2022. 01. 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Jó hangulatú lakossági fórumon mutatkozott be Arnold Adrien, a 7. körzet FIDESZ-KDNP, KJE jelöltje

Zsiga Ferenc  |  2020. 09. 05., 09:40

Verőfényes kora őszi napsütésben, munkahelye, a Kertvárosi Általános Iskola melletti zöld területen lakossági fórum keretében mutatkozott be szeptember 4-én, 18 órakor Arnold Adrien tanár, az iskola intézményvezető-helyettese, a szeptember 20-i választáson a 7. számú választókörzetben a FIDESZ-KDNP, Kalocsa Jövőjéért Egyesület jelöltje. A Német Kisebbségi Önkormányzat elnökeként is ismertséget szerzett, szimpatikus, kommunikációjában is kiemelkedő jelölt Font Sándor országgyűlési képviselő és dr. Filvig Géza társaságában beszélt tervezett közéleti szereplése sarokköveiről. A hallgatóságban jó benyomást keltő képviselőjelölt nem ismeretlen az egyik legnagyobb választókörzetben lakók előtt, hiszen már eddig is igyekezett fölkeresni a körzetében található összes háztartást, hogy bemutatkozzon, a körzetre váró feladatokról egyeztessen, válaszoljon a kérdésekre, de egy kérdőívet is eljuttatott a családokhoz.

A jelöltet dr. Filvig Géza mutatta be, majd Arnold Adrien elmondta:

Kedves résztvevők, országgyűlési képviselő úr, polgármester úr, köszöntöm Önöket a lakossági fórumomon. 
Köszönöm, hogy ilyen sokan eljöttek és érdeklődést mutatnak az elképzeléseim iránt. Ez már egy pozitív visszajelzés számomra. Röviden szeretnék bemutatkozni: húsz éve élek Kalocsán, azóta a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskolában dolgozom. Jelenleg intézményvezető helyettesként tevékenykedem. Ez alatt a húsz év alatt rengeteg emberrel sikerült megismerkednem, gyerekekkel, szülőkkel. Ezek a gyerekek már jelenleg is szülők, a szülőkből meg nagyszülők lettek. Nagyon sok emberrel találkoztam, sok emberrel tudtam beszélgetni a szakmámból kifolyólag és számos, a körzetet vagy személyes problémákat érintettünk a beszélgetések folyamán. Nagy öröm volt számomra, amikor ezeket a problémákat a beszélgetések során sikerült megoldani. 

Ez a fajta megoldó képesség, ez a fajta kommunikációs képesség, az emberismeret, az hogy ennyi embert ismerek a városban, mind arra ösztönzött, hogy mint képviselőjelölt induljak az időközi választáson. Ezenkívül az, hogy 2014. óta a Német Nemzetiség Önkormányzat Kalocsának az elnöke vagyok ez is arra predesztinált, hogy megmérettessem magam.”Most az őszi választások után a második ciklusomat töltöm, mint elnök. Úgy gondolom, hogy az önkormányzati munkában, projektekben, feladatokban, az ezzel járó gondolkodásmódban hasznos tapasztalatot szereztem. 

Ezzel a városvezetést, az önkormányzati testületi munkát is segíteni tudom. 

A bemutatkozásom, mint képviselőjelölt júniusban kezdődött egy bejelentéssel és utána rögtön egy kérdőívet jutattam el minden háztartásba. Ebben a kérdőívben megfogalmazódtak a céljaim, a gondolataim, illetve a terveim. Amennyiben az Önök segítségével megválasztanak képviselőnek, akkor közös erővel e feladatok mentén fogom végezni a munkám.”


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Nagyon szépen köszönöm, a körzet aktivitását, mert rengeteg kérdőívet kaptam vissza kitöltve, több, mint 140 db-ot dolgoztunk fel kollégáimmal. Ebben a kérdőívben a várost érintő céljaim, illetve a körzetet érintő céljaimat fogalmaztam meg és nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam, ahol egyetértettek a gondolataimmal. 

A 7-es pontban mindenki az önálló gondolatait fogalmazhatta meg, a saját véleményét, a javaslatait írhatta a kérdőívre. Rengeteg ilyen érkezett, amelyből kiderült, hogy

mindenkinek a saját kis környezete ugyanolyan fontos, mint a város jövője”


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A másik nagy gond jelenleg, hogy a problémák, javaslatok, gondolatok megfogalmazódnak ugyan egy-egy beszélgetés alkalmával, felkerülnek a Facebook oldalra vagy egyéb social média felületre, az még nem jelenti azt, hogy meg is oldódnak. 

Ezért már folyamatban van egy városgazda projekt, aminek lényege, hogy a bejelentéstől - ez egy online felület - kezdődően felelőse van a problémának, illetve dokumentálva is van. Ezzel csökkentve a bürokrácia útját és hatékonyan kezelve a problémát. Innentől kezdve egy oda-vissza irányuló kommunikációval a város felé vagy pedig, ha a probléma valamilyen közüzemi jellegű, akkor a közüzem felé továbbítással tudjunk élni. Úgy érzem, hogy egy ilyen koncepcióval eljutunk arra a pontra ami eddig hiányzott, a gyors megoldásra.”Erre törekszik a városvezetés és én is. Eddig is már több minden megvalósult a jelzett problémákból, amit nagyon szépen köszönök a segítőimnek. 

Viszont nem elég a pozitív szó, a legfontosabb, hogy szeptember 20-án a választás napján aki csak teheti menjen el szavazni és azt az x-et a számára megfelelő személy mellé tegye.”Nagyon szépen köszönöm! – zárta mondanivalóját Arnold Adrien.


Font Sándor

Font Sándor kifejtette: Hál’ Istennek Adrien egy olyan személyiség, akinek nem kell politikusi bőrbe bújnia. Az önkormányzati képviselőség ugyan közfunkció, de részben a politikáról is szól. 

Ám ő a maga természetességét hozza, és biztos vagyok abban, hogy ez a természetesség és következetesség, amit pedagógusként már felmutatott, valamint a sokak által irigyelt német nyelv magas szintű tudása - amely nem csak a vetélytársának nincs meg, hanem az önkormányzat képviselő-testületében is híján vagyunk ennek – és hogy hölgy, alkalmassá tesz a jelöltségre.”Tudjuk, sokat fanyalgunk mi férfiak is, hogy miért nem tudunk több hölgyet bevonni a közéletbe, amire most itt a lehetőség. 

Örülök, hogy ez az önkormányzati választás egymás mellé sodort bennünket Adriennel, mert a gondolataink, céljaink közösek.


Sőt, Adrien ebbe a közösségbe további olyan információt, tudást, képességet, energiát tud hozni, amivel nyugodtan mondhatjuk, „Kalocsa vele erősebb!” - mint ahogy a szlogenünk is szól, és marad is.”Adrien már az önkormányzatiság területén is tapasztalatokat szerzett, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökeként. 

Tehát nem kívülről esik be egy sokak által ismeretlen területre, - magam is tudom, hogy egyeseknek az önkormányzati munkáról nincs valós tudásuk, és vélt információk alapján gondolják, hogy a döntések miért lassan születnek.

Ezek mind olyan tudások és képességek, amelyek fontosak egy későbbi önkormányzati képviselőnek, ám Adrien mindezzel rendelkezik. 

Az az eddigi kampányból is látszik, hogy nem a vetélytársakkal foglalkozott és arra fókuszált, hanem a saját munkájával.

Ő találta ki, javasolta nekünk, hogy indítsunk útjára egy kérdőívet, szólítsuk meg a lakosokat, mert képviselővé választása után is ezt a közvetlenséget fogja gyakorolni. Már ezzel az online kapcsolattartással új színt hoz a testület életébe. 

Megválasztása esetén Adrienben meg van az a képesség, hogy megszólítsa azokat is, akik nem közvetlenül a FIDESZ-KDNP, Kalocsa Jövőjéért Egyesület jelöléséért szeretnék őt megválasztani, hanem az emberi tulajdonságai, a képességei, az akarata, és a jövőbeni feladatai vizionálása miatt mondják azt: Adrien a legjobb választás!”Mi ezt állítjuk, mert ismerjük őt, és bízom benne, hogy a többség is majd így dönt szeptember 20-án. Mi ezért sokat fogunk dolgozni, és ezt megpróbáljuk elfogadtatni a lakosokkal.”Az utóbbi idők legnagyobb felfedezése számomra Adrien, mert hogy azelőtt csak felületesen, mint iskola igazgatóhelyettest ismertem. Nagyon örülök ennek a találkozásunknak – mondta Font Sándor országgyűlési képviselő.


Dr. Filvig Géza

„Kettős minőségemben szólok a jelen levőkhöz: úgy, mint polgármester és úgyis, mint a 7. számú választókörzet lakója.

Tehát ezt onnan is meg tudom közelíteni: kire lenne szükség az önkormányzatban, és kire lenne szükség a lakókörzetemben. 


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Amikor Adriennel elkezdtem beszélgetni, azt már az első 5-10 percben azonos gondolatok, azonos hullám, azonos tenni akarás jellemezte, a városrész lehetőségeit együtt láttuk meg. Jöttek az ötletek, miket valósíthatunk meg.

Igen, az önkormányzatban is ilyen képviselőre, ilyen elszánt hölgyre van szükségünk. Ami tudást, ismertséget, tapasztalatot megszerzett itt a Kertvárosban, a kertvárosi iskolában, erre a tudásra, erre a tapasztalásra van szükségünk az önkormányzatban. Szükségünk van az ő szorgalmára, kitartására, elszántságára, megbízhatóságára, a korrektségére.”Nagyon fontos, hogy az itt élőket ki képviseli, milyen irányban és milyen céllal.

Adrien a kérdőívvel, a rengeteg beszélgetéssel tenni szeretne a városrészért. Azt gondolom, az itt élőknek is az az érdeke, hogy akit napi szinten el tudnak érni, aki már bizonyított a munkájával, munkásságával, és a Német Nemzetiségi Önkormányzatban elnökként végzett munkájával, arra van szükségünk!”Nyitnunk kell a nemzetközi kapcsolatok felé, testvérvárosi kapcsolatink is vannak bőven, ezért is nagyon fontos az, idegen nyelv ismerete, és hogy a német nyelvterületen ő abszolút jártas, ezzel is tudja segíteni az önkormányzatunkat mind a testvérvárosi, mind a nemzetközi kapcsolatainkat.Igen én is így gondolom, Adriennel Kalocsa erősebb, Adriennek helye van az önkormányzatbanBenne látom azt az elszántságot, amivel a körzet is és az önkormányzatunk is erősebb több tud lenni.

És hogy miért mondom ezt? Mert vannak akik nem így gondolják. Vannak akik nem így látják, és nekik nem ez a fontos!”

Király Róbert, az ellenzéki összefogás támogatásával bekerült képviselő – ezért használom ezt a kifejezést, mert ez az ő nyilatkozatából való, szó szerinti idézet, amit 2020. július 28-án tett – ő maga nevezte így, hogy az ellenzéki összefogás támogatásával került az önkormányzatba. 

Nos, Király Róbert így fogalmazott az időközi önkormányzati választásról -szó szerint idézem:

Tanulnunk kellett 2019. október 13-ból. Tanulni kell, nem csak az önkormányzati választásokra, hanem majd az elkövetkezendő országos képviselőválasztásra is. Egy cél érdekében, és azért, hogy a FIDESZ-KDNP jelöltjét le tudjuk győzni.- szó szerint ezt mondta Király Róbert, az időközi önkormányzati választásról, ezzel buzdítva az általuk támogatott jelöltet.

Érzik a kettő közötti különbséget? Hogy ki, miért szeretne képviselő lenne, ki miért szeretne az önkormányzatba bejutni? Kalocsa városának Adrienre van szüksége. Kalocsa városa nagy lehetőségek, nagy fejlesztések előtt áll. Az óvodaépítést elkezdtük, az uszodaépítést most tervezzük. Nagyon sok feladatunk van, nagyon sok támogatásra, sok jó ötletre és közös, egy irányba húzó akaratra van szükség. Nem arra, hogy valaki azért kerüljön be az önkormányzatba, hogy legyőzzük a FIDESZ-KDNP jelöltjét.” És ismét Király Róbertet idézem, ő mondta a már hivatkozott fórumon, ahol ott ült a hat jelölőszervezet, akik le kívánják győzni a FIDESZ-KDNP jelöltjét, és az időközi választásban is ez az egyedüli céljuk. Ezek az ellenzéki pártok és civil szervezetek: a Békés Kalocsáért Egyesület, a Momentum mozgalom, Jobbik, Szövetségben Városunkért Egyesület, MSZP, DK.

Ismét Király Róbertet idéztem. Azért szó szerint, nehogy valaki félre tudja magyarázni.

Ezeknek a szervezeteknek ez a céljuk, a leváltás. Nekünk nem, mi a városért akarunk dolgozni, Adriennel közösen. Erre szeretném kérni a 7. számú körzet lakóit, az itt élőket, szomszédaimat, hogy igen, válasszunk olyan képviselőt, aki segíteni tud a körzetnek, aki javára tud lenni a városnak, és higgyék el, Adrien már most bizonyította, hogy Kalocsa Adriennel erősebb! Hajrá Adrien! Kérem szépen, szeptember 20-án húzzuk Adrien neve mellé az X-et, mert Kalocsának ez az érdeke – fejezte be felszólalását ezekkel a szavakkal dr. Filvig Géza.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
A tanulók magyar nyelvből és matematikából vizsgáznak. Még >>>
2022. 01. 19., 19:54
Filvig Géza polgármester és kísérete a TOP Plusz források adta lehetőségekről a megyei közgyűlés elnökével és a megyei fejlesztési ügynökség képviselőivel egyeztetett a megyeszékhelyen. Még >>>
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés