nemet kell mondanunk a háborúra!

Nagy a tétje az európai parlamenti választásnak

A KDNP alelnöke a beszélgetés további részében azzal foglalkozott: ha nemet mondunk a gazdasági bevándorlásra, a migrációra, egyúttal a valódi konfliktus zónákban nyújtunk segítséget, nemet mondunk a genderre, azzal a sajtótámadások kereszttüzében álló, hasonló gondolkodású nyugat-európai politikusokat segítjük.

A legalapvetőbb emberi közösséget, a családot csak egy férfi és egy nő tudja megalkotni. Ezért támadják a baloldaliak a család intézményét.”– szögezte le Hölvényi György.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A politikus szerint bizonyos józanodás figyelhető meg, ha lassan is, de a baloldali képviselőtársaik is belátják, hogy az uniót hatékonyabbá kell tenni és a valós problémákkal kell foglalkozni.

A választások tétje az unió jövője!"– húzta alá az európai parlamenti képviselő.

Amint az Hölvényi György mondanivalójából kiviláglott, Európa békéjét tekinti az idei választás legnagyobb tétjének. Hisz abban, hogy a mostani választás olyan eredményt fog hozni, ami meg tudja rendíteni a brüsszeli baloldali elit eddigi erőszakos politikáját. A képviselő végül azt hangsúlyozta, hogy a békének nincs alternatívája! Ám ahhoz, hogy ez megvalósuljon, mindenkinek el kell menni szavazni!

Bólya Boglárka magáról, majd az érintett kérdéskörről szólva beszélgetőpartnereinek elmondta:2003-óta dolgozik az Európai Parlament munkaszervezetében, jelenleg az EU magyar elnökségét készíti elő. A képviselőjelölt emlékeztetett, hogy Magyarország 20 éve teljesen más elképzelésekkel csatlakozott az Európai Unióhoz, amivé az vált. Magyarországnak a belépésekor szabadságot, fejlődést, egyenjogúságot, stabilitást és békét ígértek, most egyikről sincs szó.
A jelölt szerint a választás tétje most valóban a háború, vagy a béke.

Tehát történelmi döntés előtt állunk, mert Brüsszel jelenleg a háború és a béke között egyensúlyoz, vezető politikusai - a magyar józanésszel szemben - háborús pszichózisban élnek. Támadják a háborúval, a bevándorlással és a családdal kapcsolatos hozzáállásunkat. Ezeket az értékeket is meg kell védenünk, amihez remek alkalom és eszköz lehet a június 9-i választás sikere."– hangsúlyozta Bólya Boglárka a Kalocsán tett látogatása alkalmával. 


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>
2024. 06. 19., 10:56
Az asszonnyal szemben több körözés volt érvényben. Még >>>
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK