2022. 08. 19. péntek
Huba
: 405 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Irodát nyitott Kalocsán a Jobbik – Sajtótájékoztató Szávay Istvánnal és Suhajda Krisztiánnal

Illés György Cinó  |  2016. 02. 26., 13:23

A sajtó részéről mutatkozó nagy érdeklődés mellett pártszimpatizáns választópolgárok is szép számban megjelentek a Jobbik irodájának nyitórendezvényén, amelyen Szávay István parlamenti képviselő a Jobbik politikai tevékenységéről, a párt által elért eredményekről, valamint a helyi pártszervvel és a párt kalocsai önkormányzati képviselőjével való együttműködésről is beszélt. A sajtótájékoztatón jelen volt Suhajda Krisztián megyei önkormányzati képviselő is. A tájékoztatót követően a megjelentek – köztük sok szimpatizáns – pezsgővel koccintva avatta föl az irodát, majd állófogadáson vehetett részt, ami a képviselőkkel való kötetlen beszélgetésre is lehetőséget adott.

Az egybegyűlteket Szabó Balázs, a Jobbik önkormányzati képviselője köszöntötte, az iroda megnyitását fontos mérföldkőnek mondva, mivel a választókkal való közvetlen, személyes kapcsolattartást mindig nagyon fontosnak tartotta párt. Az iroda emellett közösségi térként is működik majd, ahol különböző előadásokat, kiállításokat is tarthatnak majd – mondta Szabó, majd átadta a szót Suhajda Krisztiánnak a Jobbik Magyarországért Mozgalom megyei elnökének, korábbi országgyűlési képviselőjének, aki jelenleg a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja.

Suhajda köszönetet mondott azoknak, akik segítettek az iroda létrehozásában, a helység rendbetételében, csinosításában.
Hangsúlyozta: pártjuk nem csak a kampányidőszakban tart kapcsolatot a választókkal. Az új iroda lehetőséget ad arra, hogy a polgárok heti rendszerességgel fordulhassanak a párt illetékeseihez, akár a rendszeres heti fogadóórákon, akár más, itt megtartott programokon.


Forrás: Illés György / KALOhírek

A továbbiakban Szávay István szólt a megjelentekhez, aki a Jobbik Magyarországért Mozgalom alapító tagja, a párt alelnöke és Nemzetpolitikai Kabinetjének elnöke, 2010-től a Jobbik országgyűlési képviselője. Beszámolt arról, hogy az országgyűlés minden képviselőnek biztosít irodakeretet, amit pártja maradéktalanul ki is használ, így noha csak 24 képviselőjük van, mégis a 106 választókerületet egymás közt fölosztva, képviselőjük minden körzetben úgy tartja kapcsolatot a választókkal, mintha az adott körzet megválasztott országgyűlési képviselője lenne. Így Kalocsa képviselete az ő feladata lett.

Hetente fogadóóra lesz az irodában, emellett a Jobbik kalocsai szervezetének tagjai ügyeletet is tartanak, míg ő maga, illetve Suhajda Krisztián bizonyos rendszerességgel jelenik meg.
Elmondta: a határon túl is vannak fogadóirodái. Ez ellen Szlovákiában törvényt hoztak, Szerbiában pedig beperelték miatta.

Ezt követően aktuális kérdésekre tért. A Fidesz minden lehetséges eszközzel leépítette a jogállamot, igyekeztek meggátolni az eltérő vélemények megjelenését – mondta. Úgy vélte:

A pártállam gyakorlatilag újjáépült Magyarországon, de odáig még nem jutottunk el, hogy a hatalom erőszakhoz is folyamodjon a másként gondolkodókkal szemben. Tegnap [kedden] ez is megtörtént, amikor a népszavazás intézményét csúfolták meg azzal, hogy vélhetően Kubatov Gáborhoz köthető személyek megakadályozták egy népszavazási kezdeményezés leadását.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Ezt rémítő jelnek tartotta, mondván már talán csak Észak-Koreában nehezebb népszavazást kezdeményezni, mint nálunk.
Ezen nem változtat Orbán Viktor aznapi bejelentése sem, amely szerint a menekültkvóta kéréséről népszavazás lesz hazánkban. Ez egyébként a Jobbik régi követelése, legutóbb Vona Gábor sürgette ezt a Parlamentben.

Így lehet ellenzékből kormányozni – mondta, utalva Vona korábbi kijelentésére, és üdvözölve a Fidesz kezdeményezését, amellyel kapcsolatban a pártja álláspontja egyértelmű:

Magyarországnak nincs szüksége nőket molesztáló és megerőszakoló afgánokra, tízéves kisfiúkkal erőszakoskodó irakiakra és diszkókat felgyújtó szíriaiakra. Ezt az országot annak akarjuk megtartani, ami ezer éven át volt: kereszténynek és magyarnak. Ugyanakkor hozzátette, hogy ettől függetlenül nem tesznek le arról a szándékról, hogy két égető kérdésről, az oktatás és az egészségügy tragikus helyzetéről valódi nemzeti konzultációt tartsanak az emberek bevonásával, valós kérdések fölvetésével.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Végül kérdésekre is válaszolt az országgyűlési képviselő.
Egy kérdező arra volt kíváncsi, hogy milyen kérésekkel keresik föl a választók az irodáikat.
Szávay Budapesten Zuglóban, illetve VII. kerültben tart fogadó órákat, valamint az elszakított területeken élő magyarok sorsát igyekszik nyomon követni. Ritka az olyan fogadóóra, amelyre nem jönnek érdeklődők. Sokszor csak egy-egy ötlettel keresik föl, vagy bátorítják, bíztatják, esetleg jó szándékkal kritizálják a párt politikáját. Sokan viszont kisebb-nagyobb érdeksérelmével jelentkeznek, vagy segítséget, tanácsot kérnek.

A képviselő elmondta: a parlamenti munka során a képviselők a kormányzati szereplőknek azonnali kérdést tehetnek föl, vagy interpellációt nyújthatnak be. Ezen kívül írásban is fordulhatnak hozzájuk, és megkeresésükre a miniszterek 15 napon belül kötelesek válaszolni, míg a polgárok részéről érkezett megkeresésekre nem vonatkozik e törvényi kötelezettség. Ezért fölajánlotta közbenjárását a polgároknak bármely személyes problémájuk, vagy közügyekkel kapcsolatos elképzeléseik közvetítésére.

Szabó Balázs a Jobbik által fölkarolt ügyek közül kiemelt egy helyi vonatkozásút: a Határtalanul program kérdését. Emlékezetes: a Határtalanul program pályázatának kései kiírása, illetve elbírálása miatt el kellett halasztani a kalocsai gyerekek erdélyi kirándulását, amely tavaly ősszel lett volna esedékes. Ezzel kapcsolatban Szávay interpellált a parlamentben, a kalocsai példát külön kiemelve.

Volt is hatása egyébként, összekapták magukat. – mondta Szávay, hozzátéve, a 2010-be a Jobbik ötlete volt, hogy minden magyar gyerek általános iskolai tanulmányai során egyszer állami pénzzel, támogatással osztálykirándulás keretében juthasson el Erdélybe.

Ez nagyon szép példája annak, hogy a Fidesz kitalál jó dolgokat, van egy nagyon jó kormányzati elképzelés, amit aztán egészen elképesztő, dilettáns barom módon hajtanak végre, amitől aztán egészen elmegy az ember kedve attól is, hogy pályázzon. Ez az ügy Kalocsáról indult, és országos horderejűvé vált, amellyel kapcsolatban Balog Zoltánhoz, az emberi erőforrások miniszteréhez is fordult, és kérték, hogy a jövő évi pályázatokat három hónappal korábban írják ki idén.

Végül Szabó Balázs meghívta a megjelenteket egy pezsgős koccintásra, ami mellé némi harapnivalóval, sült hallal, szendvicsekkel és pogácsával is kedveskedtek a rendezvény résztvevőinek.


Forrás: Illés György / KALOhírek

A Jobbik irodája a Szent István király út 89. szám alatt (a volt Kalocsai Csárda szomszédságában) várja a párt szimpatizánsait illetve az érdeklődőket. A rendszeres fogadónapot mostantól minden hétfőn délután 5 és 7 óra között tartják meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 2 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (2 db)
Tora Tora Tora
2016-02-27 16:55:40
A határtalanul program kiválóan működött Turi Tibor irányítása alatt! Balázska ne akard megtéveszteni az embereket :)
kisbéta
2016-02-28 07:54:07
sztem valamit félreolvastál- a program helyben jól működött , de országos szinten nem volt -ha jól tudom - Már a jobbik is középre húz -

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 08:25
Pénteken indult az a hatalkalmas kerekasztalbeszélgetés-sorozat, amely Kalocsa értékeit helyezi fókuszba, és a különbségek helyett a közös pontok kiemelésével az itteni lokálpatrióták közti együttműködés erősítését tűzi célul. Elsőként a lokálpatriotizmus mibenlétét igyekeztek megragadni a résztvevők. Ma a népművészet lesz a téma.
2022-08-16 15:57:56
Hirtelen zuhant rá a gyász és vele együtt a váratlan élethelyzet sok nehezen megoldható problémája arra a kalocsai családra, amely fiatal édesanyját néhány hete veszítette el. Az apa segítség nélkül maradt, a gyermeket felügyelet nélkül nem hagyhatja, így fővárosi állását föladni kényszerült. Könnyű belátni: e helyzetben minden segítség jól jön!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 19., 09:11
Balotaszállás külterületén, az előre megadott helyszínen 13 migráns személyt vett fel a gépjárművébe és elindult velük a nyugati határ felé. Még >>>
2022. 08. 19., 08:14
Csütörtök délután gyulladt ki az aljnövényzet Pécs külterületén, az Akó dűlőn, ahol lángra kapott egy ház is, majd az erős szél miatt sebesen terjedő lángok miatt egyre több ingatlan került veszélybe. Még >>>
2022. 08. 18., 13:24
Egyelőre az látható, hogy „labilisabb lesz a légállapot”, növekszik az ismétlődő záporok, zivatarok esélye, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ismertette a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 08. 18., 12:50
Nem lehet vele hibázni. Eredetileg gyümölcstortából alakult a recept, ami mindig túl kevés volt. Még >>>
2022. 08. 18., 12:37
Szintén augusztus 15-én nyílik újra a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program Még >>>
2022. 08. 18., 08:27
A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és és a Piros Rózsa Néptánc Egyesület elsődleges célja a megalakulástól kezdve a gyermekek, a fiatal korosztály és a felnőttek népi játékkal, néptánccal való megismertetése volt, és ennek a tudásnak a bemutatása helyi, térségi, országos és nemzetközi rendezvényeken. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés